Famagusta: Τι συνέβη στο τελευταίο γύρισμα της σειράς του Mega

Αδιαμφησβήτητες αποδείξεις; Οι φωτογραφίες...

Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Στις 8 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τη σειρά αφιέρωμα στην τουρκική εισβολή του 1974. Η «Famagusta» τελείωσε και οι πρωταγωνιστές της σειράς ευχαρίστησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τους ανθρώπους της παραγωγής, που απέδειξαν πως, όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι συνέβη τότε.

Λίγες ημέρες μετά τον γάμο του (δείτε εδώ φωτογραφίες), ο Αντρέας Γεωργίου και όλη η ομάδα της παραγωγής συγκεντρώθηκαν για να γυρίσουν το τελευταίο εμβληματικό επεισόδιο της σειράς «Famagusta». Της σειράς που ανέσυρε πικρές μνήμες από την αιματοβαμμένη Κύπρο του 1974 και έδωσε ελπίδα για το μέλλον σε όσους έμειναν πίσω.

Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στο MEGA τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 6 επεισόδια. Η σεναριογράφος της σειράς, Βάνα Δημητρίου, και οι παραγωγοί της είχαν αποφασίσει από καιρό στο τελευταίο επεισόδιο της μοναδικής αυτής σειράς να μη δοθεί απλά ένα τέλος στην ιστορία της μητέρας που συνέχισε, 50 χρόνια μετά, να ψάχνει το παιδί της, αλλά και να δοθεί έμφαση στο μήνυμα που πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια το νησί ή αλλιώς στο «Δεν ξεχνώ».

Famagusta: Ντυμένοι στα μαύρα

Το κλείσιμο της σειράς λοιπόν θα είναι συμβολικό και θα συνδέεται απόλυτα, όπως τονίζουν άνθρωποι από το κανάλι, με την εισβολή. Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά το TV24 και η Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου για τους αναγνώστες του, στο τελευταίο επεισόδιο, το οποίο θα έχει θετικό πρόσημο αφού όλοι οι ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους στόχους (δείτε εδώ τι ακριβώς θα συμβεί), θα προβληθεί μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στη Λάρνακα με αφορμή τα γεγονότα τότε. Σε αυτή θα συμμετέχουν οι πρωταγωνιστές αλλά και απλός κόσμος που πόνεσε κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Με πλακάτ στα χέρια που μεταφέρουν το αιώνιο μήνυμα «Δεν ξεχνώ» και ντυμένοι στα μαύρα, προκαλούν ρίγη συγκίνησης. Οι πρωταγωνιστές της σειράς, επηρεασμένοι από όσα συνέβησαν τότε, έβγαλαν φωτογραφίες μετά το τέλος των γυρισμάτων και τις ανέβασαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα δικτύωσης, θέλοντας έτσι να συνεχίσουν το μήνυμα που μας αφορά όλους. Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της σειράς έρχεται τον Οκτώβριο! Μην τον χάσετε.