Ο Γιώργος Λιάγκας, σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουλίου, σχολίασε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 τα όσα είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην εκπομπή της Μαρίας Σολωμού, Μαρία τη νύχτα, για το κίνημα metoo και την πολύκροτη υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Μεταξύ άλλων, ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος τόνισε ότι είναι παράλογο να λέει ότι είναι με τα θύματα, μιας και στις υποθέσεις κακοποίησης είναι αυτονόητο ότι θα είσαι με τος μέρος τους. Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν πρέπει να αφαιρούμε το δικαίωμα από έναν ηθοποιό να λέει ότι αντιμετώπισε όμορφη συμπεριφορά από τον Φιλιππίδη στη συνεργασία που μπορεί να είχαν.

Όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

«Επιτρέψτε μου να κάνω ένα σχόλιο για την κα. Αναστασοπούλου. Θεωρώ ότι είναι κουτό, το δηλώνουμε βέβαια γιατί υπάρχουν και παρεξηγήσεις, να λέμε ότι είμαστε υπέρ των θυμάτων. Αυτονόητα. Πρέπει να είσαι χαζός για να μην είσαι υπέρ του θύματος. Δηλαδή ποιος άνθρωπος θα βγει και θα πει “καλημέρα, δεν είμαι με τα θύματα αλλά είμαι με τον θύτη;”. Δηλαδή πρέπει να κοιτάξει κάποιον ψυχίατρο μήπως έχει κάποια ψυχική νόσο ο άνθρωπος. Δεν μπορεί να σου πει ένας φυσιολογικός άνθρωπος ότι είναι με τον θύτη και όχι με το θύμα. Άρα όλοι με τα θύματα είμαστε. Δηλαδή αυτοί που δεν το δηλώνουν στεντόρεια σημαίνει ότι είναι με τον θύτη; Ποιος είναι με τον θύτη; Αυτό είναι αυτονόητο για όλους μας. Προφανώς είμαστε υπέρ των θυμάτων. Όποιος δεν τα λέει είναι χαζός», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Λιάγκας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Αν αθωωθεί, αυτό που μπορώ να σας μεταφέρω είναι…»

Και πρόσθεσε: «Πάμε όμως στην ουσία. Από πότε αφαιρούμε το δικαίωμα σε έναν άνθρωπο να λέει ότι “παιδιά, εγώ συνεργάστηκα με τον Φιλιππίδη και στη συνεργασία ήταν καλός, δεν μου έκανε κάτι». Δεν λέω ότι, επειδή το λέει αυτός, μπορεί να μην βίασε κάποια γυναίκα ή να μην αποπειράθηκε να τη βιάσει. Μπορεί κάποια άλλη γυναίκα να πήγε να την βιάσει ή να αποπειράθηκε και, αν αποδειχθεί, να τιμωρηθεί και να πάει και φυλακή. Όμως, δεν μπορεί στη δημοκρατία να έχουν λόγο μόνο όσοι έχουν να πουν κάτι αρνητικό και όσοι έχουν να πουν κάτι θετικό να απαγορεύεται να το πουν».

Τι είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε μεταξύ άλλων: «Το metoo ήταν ένα σημείο καμπής πολύ σοβαρό και έτσι έπρεπε να είναι, με στόχο πάντα το καλό. Για να είμαι δίκαιη και με τον εαυτό μου, γιατί κατά καιρούς η κοινή γνώμη διαμορφώνεται από διάφορα πράγματα. Ο στόχος είναι να γίνονται τα πράγματα με σεβασμό, να κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του με χαρά και όχι με φόβο. Δεν θέλησε κανείς ποτέ να κάνει κακό σε κάποιον. Το ανάποδο… Κάνουμε μια αντιστροφή του θύματος με τον θύτη που είναι να τρελαίνεσαι. Το θέμα είναι να πηγαίνουμε στις δουλειές μας χωρίς να φοβόμαστε και να υπάρχει αξιοκρατία. Κανείς δεν καταράστηκε κανέναν, κανείς δεν ευχήθηκε να σαπίσει κανείς κάπου» –διαβάστε εδώ όλα όσα είπε η ηθοποιός.