22 άβολες αλήθειες για τη ζωή που σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει

Ας το παραδεχτούμε: Η ζωή δεν είναι φτιαγμένη από... ζαχαρόπαστα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ας το παραδεχτούμε: H ζωή δεν είναι φτιαγμένη από... ζαχαρόπαστα, γι' αυτό κάποιες αλήθειες έχουν πικρή γεύση. Τα καλά νέα: Τα αρνητικά έχουν και θετικές πλευρές κι όπως έλεγε και ο Μαρκ Τουέιν "Δώσε κάθε μέρα την ευκαιρία να είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σου!".

Με αυτό, λοιπόν, ως οδηγό μπορεί κάποιες αλήθειες να είναι άβολες για να τις ακούσουμε, αλλά εάν αντικατοπτρίζουν την πραγματικόητα, αποτελούν κίνητρο για να φτιάξουμε τα πράγματα, να πάρουμε μαθήματα ζωής και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, για τον εαυτό μας και τους άλλους.

22 άβολες αλήθειες για τη ζωή που σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει

Η ζωή δεν είναι απλό πράγμα. Κλισέ! Πέρα από τις χαρές, έχει πόνο, λύπη και δάκρυ, δεν είναι μόνο γέλιο. Αλλιώς θα ήταν εντελώς βαρετή και αδιάφορη, μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα και τίποτε άλλο. Μέσα από αυτές τις 22 άβολες αλήθειες λοιπόν που θα δεις στη συνέχεια και που σίγουρα δεν σου αρέσει να ακούς, πάρε τα μαθήματά σου, ανακάλυψε τα παθήματά σου και απόλαυσε κάθε στιγμή όπως της αξίζει και σου αξίζει!

Ζευγάρι λυπημένο
Shutterstock

Ζήστε τη ζωή σου στο έπακρο

Η ζωή είναι μικρή και επομένως τόσο πολύτιμη. Σε αυτή την επίγνωση βρίσκεται μια απίστευτη δύναμη. Ας μην περιμένουμε άλλο, ας ξεκινήσουμε σήμερα να κάνουμε αυτό που μας ικανοποιεί.

Μερικές φορές είναι πολύ αργά

Πολύ αργά για συγγνώμη. Ή είναι πολύ αργά για να είμαστε πιο στοργικοί με τους γύρω μας ή να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας. Ας θυμηθούμε να δίνουμε περισσότερο χρόνο σε αυτούς που αγαπάμε γιατί δεν θα είναι πάντα μαζί μας.

Δεν αρκεί η αγάπη

Μερικοί άνθρωποι απλά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Οι εμπειρίες, οι ανάγκες, τα θέλω τους δεν "γειτνιάζουν" καν, οπότε συγκρούονται μεταξύ τους και κάνουν την σχέση τους απλώς... κόλαση. Η αγάπη ως μοναδική δύναμη δεν λύνει προβλήματα.

Δεν φτάνει να σε αγαπάς

Είμαστε κοινωνικά όντα. Χρειαζόμαστε άλλους. Αναπτυσόμαστε στη ζεστασιά τους όπως τα φυτά στον ήλιο. Η απόλυτη ανεξαρτησία είναι μια ψευδαίσθηση.

Χαρούμενες γυναίκες
Shutterstock

Το ταλέντο και η τύχη συχνά δεν αρκούν

Δεν μπορούμε να φτάσουμε μακριά χωρίς πολλή δουλειά, πειθαρχία και επιμονή. Το θάρρος να σηκωθούμε ξανά και ξανά μετά από αναποδιές μάς οδηγεί στην επιτυχία.

Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και εξακολουθούμε να αποτυγχάνουμε

Γιατί το καλύτερό μας δεν ήταν (ακόμα) αρκετά καλό. Ή επειδή η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας μέχρι τώρα. Πολλά πράγματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας.

Τα περισσότερα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία

Τα χρήματα μπορεί να είναι ένα καλό κίνητρο, αλλά όχι ο στόχος. Για να είμαστε ευτυχισμένοι μακροπρόθεσμα, χρειαζόμαστε πράγματα όπως οικογένεια, φίλους, υγεία, γνώση και νέες εμπειρίες.

Η αναγκαστική ευτυχία φεύγει γρήγορα

Όπως έγραψε ο Anthony de Mello, "Η ευτυχία είναι σαν μια πεταλούδα. Κυνήγησέ την και σου ξεφεύγει, κάθισε και έρχεται στον ώμο σου". Η αναγκαστική ευτυχία είναι παροδική και κουραστική.

Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους

Αν όλοι είναι πιο σημαντικοί από εσάς κι αν βάζουμε πάντα τις ανάγκες μας στην άκρη για τους άλλους, τότε τελικά θα μείνουμε στην άκρη.

κοπέλα μιλάει με σύντροφο
Shutterstock

Οι πολύ υψηλές προσδοκίες βλάπτουν

Ικανοποίηση, καριέρα, οικονομικά, σχέση... Όλα πρέπει να ειναι τέλεια. Και να είσαι και όμορφος! Συμπέρασμα; Βάζουμε τους εαυτούς μας κάτω από μια τεράστια πίεση. Επικεντρωνόμαστε κυρίως στα λάθη, ενώ οι επιτυχίες δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου. Υποφέρουμε. Άλλες φορές λιγότερο κι άλλες περισσότερο.

Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια

Κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν αν θα μας εμπιστευτούν κρίνοντας τις πράξεις μας - όχι τα λόγια μας. Γιατί οι λέξεις λένε ποιοι θα θέλαμε να είμαστε. Οι πράξεις δείχνουν ποιοι πραγματικά είμαστε.

Η ζωή δεν θα είναι ποτέ τέλεια και ποτέ απαλλαγμένη από πόνο

Τα τραυματικά γεγονότα στη ζωή είναι αναπόφευκτα για όλους. Τα καλά νέα είναι ότι η θλίψη, ο πόνος και η ταλαιπωρία οδηγούν σε αυξημένη συναισθηματική επίγνωση και προάγουν την προσωπική μας ανάπτυξη. Κανένας πόνος, κανένα κέρδος.

Η ζωή δεν είναι δίκαιη

Δεν είναι και άδικη, όμως. Δεν είναι εναντίον μας. Απλώς δεν την νοιάζει. Τέλος πάντων, η ζωή δεν παίρνει τίποτα προσωπικά, και αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο λυτρωτικό.

Αυτό που λέμε είναι ουσιαστικό

Οι λέξεις έχουν δύναμη. Μπορούν να ντροπιάσουν, να κάνουν τις καρδιές να πονέσουν, ακόμη και να πυροδοτήσουν συγκρούσεις και πολέμους. Ή μπορούν να βοηθήσουν άλλους, να τους δώσουν δύναμη και χαρά.

Το παρελθόν είναι αμετάβλητο

Η ζωή είναι τώρα. Ας μην ανησυχούμε πια για το μέλλον κι ας μην στενοχωριόμαστε για το παρελθόν. Το μόνο που έχει σημασία είναι τι μας παρουσιάζεται αυτήν τη στιγμή.

γυναίκα με σκύλο αγκαλιά
Shutterstock

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ή να σώσουμε άλλους ανθρώπους

Μερικές φορές έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να βοηθήσουμε τους άλλους και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να ελπίζουμε. Και μερικές φορές πρέπει να φύγουμε μακριά, γιατί η παραμονή μάς καταστρέφει.

Δεν μπορείς να το κάνεις άρα δεν θέλεις

Τι θα γινόταν αν σταματούσαμε να λέμε "δεν μπορώ" και αντικαθιστούσαμε αυτήν τη δήλωση με το "δεν θα το κάνω", που σημαίνει "δεν θέλω". Με αυτό τον τρόπο γίνεται σαφές ότι έχει ληφθεί η απόφαση. Έτσι προκύπτει η πεποίθηση και η αφοσίωση. Σε αυτό το σημείο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας.

Αυτό που δεν επιτρέπουμε δεν μπορεί να γίνει

Μπορούμε να απωθήσουμε τα συναισθήματά μας από τη συνείδηση ​​και έτσι να μην τα αντιλαμβανόμαστε πλέον. Ωστόσο, είναι ακόμα εκεί και καθορίζουν τη συμπεριφορά και την εμπειρία μας από το υποσυνείδητο. Με άλλα λόγια, αυτό που καταπιέζουμε, έρχεται πίσω αργότερα.

Κανείς δεν θα μας σώσει εκτός από εμάς τους ίδιους

Ούτε ιππότης, ούτε άγγελος, ούτε πνευματικός οδηγός, ούτε ψυχίατρος, ούτε σύντροφος. Μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιούμε τη βοήθεια κάποιες φορές, αλλά στο τέλος μπορούμε μόνο να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να ακολουθήσουμε τη διαίσθησή μας. Οι απαντήσεις είναι πάντα μέσα μας, όχι με στους άλλους.

Έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να τον σπαταλάμε

"Δεν είναι λίγος ο χρόνος που έχουμε, αλλά είναι πολύς ο χρόνος που δεν χρησιμοποιούμε", είπε ο Σενέκας. Ας μην χάνουμε λοιπόν χρόνο και κάνουμε περισσότερα από αυτά που πραγματικά έχουν σημασία για εμάς.

Τα κρίσιμα πράγματα στη ζωή συμβαίνουν όταν χάνουμε τον έλεγχο

Κοιμόμαστε, μπορούμε να αγαπήσουμε, μπορούμε να απολαύσουμε, μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διαίσθησή μας, να γελάσουμε ελεύθερα, να κλάψουμε χωρίς ντροπή.

Δεν υπάρχει σωστός τρόπος

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά σκεφτόμαστε τις επιλογές μας, σταθμίζουμε όλες τις παραμέτρους και σκεφτόμαστε διάφορες πιθανότητες - δεν θα είμαστε ποτέ σίγουροι ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή. Τα καλά νέα είναι ότι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι μας αρέσει στη ζωή μας. Μας επιτρέπεται να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε πράγματα.