Quiet Luxury Μανικιούρ: Τι είναι και πως θα το υιοθετήσεις

Μπορείς να το κάνεις και μόνη σου!

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Η ήσυχη πολυτέλεια επικρατεί τις τελευταίες σεζόν στα beauty και fashion trends με πολλές επώνυμες να την υιοθετούν. Η συγκεκριμένη τάση αφορά οτιδήποτε μοιάζει ποιοτικό και κομψό χωρίς όμως να "φωνάζει" την τιμή του για αυτό και ονομάζεται ήσυχη πολυτέλεια ή αλλιώς quite luxury. Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι του trend είναι οι επεμβατικές θεραπείες στο πρόσωπο οι οποίες δεν πρέπει να φαίνονται έτσι ώστε όλοι να αναρωτιούνται αν πραγματικά έχεις "πειράξει" κάτι.

Κομψά ρούχα που δεν αναγράφουν την επωνυμία τους, εξαιρετικές ποιότητες, διακριτικά κοσμήματα και απαλό μακιγιάζ είναι μερικά από τα tasks για ένα πετυχημένο και ολοκληρωμένο quite luxury look.

Quiet Luxury Μανικιούρ: Τι είναι και πως θα το υιοθετήσεις

Στον κόσμο του beauty η ήσυχη πολυτέλεια θέλει πολύ φυσικά αποτελέσματα στα μαλλιά, το μακιγιάζ, αλλά και τα νύχια. Πιο συγκεκριμένα, τα μαλλιά είναι πάντα καλοχτενισμένα αλλά και ανάλαφρα, καθόλου στημένα. Το μακιγιάζ είναι "καθαρό" και διακριτικό σαν να μην έχεις προσπαθήσει πολύ για μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα και τα νύχια είναι επίσης απλά, καθαρά, πάντα περιποιημένα και συνήθως κοντά.


Tips για ένα πετυχημένο quite luxury μανικιούρ

Ξεκίνα το μανικιούρ σου κάνοντας απολέπιση στα χέρια και συνέχισε με μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Φρόντισε να ενυδατώσεις καλά την περιοχή γύρω από τα νύχια. Στη συνέχεια δώσε σχήμα στα νύχια σου έχοντας πάντα στο μυαλό σου ότι το συγκεκριμένο trend αγαπά τα κοντά νύχια. Αφού ολοκληρώσεις το σχήμα αφαίρεσε προσεκτικά τα πετσάκια για να αναδείξεις το μανικιούρ σου και να το κάνεις να δείχνει πιο καθαρό. Ενυδάτωσε ξανά την περιοχή.

Τα χρώματα του quite luxury είναι φυσικά, nude, διακριτικά, αλλά και το γαλλικό μανικιούρ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ότι από αυτά κι αν επιλέξεις να θυμάσαι να ενυδατώνεις καθημερινά την περιοχή των νυχιών αλλά και τα χέρια σου. Επιπλέον, η ήσυχη πολυτέλεια στα νύχια τα θέλει πάντα περιποιημένα γι' αυτό φρόντισε να ανανεώνεις συχνά το μανικιούρ σου.