Τι βοηθάει το γυναικείο σώμα να απογειωθεί; - Ο ρολος 3 βιταμινών και η τεστοστερόνη

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Η υγιεινή και σωστή διατροφή αλλά και τα σωστά συμπληρώματα δεν βοηθούν μόνο στο είναι το σώμα ωραίο αλλά στο να είναι δυνατό. Συγκεκριμένα, ορισμένες βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλά προβλήματα υγείας που μπορούν να δημιουργηθούν. Όπως για παράδειγμα τα αυτοάνοσα, α καρδιακά νοσήματα, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Βέβαια, οι βιταμίνες βοηθούν και στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας που είναι η έλλειψη ενέργειας λόγω αυξημένου προγράμματος αλλά και άγχους. Καλό λοιπόν οι γυναίκες είναι να παίρνουν βιταμίνες B, D και C.

Πάμε να δούμε που βοηθούν αυτές οι 3 βιταμίνες στο σώμα μας

Γυναίκα βιταμίνες
Unsplash.com

  • Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και τη διαχείριση ενός υγιούς μεταβολισμού. Επιπλέον, ενισχύουν το νευρικό σύστημα βελτιώνοντας τη νοητική επίδοση, την ψυχολογία και επίσης μειώνουν την κόπωση και τη σωματική εξάντληση.

Επίσης, είναι σημαντικές για τον υγιή μεταβολισμό των σακχάρων και του αμύλου αλλά και για την παραγωγή ορμονών. Συγκεκριμένα βοηθούν στον σωστό προορισμό μέσα στο γυναικείο σώμα και βοηθούν στην καταπολέμηση των περιττών ορμονών, για να αποφευχθεί η τοξικότητα.

  • Η βιταμίνη D έχει αρκετά σημαντικά οφέλη για τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Ίσως οι πιο σημαντικές είναι η ενδυνάμωση των οστών, η ρύθμιση της απορρόφησης ασβεστίου και φωσφόρου και η διευκόλυνση της κανονικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, είναι συνηθισμένα στις περισσότερες γυναίκες. Συνδέονται με μεγαλύτερες πιθανότητες προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, θανάτου από καρκίνο του μαστού, κατάθλιψη, νόσο του Αλτσχάιμερ, δυσκολίες κατά την εγκυμοσύνη, ινομυώματα της μήτρας, ρευματοειδή αρθρίτιδα, μειωμένο μεταβολισμό του σακχάρου, διαβήτη κύησης, διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση, ανθυγιεινά επίπεδα χοληστερίνης, καρδιακές παθήσεις, μετεμμηνοπαυσιακή απώλεια οστών και μυών, και υψηλότερες πιθανότητες πτώσεων και καταγμάτων αργότερα στη ζωή της γυναίκας.

Βιταμίνη D βρίσκουμε κυρίως στα ψάρια και το αυγό.

  • Η βιταμίνη C, επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη απαραίτητη για την φυσιολογική ανάπτυξη και επισκευή του συνδετικού ιστού, δηλαδή των οστών, των χόνδρων, των αιμοφόρων αγγείων και του δέρματος. Είναι επίσης το κλειδί για ένα δυνατό και σε καλή λειτουργία ανοσοποιητικό σύστημα.

Φροντίστε λοιπόν, να λαμβάνετε την βιταμίνη C από το μπρόκολο, το γκρέιπφρουτ, το κίουι, τα πορτοκάλια, τις πατάτες, τις πιπεριές, τις φράουλες και τις ντομάτες.

Δείτε επίσης: Ανόρθωση μαστών μετά από μαζική απώλεια βάρους - Όλα όσα θέλετε να ρωτήσετε

Βιταμίνη C
Unsplash.com

Ο ρόλος της τεστοστερόνης στο γυναικείο σώμα

Μπορεί στο άκουσμα της λέξης τετοστερόνη το μυαλό μας να πηγαίνει στους άνδρες ωστόσο δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση. Τετοστερόνη έχει ανάγκη και μάλιστα παράγει και το γυναικείο σώμα ωστόσο όχι στην ίδια ποσότητα. Η γυναίκα παράγει στις ωοθήκες, τα επινεφρίδια και τα κύτταρα.

Η τετοστερόνη λοιπόν βοηθάει στην υγεία των οστών και συνεισφέρει στην υγεία του στήθους. Βοηθάει επίσης στην υγεία του κόλπου και αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία.

Αν λοιπόν μια γυναίκα δεν έχει επαρκή ποσότητα τεστοστερόνης θα δει τους ιστούς στο στήθος της να αλλάζουν, θα έχει δυσκολίες στο να γίνει μητέρα, θα έχει μειωμένη διάθεση για σεξ, θα επηρεαστεί η περίοδός της, θα "στεγνώσει" ο κόλπος της και θα αυξηθούν οι κίνδυνοι για εμφάνιση οστεοπόρωσης!