6 έξυπνα κόλπα για να κόψεις τη ζάχαρη χωρίς να το καταλάβεις!

Μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Η μείωση της ζάχαρης στη διατροφή μπορεί να φαίνεται μια δύσκολη απόφαση, αλλά υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να πετύχει και μάλιστα χωρίς να αισθανθείς σύνδρομο στέρησης. Μην ξεχνάς ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας, όπως: παχυσαρκία, διαβήτη αλλά και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ακολουθούν 6 έξυπνα κόλπα για να μειώσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου χωρίς να το καταλάβεις. Άλλωστε έστω και μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σου και να σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι κάθε μέρα και καλύτερα. (δες και το χυμός που περιέχει όλα τα superfoods που χρειάζεσαι)

6 έξυπνα κόλπα για να κόψεις τη ζάχαρη χωρίς να το καταλάβεις!

  1. Προτίμησε εναλλακτικά γλυκαντικά. Αντικαττέστησε τη ζάχαρη με φυσικά γλυκαντικά όπως η στέβια ή το μέλι. Αυτά τα γλυκαντικά παρέχουν τη γλυκύτητα που επιθυμείς χωρίς τις αρνητικές συνέπειες της ζάχαρης.
  2. Πες ναι στα φρούτα. Όταν θέλεις κάτι γλυκό, αντί να καταφύγεις σε γλυκά ή μπισκότα, προτίμησε ένα φρούτο. Τα φρούτα είναι γλυκά από τη φύση τους, ενώ ακόμη περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την υγεία.

    γυναίκα μαγειρεύει στο σπίτι
    Unsplash
  3. Φρόντισε να μαγειρεύεις σπιτικά: Όταν μαγειρεύεις στο σπίτι, έχεις πλήρη έλεγχο των συστατικών που χρησιμοποιείς. Συγκεκριμένα, μπορείς να μειώσεις τη ζάχαρη στις συνταγές σου ή να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά γλυκαντικά.
  4. Τσέκαρε τις ετικέτες τροφίμων. Πολλά συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν κρυφή ζάχαρη. Γι' αυτό μελέτησε προσεκτικά τις ετικέτες και προτίμησε προϊόντα με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Η γνώση των διαφορετικών ονομάτων της ζάχαρης, όπως γλυκόζη, φρουκτόζη και σιρόπι καλαμποκιού, μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις την κρυφή ζάχαρη.
  5. Απόφυγε τα αναψυκτικά και τους χυμούς. Τα αναψυκτικά και οι συσκευασμένοι χυμοί είναι γεμάτοι με ζάχαρη. Φρόντισε λοιπόν να τα αντικαταστήσεις με νερό ή φυσικούς χυμούς χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Μπορείς επίσης να προσθέσεις φέτες φρούτων στο νερό σου για έξτρα γεύση.
  6. Μείωσε σταδιακά τη ζάχαρη. Αν προσθέτεις ζάχαρη στον καφέ ή το τσάι σου, μείωσε την ποσότητα σταδιακά. Με τον καιρό, οι γεύσεις σου θα προσαρμοστούν και θα συνηθίσεις την λιγότερη ζάχαρη.