Dry brushing: Η τεχνική στην οποία ορκίζεται η Gwyneth Paltrow για τέλεια επιδερμίδα

Το dry brushing είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος να φροντίσεις το σώμα σου.

Unsplash
Unsplash

Η Gwyneth Paltrow λατρεύει το wellness και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μοιραστεί τα μυστικά της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Το dry brushing είναι μια τεχνική μασάζ η οποία υπόσχεται άμεσα και ορατά αποτελέσματα στην όψη και την υφή της επιδερμίδας. Θα χρειαστείς μόνο μια βούρτσα με φυσική τρίχα για το σώμα.

(δείτε επίσης τα μυστικά φροντίδας του σώματος μετά τα 50)

Ιωσηφίδου Ελένη

Τα οφέλη του Dry Brushing

Αυτή η τεχνική θα σου χαρίσει λεία και απαλή επιδερμίδα. Το dry brushing ενεργοποιεί τη λέμφο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται από το σώμα οι τοξίνες, ενώ συμβάλλει και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Χάρη στην τριβή που δημιουργείται κάνει ελαφριά απολέπιση στο σώμα. Έτσι επαναφέρει τη λάμψη και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Επιπλέον, το dry brushing βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.


Η διαδικασία του Dry Brushing

Όπως εξηγεί και το όνομά του, το dry brushing γίνεται πάντα σε στεγνό δέρμα με στεγνή βούρτσα. Ξεκινώντας από τα πέλματα κάνε απαλό μασάζ σε όλο το σώμα με φορά προς την καρδιά. Δώσε έμφαση στα σημεία όπου υπάρχουν ατέλειες ή κυτταρίτιδα.

Η σωστή συχνότητα και η κατάλληλη ώρα

Η τεχνική αυτή έχει την ιδιότητα να τονώνει το σώμα για αυτό όσοι αγαπούν το dry brushing προτιμούν να το κάνουν πρωινές ώρες. Γίνεται πάντα σε στεγνό δέρμα και πάντα πριν το ντους. Η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο της κάθε επιδερμίδας. Για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες αρκούν 3-4 φορές την εβδομάδα.

Τι χρειάζεται να προσέξεις

Το dry brushing είναι μια τεχνική που δεν αφορά την επιδερμίδα του προσώπου. Εφάρμοσέ το μόνο στο σώμα και απέφυγε σημεία που έχουν ανοιχτές πληγές ή σπυράκια. Θυμήσου, σκοπός είναι να βελτιώσουμε την επιδερμίδα μας και όχι να την τραυματίσουμε. Φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι απαλές και να μην ασκείς έντονη πίεση.