Η Ναταλία Γερμανού κάθισε απέναντι από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω και μίλησε για τη διαδρομή της, τα επαγγελματικά της όνειρα, αλλά και τον πατέρα της, τον εμβληματικό Φρέντυ Γερμανό.

«Με τιμάει η πρόσκλησή σου, μας συνδέουν πολλά», είπε με συγκίνηση στον παρουσιαστή, κουμπάρο του πατέρα της. Μίλησε για το πώς η δημοσιογραφική φλόγα του Φρέντυ πέρασε σε εκείνη, ιδιαίτερα στο κομμάτι των συνεντεύξεων: «Στη συνέντευξη πρέπει να ακούς, να μην χάνεις ωραίες απαντήσεις. Είναι ένα αλισβερίσι συναισθημάτων. Αυτό μου το κληροδότησε εκείνος».

Η Ναταλία Γερμανού μιλά για τη μνήμη του πατέρα της, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και την “άγρια” τηλεόραση του σήμερα

Αναφερόμενη στην επαγγελματική της ταυτότητα, παραδέχτηκε: «Μου λένε τι να βάλουν: παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός, στιχουργός; Το “παρουσιάστρια” είναι αυτό που κυριαρχεί, η τηλεόραση έχει μονοπωλήσει τη ζωή μου». Εξομολογήθηκε όμως πως ακόμα κυνηγά «ανεκπλήρωτα επαγγελματικά όνειρα», αν και νιώθει ευγνωμοσύνη για όσα έχει καταφέρει.

Στο κομμάτι της στιχουργικής, η Ναταλία Γερμανού έκανε μια αναδρομή στην καριέρα της με συνεργασίες-σταθμούς: Βίσση, Ρουβάς, Ρέμος, Σφακιανάκης, αλλά και το My Number One, που μας χάρισε την πρώτη θέση στη Eurovision. Όπως είπε, οι φράσεις της έρχονται αυθόρμητα, συνήθως μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ παραδέχτηκε ότι τα συναισθήματα – είτε έρωτας είτε χωρισμός – λειτουργούν ως βασικό υλικό έμπνευσης: «Το “Να τον αγαπάς” το έγραψα για την Άννα Βίσση, για τη δική της κατάσταση, με πολλή αγάπη».

Στο τηλεοπτικό κομμάτι, με 33 χρόνια εμπειρίας, δεν έκρυψε τη νοσταλγία της για μια εποχή όπου η τηλεόραση ήταν «ανέμελη και καθαρή». Όπως είπε, σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει ριζικά: «Η τεχνολογία προχώρησε, οι επιλογές αυξήθηκαν. Αυτό είναι καλό για τον τηλεθεατή, αλλά οδυνηρό για τους ανθρώπους της τηλεόρασης Έχει αγριέψει το πράγμα και το βιώνουμε οι εκπομπές του Σαββατοκύριακου, που ο κόσμος έχει την επιλογή της πλατφόρμας».

Η ίδια όμως παραμένει πεισματάρα: «Ας είναι αυτό ένα στοίχημα. Να βάλουμε τον ποπό μας κάτω και να δουλέψουμε. Τα μπάτζετ των εκπομπών είναι κάθε χρόνο και χαμηλότερα, αλλά πιστεύω ότι γίνονται καλές εκπομπές και σειρές. Πάντα θα υπάρχουν και οι κακές εκπομπές», είπε, κλείνοντας με το γνώριμο χαμόγελό της.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον χωρισμό των γονιών της και πώς την επηρέασε:

«Χώρισαν οι γονείς μου όταν ήμουν κάτω από δύο χρονών. Με έχει επηρεάσει, και είναι πιθανό να μου έχει δημιουργήσει αναστολές. Άλλα παιδιά, αυτή η συνθήκη τα οδηγεί να γίνουν φροϋδιστικοί – να κουβαλούν δηλαδή μέσα τους αυτό το βάρος. Άλλα παιδιά μεγαλώνουν και λένε: «Δεν θέλω να περάσουν τα παιδιά μου ό,τι πέρασα εγώ».

Από τα 21-22 χρόνια της η μητέρα μου αποφάσισε – και πολύ καλά έκανα αν με ρωτάς – ότι τώρα είναι η ώρα μου να ζήσω, να εργαστώ και είπε στον μπαμπά μου “τώρα εσύ που είσαι ο άνθρωπος που κυρίως από τους δυο ήθελε περισσότερο παιδί, να αναλάβεις την κόρη σου”. Ο μπαμπάς μου είπε “Με χαρά αλλά δεν προλαβαίνω έχω την εφημερίδα, την τηλεόραση” και με πετούσαν μπαλάκι – και μπήκε στη μέση η γιαγιάμ η μητέρα του Φρέντυ και είπε “εγώ”. Δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα αν είχε αναγκαστεί να με μεγαλώσει η Εριέττα ή ο Φρέντυ. Ευτυχώς που δεν αναγκάστηκε κανείς και κρατήσαμε την υπέροχη σχέση του Σαββατοκύριακου – είχαν κι οι δύο τον χρόνο να εργαστούν, να ζήσουν και να μου δώσουν την αγάπη τους, καθαρή και απαλλαγμένη από γκρίνια».