Ποια είναι τα 5 πιο άκαρδα ζώδια και τα 4 με ευαίσθητη προσωπικότητα

Ποιοι φημίζονται για την ψυχρότητά τους και ποιοι όχι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Ο αστρολογικός μας χάρτης αποτελεί ένα σύνθετο μείγμα πλανητικών επιρροών που διαμορφώνει την προσωπικότητά μας. Ωστόσο, ορισμένα ζώδια έχουν τη φήμη ότι διαθέτουν πιο ψυχρή ή άκαρδη προσέγγιση στα συναισθήματα, ενώ άλλα διακρίνονται για την ευαισθησία τους. Παρακάτω, λοιπόν, θα εξετάσουμε τα πέντε ζώδια που θεωρούνται πιο "άκαρδα" καθώς και τα τέσσερα που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ευαισθησία.

Τα 5 πιο άκαρδα ζώδια

Ποια είναι τα 5 πιο άκαρδα ζώδια
Unsplash.com

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο Αιγόκερως είναι ένα από τα ζώδια που συχνά χαρακτηρίζεται ως ψυχρό και άκαρδο. Κυβερνάται από τον Κρόνο, τον πλανήτη της πειθαρχίας και της δομής. Οι Αιγόκεροι έχουν μια σοβαρή και πρακτική προσέγγιση στη ζωή, δίνοντας προτεραιότητα στη δουλειά, τις υποχρεώσεις και τους στόχους τους. Αυτό τους κάνει να φαίνονται σκληροί και συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι. Δεν είναι ότι δεν έχουν συναισθήματα, αλλά τα καταστέλλουν για να παραμείνουν επικεντρωμένοι στην επιτυχία τους.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Σκορπιός είναι γνωστός για την ένταση και το πάθος του, αλλά πολλές φορές μπορεί να είναι εξαιρετικά σκληρός. Κυβερνάται από τον Πλούτωνα, που σχετίζεται με τον θάνατο, την αναγέννηση και την εξουσία, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απόλυτες συμπεριφορές. Ο Σκορπιός μπορεί να χειραγωγεί καταστάσεις και να πληγώνει τους άλλους χωρίς τύψεις αν νιώσει ότι έχει προδοθεί. Οι συναισθηματικοί τοίχοι που υψώνουν τον καθιστούν ένα από τα πιο δύσκολα ζώδια να προσεγγίσει κανείς.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η Παρθένος, που κυριαρχείται από τον Ερμή, είναι αναλυτική και κριτική. Αυτό το ζώδιο μπορεί να είναι ψυχρό γιατί τείνει να επικεντρώνεται υπερβολικά στις λεπτομέρειες και τη λογική, παραμελώντας τα συναισθήματα των άλλων. Συχνά αποφεύγουν συναισθηματικές εκρήξεις και επιλέγουν μια πιο μετρημένη και ψύχραιμη προσέγγιση στις διαπροσωπικές σχέσεις. Η εμμονή τους με την τελειότητα μπορεί να τους κάνει να φαίνονται άκαρδοι, ιδίως όταν κριτικάρουν με έντονο τρόπο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο Υδροχόος, κυβερνόμενος από τον Ουρανό, είναι γνωστός για την ανεξαρτησία του και τον προοδευτικό του τρόπο σκέψης. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να φαίνεται απόμακρος και άκαρδος, καθώς προτιμά να εστιάζει σε ιδέες και ανθρωπιστικούς σκοπούς, παρά στα προσωπικά συναισθήματα. Αυτό το ζώδιο μπορεί να αποφεύγει τη συναισθηματική οικειότητα, δίνοντας προτεραιότητα στη λογική και τη σκέψη.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ο Κριός, ένα ζώδιο της φωτιάς, κυβερνάται από τον Άρη, τον πλανήτη της δράσης και του πολέμου. Ενώ έχει πάθος και ενεργητικότητα, πολλές φορές μπορεί να είναι άκαρδος στις διαπροσωπικές σχέσεις του. Είναι γνωστός για την αυθορμησία και την επιθετικότητά του, και μπορεί να πληγώσει τους άλλους χωρίς να το καταλάβει, ειδικά όταν πρόκειται για την επιδίωξη των στόχων του. Η αμεσότητά του μπορεί να κάνει τον Κριό να φαίνεται αδιάφορος προς τα συναισθήματα των άλλων.

Τα 4 ζώδια με την πιο ευαίσθητη προσωπικότητα

Τα 4 ευαίσθητα ζώδια

Δείτε επίσης: Ζώδια: Τι μας περιμένει σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο που συνδέεται περισσότερο με την ευαισθησία. Κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της φαντασίας και της πνευματικότητας, και συχνά είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί και συμπονετικοί. Είναι επιρρεπείς στο να απορροφούν τα συναισθήματα των άλλων και μπορεί να πληγώνονται εύκολα από την αρνητική ενέργεια γύρω τους. Η ευαισθησία τους είναι τόσο ισχυρή, που πολλές φορές καταφεύγουν σε δημιουργικές διεξόδους για να εκφράσουν τα βαθιά τους συναισθήματα.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Κυβερνάται από τη Σελήνη, η οποία σχετίζεται με τα συναισθήματα και το υποσυνείδητο. Οι Καρκίνοι είναι προστατευτικοί και συνδέονται βαθιά με τους ανθρώπους που αγαπούν. Είναι γνωστοί για την ενσυναίσθηση και την τρυφερότητά τους, αλλά μπορούν να πληγωθούν εύκολα, ειδικά όταν νιώθουν ότι οι σχέσεις τους απειλούνται. Η συναισθηματική τους φύση τους καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητους σε κάθε είδους αρνητική ενέργεια.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ο Ζυγός, που κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης και της ομορφιάς, είναι γνωστός για την αρμονία και την ισορροπία που επιδιώκει στις σχέσεις του. Οι Ζυγοί αποφεύγουν τις συγκρούσεις και προσπαθούν να δημιουργούν ευχάριστες και ειρηνικές σχέσεις. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στα συναισθήματα των άλλων και μπορούν να απορροφούν την αρνητικότητα με σκοπό να την εξομαλύνουν. Η ανάγκη τους για αποδοχή και η αίσθηση δικαιοσύνης τους κάνει να πληγώνονται εύκολα από ανισορροπίες στις σχέσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Παρόλο που ο Ταύρος φημίζεται για την σταθερότητα και την πρακτικότητά του, είναι εξαιρετικά συναισθηματικός και ευαίσθητος. Κυβερνάται από την Αφροδίτη, όπως και ο Ζυγός, γεγονός που του προσδίδει μια έντονη επιθυμία για αρμονία και αγάπη. Ο Ταύρος μπορεί να είναι ιδιαίτερα προστατευτικός και ευαίσθητος απέναντι στους ανθρώπους που αγαπά, και οι συναισθηματικές πληγές τον επηρεάζουν βαθιά, ακόμα κι αν δεν το δείχνει.