Πέννυ Μπαλτατζή: Τα Χρώματα της ζωής της, η σχέση με τα παιδιά της και η κακοποιητική συμπεριφορά που βίωσε πρόσφατα

Η τραγουδίστρια μιλάει για όλα στο youweekly.gr

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Πέννυ Μπαλτατζή: Τα Χρώματα της ζωής της, η σχέση με τα παιδιά της και η κακοποιητική συμπεριφορά που βίωσε πρόσφατα

Είναι μία τραγουδίστρια από σπάνιο κι εξωτικό χαρμάνι, που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Αν έχεις ακούσει μία φορά την χροιά της Πέννυς Μπαλτατζή είναι σίγουρο ότι θα σου μείνει στο μυαλό για πάντα, με τις επιτυχίες της να ακούγονται στο ραδιόφωνο, και σε περιορισμένες εμφανίσεις κάθε Παρασκευή στον Σταυρό του Νότου Plus αυτήν την περίοδο.

Με αυτήν την αφορμή η αγαπημένη ερμηνεύτρια μιλάει στο youweekly.gr για όλα τα «Χρώματα» της ζωής, όπως είναι ο τίτλος του νέου της single, για τις ανταγωνιστικές συμπεριφορές και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του τραγουδιού, καθώς και για τη σχέση ζωής με τον σύζυγό της Χρήστο Τζούτη που όσο περνούν τα χρόνια δυναμώνει.

Η Πέννυ Μπαλατζή μιλάει για όλα

Πέννυ Μπαλτατζή

Συναντιόμαστε με αφορμή έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων που θα κάνεις στον Σταυρό του Νότου Plus. Νιώθεις ανυπομονησία για να ανέβεις ξανά στη σκηνή;

Πάντα ανυπομονώ, πάντα αισθάνομαι αυτή τη λαχτάρα για το αντάμωμα και για τη μοιρασιά.

Είναι κάτι που σου είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια, με δεδομένο ότι τα περισσότερα μαγαζιά είχαν κλείσει λόγω Covid;

Χάθηκε η ροή μας αρκετά. Αλλά σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι ήρθαν στη ζωή μας και τα δυο μου παιδάκια, γεγονός που άλλαξε την καθημερινότητα, τον χρόνο που μπορώ να διαθέσω στον εαυτό μου και στην μουσική μου. Εμένα αυτό μου έλειψε, η ροή στον τρόπο που είχα φτιάξει το πλάνο μου στο κομμάτι της μουσικής και ο προσωπικός μου χρόνος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησες το νέο single «Χρώματα», ποιο είναι το feedback που παίρνεις από τον κόσμο;

Υπάρχει βαθιά ανάγκη για συναισθήματα από τον κόσμο. Θέλουν να νιώθουν, να θυμούνται, να αναπολούν, να νοσταλγούν γλυκά. Το έχουν χαρεί πολύ, το ακούν, μου στέλνουν μηνύματα με ταγκάρουν και πολύ τους αρέσει που διάλεξα ένα κομμάτι 90s να το φέρουμε στο σήμερα!

Ετοιμάζεις και ένα remix για το Χρώματα. Πότε αναμένεται και σε τι ύφος θα είναι;

Το remix του χρώματα, θα κυκλοφορήσει μέσα Φεβρουαρίου και πρόκειται για μια πιο dance εκδοχή του τραγουδιού σε επιμέλεια του Livin R.

Ποιο χρώμα αντιπροσωπεύει πιο έντονα τη ζωή σου;

Θα ήταν άδικο να διαλέξω ένα… Περισσότερο τώρα από ποτέ τα χρώματα μου είναι πιο έντονα, πιο πολλά και όλες οι εκφάνσεις μου στο μεγεθυντικό φακό!

Ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με την μουσική σε ηλικία μόλις 16 ετών. Πώς θυμάσαι την πρώτη φορά που ανέβηκες στη σκηνή ενός piano bar στον Βύρωνα;

Πολύ μικρή αλλά με μεγάλη ευθύνη! Το είδα πολύ σοβαρά από την πρώτη στιγμή, το αγκάλιασα και ένιωσα την ευθύνη στη δουλειά μου! Ήμουν πολύ συνεσταλμένη αν και ήξερα πως αυτό θέλω να κάνω!

Πέννυ Μπαλτατζή

Στην αρχή της καριέρας σου βίωσες ποτέ σεξουαλική παρενόχληση, όπως άλλες καλλιτέχνιδες;

Φυσικά και έχω έρθει σε δύσκολη θέση αρκετές φορές. Όμως έχω θέσει τα όρια μου είτε μιλώντας, είτε αποχωρώντας από συνεργασία. Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές. Φυσικά, ποτέ δε συνηθίζεται, ποτέ δεν μπορείς να το ξεχάσεις. Και δυστυχώς δεν μου έχει συμβεί μόνο στην αρχή… Το έχω βιώσει και πολύ πρόσφατα και ήταν ξεκάθαρος τρόπος επιβολής.

Σε πολλούς τραγουδιστές χαμήλωναν τα μικρόφωνα όταν ήταν πιο νέοι και λιγότερο γνωστοί. Συνάντησες κι εσύ ανταγωνιστικές συμπεριφορές τέτοιου τύπου;

Βεβαίως και μου έχει συμβεί. Δυστυχώς, και αυτό, από επιχειρηματία επειδή δεν ανταποκρίθηκα στις προτάσεις και τις προσδοκίες του. Γιατί δυστυχώς γι' αυτούς ποτέ δεν έκανα σχέσεις στο χώρο της εργασίας μου και ποτέ δεν μπορούσα να εμπλακώ με τέτοιο τρόπο με κανέναν. Ήξερα πως είναι όλη η δουλειά μου και τίποτα δεν με μπέρδευε ως προς αυτό.

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, υπάρχει κάποιο «όχι» που είπες και θα άλλαζες;

Όχι. Δεν έχω μετανιώσει για τις επιλογές ή αποφάσεις μου.

Πλέον είσαι πιο ενεργή καλλιτεχνικά, αλλά νιώθεις ενοχές απέναντι στα παιδιά σου όταν φεύγεις από το σπίτι;

Όχι βέβαια! Έχουμε πολλούς ρόλους και χρειάζεται να τους εξυπηρετούμε και να τους ξεδιπλώνουμε ώστε να υπάρχει ισορροπία μέσα μας. Ουδέποτε έχω νιώσει ενοχές που φεύγω να κάνω αυτό που τόσο αγαπώ. Είτε το τραγούδι, είτε τις σπουδές μου στο ψυχόδραμα. Γιατί ξέρω πως μετά θα είμαι πολύ πιο λειτουργική μαμά και πιο γεμάτη μέσα μου! Φυσικά και έχει τύχει, αν λείψω δυο-τρεις μέρες και να μου λείψουν τα παιδιά μου πολύ. Αλλά είναι ξεκάθαρα και τα συναισθήματα και οι ανάγκες. Σίγουρα δεν είναι ενοχές.

Είναι διαφορετικό πλέον να μεγαλώνεις έναν γιο και μία κόρη;

Υπάρχουν μεγάλες διάφορες αν μπεις στη διαδικασία να τα συγκρίνεις και σίγουρα στο πρώτο από το δεύτερο, και αντιστρόφως, βλέπεις πολλές διαφορές. Νιώθω βαθιά ανάγκη να δώσω στα παιδιά μου ανοιχτό δρόμο να αναπτυχθούν τόσο συναισθηματικά όσο και σε επίπεδο ανεξαρτησίας, και να μάθουν να έχουν κεραίες ανοιχτές, χωρίς να χάσουν τον αυθορμητισμό και την καθαρότητα τους. Κάθε μέρα, βήμα βήμα, λίγο λίγο.

Το σκέφτεστε και για ένα τρίτο παιδί με τον σύζυγό σου, Χρήστο Τζούτη;

Δεν λέμε «όχι», απλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε στην τωρινή κατάσταση μας!

Αγχώνεστε σαν γονείς επειδή η βία στους νέους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια;

Φυσικά και μας ανησυχεί πολύ, απλώς έχουμε πει να πηγαίνουμε σιγά σιγά και με την εκάστοτε πρόκληση, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα συμβει σε πέντε χρόνια… Αντιμετωπίζουμε ήρεμα τα σημερινά και προσπαθούμε να σταθούμε στις ανάγκες που προκύπτουν.

Στο παρελθόν έχετε έρθει σε ρήξεις, αυτό σας ένωσε περισσότερο σαν ζευγάρι;

Φυσικά! Αυτό δεν θα σταματά να συμβαίνει.. Από τη στιγμή που είσαι σε μια σχέση θα υπάρχουν και κάποιες εντάσεις. Οι εντάσεις μας ενώνουν τελικά, γιατί μπαίνουν όρια και βελτιώνεται η σχέση. Κάποιες φορές είναι πιο δύσκολο αλλά στεκόμαστε όσο μπορούμε και το αποδομούμε ώστε να μας πάει παρακάτω.

Πέννυ Μπαλτατζή

Ονόμασες τον γιο σου Κάρολο, επειδή το συγκεκριμένο όνομα κρύβει έναν δυναμισμό. Για ποιο λόγο αντίστοιχα ονόμασες την κόρη σου Αμέλια;

Για τον ίδιο λόγο! Από την πρώτη γυναίκα πιλότο πήρε το όνομα της, την Αμέλια Έρχαρτ. Ο βασικότερος λόγος ήταν για να έχουν μια ολοδική τους διαδρομή χωρίς να κουβαλάνε το όνομα κάποιου και τις προσδοκίες του ή την ιστορία του.

Η δύσκολη σχέση με την δική σου μητέρα, σε ώθησε να γίνεις καλύτερη μητέρα αντίστοιχα;

Ένας μεγάλος λόγος που είμαι αυτό που είμαι σήμερα είναι η μαμά μου και της χρωστώ την ύπαρξη μου. Παίζει ρόλο αυτό αλλά και τόσα άλλα στον τρόπο που έχω διαμορφωθεί και αναπτύσσομαι σε αυτό το ρόλο της μαμάς. Μακάρι όλα αυτά να με κάνουν καλύτερη και πιο συνειδητοποιημένη.

Ετοιμάζεις κάτι άλλο καλλιτεχνικά;

Εκτός από το Σταυρό του Νότου που θα μας βρείτε κάθε Παρασκευή, στήνουμε τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις με την ομάδα μου! Να πάμε στα νησιά και στα χωριά, να δώσουμε μουσική και χαρά!