Ο Σωτήρης Τσαφούλιας με καταγωγή από τον Πειραιά το 1975, είχε από μικρό αγάπη για τον κινηματογράφο. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ήταν ο “Κοινός Παρονομαστής” η οποία κέρδισε βραβεία σε διάφορες κατηγορίες, ανάμεσα τους το βραβείο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Καλύτερης ταινίας και Βραβείο Κοινού.
Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία ήταν το “Έτερος Εγώ” που στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κέρδισε το Βραβείο Κοινού Μιχάλης Κακογιάννης και τo Βραβείο Επιτροπής Νεότητας Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης – Καλύτερη Ταινία.
Η ναυτιλιακή εταιρία του Σωτήρη Τσαφούλια
Όταν ωστόσο ήταν νέος σπούδασε επίσης Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Ναυτικό Δίκαιο. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρίας για αυτό και κοιμάται λίγο. «Κοιμάμαι πάρα πολύ λίγες ώρες και έχω πολύ καλούς συνεργάτες που είναι το Α και το Ω για να κάνεις πράγματα», είχε πει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Η πρώην σύζυγός του και οι κούκλες κόρες του
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας υπήρξε παντρεμένος και μάλιστα είχε κάνει πολλές κοινές δημόσιες εμφανίσεις με την πρώην σύζυγό του. Μέσα από το γάμο τους απέκτησαν δυο πανέμορφες κόρες.
«Η περίπτωση μας, με τη μαμά τους, είναι ο ορισμός του ότι το διαζύγιο υπάρχει για να σώζεται μια σχέση και όχι για να τερματίζεται. Χρειάστηκε να χωρίσουμε για να καταλάβουμε πόσο αγαπάμε, πόσο εκτιμάμε ο ένας τον άλλον, κάτι που, αν μέναμε μαζί, δεν θα το βλέπαμε και θα περνάγαμε παθογένειες στα παιδιά. Το βλέπω και ως ένα μήνυμα στα κορίτσια μου για το μέλλον: να μη βρεθούν ποτέ εγκλωβισμένες αν περνάνε άσχημα. Η ζωή είναι μία, η ευτυχία είναι επιλογή», έχει πει για το διαζύγιο τους.
Μπορεί ο σκηνοθέτης να κρατάει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, τον έχουμε δει να ποζάρει με τις κορούλες του.

Η σύντροφος του
Καιρό μετά το διαζύγιο του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας έφτιαξε ξανά τη ζωή του. Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια διατηρεί σχέση με την ηθοποιό Άννα Μενενάκου. Το ζευγάρι εκτός από κοινές δημόσιες εμφανίσεις, κάνει και πολλές κοινές αναρτήσεις από βόλτες, εξόδους και εξορμήσεις του (δείτε φωτογραφίες μέσα από το σπίτι που μένουν).
«Η Άννα Μενενάκου με επέλεξε να με κάνει κομμάτι στη ζωή της, είναι σεξιστικό να λένε “η σύντροφος του Τσαφούλια” και άδικο. Δεν είναι αξεσουάρ μου η Άννα, εγώ είμαι δικό της», έχει εξομολογηθεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας για την σύντροφό του.

Οι απόψεις του που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας εκτός από μεγάλες επιτυχίες στον κινηματογράφο, έχει συζητηθεί και για τις απόψεις του, με τον κόσμο να τον στηρίζει. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο συζητήθηκε έντονα για την παρέμβαση του στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται. Ο σκηνοθέτης ξέσπασε με αφορμή τον σάλο που επικράτησε με τον Πάνο Βλάχο (με τον οποίο συνεργάζεται στις 17 Κλωστές). Για ακόμα μια φορά λοιπόν τα όσα είπε για τα Τέμπη, τους πολιτικούς και το Μάτι, έγιναν viral, με τους τηλεθεατές να τον καταχειροκροτούν.
Ευρέως γνωστός ωστόσο στον κόσμο και πλέον από τους πιο αγαπητούς στο χώρο της υποκριτικής έγινε μετά τις απόψεις του για το κίνημα #Metoo το 2021. H δήλωση του μάλιστα «Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν έχεις γίνει σπουδαίος άνθρωπος. Η ανθρωπιά και η εξέλιξη συμπαρασύρει και το επάγγελμα» βρήκε σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου – δείτε εδώ την συνέντευξη που είχε δώσει.


">
">
">
">
">
">
">