Δύσκολες ώρες περνάει ο Οδυσσέας στην σειρά 8 Λέξεις λόγω της υγείας του. Η Ναυσικά θα συναντηθεί κρυφά με τον οφθαλμίατρο του, ωστόσο δεν θα του αποκαλύψει τι του είπε.
Όσα θα δούμε σήμερα στις 8 Λέξεις
Η βλάβη στο οπτικό νεύρο ανησυχεί τον οφθαλμίατρο του Οδυσσέα κι έτσι τον στέλνει να κάνει περαιτέρω εξειδικευμένες εξετάσεις. Η Ναυσικά ρωτάει την Νόνα αν είχε κανείς στην οικογένειά της ιστορικό με πρόβλημα στα μάτια, με σκοπό να αποκλείσει την κληρονομικότητα. Παράλληλα, ο Μάρκος την πιέζει να στείλουν τον Οδυσσέα στο εξωτερικό, αλλά η Ναυσικά είναι αρνητική. Η Βικτώρια επιστρέφει από το Λονδίνο κι αυτή τη φορά ξεκαθαρίζει στον Μιχαήλ πως η επόμενη σκηνή ζηλοτυπίας που θα της κάνει, θα είναι κι η τελευταία αφού προτιμά να χωρίσει παρά να την ανεχτεί. Ο Φρίξος, άθελά του, κάνει την Έλλη να πιστέψει πως θέλει να παντρευτούν, αλλά δεν ξέρει πως να το πάρει πίσω. Ο Μιχαήλ πιέζει τον Μιλτιάδη να εμφανιστεί στην εκπομπή του Σίμου. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα αποκαρδιώσουν ακόμα περισσότερο τον Οδυσσέα
Ο οφθαλμίατρος ενημερώνει τον Οδυσσέα για τις ειδικευμένες εξετάσεις που πρέπει να κάνει και η Ναυσικά τού συμπαραστέκεται σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Έλλη φέρνει ρούχα στο σπίτι και κάνει άνω κάτω την ντουλάπα του Φρίξου. Όπως είναι επόμενο, ο ψυχαναγκαστικός σουβλατζής τής κάνει τεράστια σκηνή. Η αγωνία τρώει τον Οδυσσέα και κάνει σενάρια ότι η Ναυσικά τού κρύβει την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του. Ο Μιλτιάδης συμφωνεί να δώσει συνέντευξη στην εκπομπή του Καρατζά και ο Έκτορας το λέει στον Αιμίλιο. Λίγο αργότερα όμως, ο Άκης μαθαίνει για τη μήνυση που του έκανε ο Μάρκος και ανοίγει εκ νέου πόλεμο με το κόμμα της Αναγέννησης. Η Ελισάβετ κάνει πρόταση συγκατοίκησης στον Αιμίλιο και μένει άναυδη με την απάντησή του κάτι που θα φέρει το χωρισμό τους. Η Εύα λαμβάνει ανησυχητικά νέα από την κλινική της Ρωξάνης στο Λονδίνο. Παράλληλα, η Αποστολία λέει κάτι στον Άκη που τον συγκινεί αφάνταστα. Η Ναυσικά συναντιέται μόνη της με τον οφθαλμίατρο του Οδυσσέα κι αυτός της λέει ότι φοβάται για τα χειρότερα…
Σοκ στις 8 Λέξεις – Ο Οδυσσέας εγκαταλείπει γυναίκα και παιδιά
Κανονικό σοκ προκαλούν οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του ΣΚΑΪ, 8 Λέξεις καθώς ο Οδυσσέας παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει τη γυναίκα του και τα παιδιά του λόγω του προβλήματος που έχει με την όραση.
O Oδυσσέας βιώνει μια δύσκολη αλλά ξεχωριστή περίοδο στη ζωή του. Η κατάσταση με τα μάτια του τον κάνει να αισθάνεται διαφορετικά τα πράγματα και να παίρνει αποφάσεις που θα ταράξουν τους πάντες και πιο πολύ την Ερση, η οποία μαθαίνει τι σημαίνουν οι «8 λέξεις» για τον Οδυσσέα!
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν πως ο Οδυσσέας πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια. Η Ναυσικά και ο Μάρκος αφού συζητάνε τις λύσεις που μπορεί να έχουν, προσπαθούν να πείσουν τον Οδυσσέα να προχωρήσει με το χειρουργείο: «Οδυσσέα, καλύτερα να πάμε σταθερά με πράγματα που γνωρίζουμε κι όχι με την αμφίβολη θεραπεία που έχει επιλέξει», του λένε, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω εγχείρηση. Ξεχάστε το και μη με πιέζετε άλλο», τους απαντάει.
Η Ναυσικά όμως δεν παραιτείται και ζητάει από την Ερση και τον Νικηφόρο να του μιλήσουν για να του αλλάξουν γνώμη, εκείνοι όμως αρνούνται: «Δεν μπορώ να πάρω μια τέτοια ευθύνη», ισχυρίζεται ο Νικηφόρος, ενώ και η Ερση απαντάει κάτι ανάλογο: «Ο Οδυσσέας έχει κάνει την επιλογή του», της λέει.
Στο μεταξύ ο Οδυσσέας, καταρρακωμένος, κάνει την πρώτη γονιδιακή θεραπεία για το μάτι του, ενώ παράλληλα αρνείται σθεναρά να προχωρήσει σε χειρουργείο, παρά τις πιέσεις του Μάρκου και της Ναυσικάς που δεν σταματάνε να του το προτείνουν.
Μάλιστα η Ναυσικά αγχώνεται επειδή το πρόβλημα που έχει ο Οδυσσέας είναι κληρονομικό και κλείνει ραντεβού και για τον Μιχαήλ να πάει να δει τα μάτια του. Λίγο αργότερα, ο Μάρκος λέει στον Οδυσσέα: «Δεν είναι κακό να πάρουμε και άλλη μια γνώμη, Οδυσσέα μου. Βρήκα έναν Έλληνα γιατρό στην Ελβετία που ειδικεύεται στην πάθησή σου. Τι λες;», του προτείνει και ο Οδυσσέας δεν δίνει καν σημασία: «Λέω όχι και πάλι», του απαντάει.
Την επόμενη μέρα ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Κέρκυρα και η Ερση χαίρεται πολύ που τον βλέπει, ενώ αμέσως αρχίζει να παρατηρεί την αλλαγή συμπεριφοράς του Οδυσσέα που είναι μια πλήρης παραίτηση από όλα. Από το σπίτι, την ίδια, τα παιδιά αλλά και τη μεγάλη του αγάπη τη ζωγραφική. Ο Οδυσσέας δεν πλησιάζει καν τα πινέλα του και η Ερση αρχίζει να τον πιέζει: «Αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό, δεν πρέπει να εγκαταλείψεις τη ζωγραφική», του λέει.
Σε λίγο καιρό μάλιστα, πρόκειται να δούμε να μπαίνει στις 8 Λέξεις ένας διαγωνιζόμενος του My Style Rocks!
Εκείνος, όμως, της ανακοινώνει τις αποφάσεις του και της ξεκαθαρίζει: «Πλάκα μου κάνεις, Ερση; Πώς να ζωγραφίσω; Για να τελειώνουμε λοιπόν, πάρ’ το κι εσύ χαμπάρι, δεν πρόκειται να ζωγραφίσω ποτέ ξανά». Η Ερση προσπαθεί να αλλάξει γνώμη στον Οδυσσέα ώστε να μη γυρίσει την πλάτη του στη ζωγραφική: «Ναι, καλά. Τώρα το λες. Οταν όμως γίνεις καλά και περάσει αυτή η περιπέτεια, το πρώτο που θα κάνεις είναι να πιάσεις τις μπογιές και τα πινέλα σου», του λέει, αλλά αυτός είναι ανένδοτος.


">
">
">
">
">
">
">