Μάθετε αναλυτικά πότε ανοίγουν τα σχολεία για το 2019 και τι ώρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Ηλεία: 10χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο!

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα ανοίξουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:15.

Ένα 8χρονο αγόρι νεκρό στον καταστροφικό τυφώνα Ντόριαν! Αγνοείται η αδερφή του!

Ένα 8χρονο αγόρι νεκρό, 13 χιλιάδες σπίτια με εκτεταμένες ζημιές κι ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή έχει προκαλέσει ήδη ο τυφώνας Dorian. Μάλιστα, η αδερφή του παιδιού αγνοείται.

Ο τυφώνας σαρώνει από τα ξημερώματα τις Μπαχάμες και κινείται βόρεια προς τις ακτές της Φλόριδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ωστόσο, ο τυφώνας δεν θα χτυπήσει την ενδοχώρα, αλλά κυρίως τα παράλια της πολιτείας από την παραλία Κοκόα έως την παραλία Τζάκσονβιλ.

Φριχτός θάνατος! Αντλία πισίνας ρούφηξε 12χρονη!

Δυστυχώς εκτός από τις υλικές ζημιές, ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του, ενώ αγνοείται και η αδελφή του. Όπως μετέδωσε ο Guardian επικαλούμενος την ιστοσελίδα Eyewitness News, την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η γιαγιά του μικρού αγοριού. Την ίδια ενημέρωσε η μητέρα του 8χρονου που τον βρήκε νεκρό στα νησιά Αμπάκο όπου ζούσαν ενώ την ίδια ώρα αγνοείται και η αδελφή του. 

Ενδεικτική του πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στις Μπαχάμες είναι η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Instagram στην οποία σημειώνει ότι «αντιμετωπίζουμε έναν τυφώνα που δεν έχουμε ξαναδεί στις Μπαχάμες. Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς».

Πηγή: ethnos.gr

Σοκ! Νεκρός στα 14 του γιος γνωστού γιατρού!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι έπεσε νεκρός στα 14 του γιος γνωστού γιατρού! Η βόλτα των παιδιών με τα ποδήλατα στον Καραβόμυλο το βράδυ της Πέμπτης (8/8) εξελίχθηκε σε τραγωδία που συγκλονίζει ολόκληρη τη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport, λίγο πριν τις 10:00’ το βράδυ, αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος Αλβανός υπήκοος έπεσε πάνω σε παρέα παιδιών με ποδήλατα, τραυματίζοντας σοβαρότατα ένα 14χρονο παιδί, το οποίο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας. Πρόκειται για τον Μάριο, τον γιό γνωστού γιατρού της περιοχής.

Ηλεία: 10χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο!

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για δρόμο «σφαγείο» λόγω έλλειψης φωτισμού και πεζοδρομίων.

Η παρέα των παιδιών, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν γύρω στα πέντε ποδήλατα, τα οποία είχαν φώτα μπρος και πίσω, και κινούνταν στο δρόμο Αχινού – Καραβόμυλου μέσα στο χωριό.

Ξαφνικά στο ύψος του «Γκλαντζούνη», ένα Audi που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση, προς Καραβόμυλο, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω τους.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν το ένα από τα δίδυμα αδέλφια να τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά, ενώ από τύχη γλύτωσε ο αδερφός του και ένας ακόμη συνομήλικος φίλος τους!

Πάνω από το βαριά τραυματισμένο παιδί έσπευσαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού ανάμεσα τους και ο τραγικός πατέρας, που είναι γνωστός γιατρός από τη Λαμία. Τόσο ο ίδιος όσο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να διακομιστεί ζωντανός ο 14χρονος στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το παιδί έφτασε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου και διασωληνώθηκε αμέσως, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε από τα σοβαρότατα τραύματά του.

Οι επόμενες εικόνες από το Audi, που οδηγούσε ο 44χρονος Αλβανός, δείχνουν τη σφροδρότητα της σύγκρουσης κυρίως με το ποδηλάτο του άτυχου παιδιού, που εκτινάχθηκε ψηλά και έπεσε πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.