Στο Πρωινό του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/5) ο Γιώργος Αλκαίος και παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα. Μέσα σ’ όλα, ο γνωστός τραγουδιστής σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Νταλάρας για τους τραγουδιστές και τα μπουζούκια, εξέφρασε την άποψή του για την Klavdia, αναφέρθηκε στη δίαιτα που έκανε προκειμένου να εμφανιστεί στη Eurovision, ενώ παράλληλα εξήγησε γιατί πριν από κάποια χρόνια απομονώθηκε στη Μήλο.
Όσα δήλωσε ο Γιώργος Αλκαίος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1
Αρχικά, μιλώντας για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του, ανέφερε: «Γενικά έχω προχωρήσει αρκετά μόνος, αλλά η μουσική είναι τρόπος ζωής. Οπότε είχα την ισορροπία μέσα από αυτό. Το χτες ανήκει στο χτες και δεν μπορούμε να ζούμε με αυτό».
Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Νταλάρας για τους τραγουδιστές και τα μπουζούκια, είπε: «Εγώ δεν έχω κάνει μπουζούκια-μπουζούκια. Ο καθένας πρέπει να έχει την άποψή του. Μπαίνουμε τώρα σε μια μεγάλη συζήτηση. Όλα ξεκινάνε από το σύστημα που ξεκινάει η μουσική. Πάντα οι τραγουδιστές τραγουδούσαν το βράδυ, γιατί δεν έπαιρναν τα ποσοστά που έπρεπε για να ζήσουν. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο κομμάτι του πολιτισμού. Είναι το εύκολο θύμα η μουσική».

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Αλκαίος: Η σκληρή μάχη που δίνει – Αποκλειστικό
Αμέσως μετά, ο τραγουδιστής σχολίασε την εμφάνιση της Klavdia στη Eurovision, λέγοντας: «Η Klavdia ήταν εξαιρετική στη Eurovision. Δεν ήθελα να βάλω το κομμάτι σε μια κατηγορία. Θέλει πολλή δύναμη για το κάνεις αυτό και δίνω τα συγχαρητήρια μου μου στην κοπέλα. Στον ημιτελικό ήταν πιο τρακαρισμένη, στον τελικό ήταν πολύ καλύτερη. Η Klavdia το έκανε σωστά και έπρεπε να της δώσουν περισσότερες ψήφους».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δική του συμμετοχή, λέγοντας πως έκανε 8 μήνες δίαιτα προκειμένου να εμφανιστεί στη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού της Ευρώπης. «Έκανα δίαιτα 8 μήνες για να βγω στη σκηνή της Eurovision. Και φέτος έχω αδυνατίσει. Έχω πάει σε έναν παθολόγο. Εγώ δεν ήθελα να είμαι αδύνατος, ποτέ. Όλοι μιλάνε για κιλά, αλλά δεν γνωρίζουν το πρόβλημα», ανέφερε ο τραγουδιστής.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Αλκαίος αποκάλυψε γιατί απομονώθηκε στη Μήλο πριν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, είπε: «Απομονώθηκα στη Μήλο γιατί δεν είχα κάτι να δώσω μουσικά. Έβλεπα μεγάλους καλλιτέχνες να παίζουν half playback και στεναχωριόμουν γιατί δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό. Θα πρέπει να το λειτουργήσει αλλιώς κάποιος αν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Κάθε χρόνο έπαιζα ξύλο με τις δισκογραφικές, γιατί επέλεγα να αλλάζω ύφος μετά από κάθε επιτυχία. Στη Μήλο πηγαίνω για διακοπές, αλλά όχι συχνά».



">
">
">
">
">
">
">