Sea moss: Γιατί τα βρύα της θάλασσας είναι viral στο TikTok; Οι ειδικοί εξηγούν ποια είναι τα οφέλη τους για την καλή υγεία του οργανισμού σου!

Δες πως μπορούν να σε ωφελήσουν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Με 1,3 εκατομμύρια προβολές στο TikTok τα βρύα της θάλασσας αποτελούν αυτή τη στιγμή μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην παραπάνω πλατφόρμα, ενώ όλοι μιλούν για τα πολύτιμα οφέλη τους για το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα, αλλά και για το δέρμα σου.

Με θρεπτικά συστατικά όπως: βιταμίνη Β12, ασβέστιο, ιώδιο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, αμινοξέα, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, σίδηρο καθώς και άλλα πολύτιμα στοιχεία τα βρύα της θάλασσας έχουν συνδεθεί, σύμφωνα με πολλές μελέτες με την καλή υγεία του οργανισμού αλλά και τη μακροζωία. (δες και πόσο απαραίτητα είναι τα προβιοτικά για βρέφη και παιδιά)

Μάθε τι είναι τα βρύα της θάλασσας και ποια είναι τα οφέλη τους για την υγεία σύμφωνα με τους ειδικούς

Τα βρύα της θάλασσας, επιστημονικά γνωστά ως chondrus crispus, είναι ένας είδος φυκιών, που αναπτύσσονται στις βραχώδεις ακτές του Ατλαντικού. Περιέχουν πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά και έτσι η κατανάλωσή τους, που γίνεται κυρίως μέσα από συμπληρώματα διατροφής, ωφελεί σημαντικά τον οργανισμό. Δες αναλυτικά κάποια από τα οφέλη τους...

  • Η κατανάλωση τους μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και να θωρακίσει την άμυνα του οργανισμού από ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις. Και αυτό γιατί περιέχουν συστατικά με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιικές ιδιότητες.

seamoss2
Unsplash

  • Είναι μια φυσική πηγή ιωδίου, ένα μικροθρεπτικό συστατικό κρίσιμο για την υγεία του θυρεοειδούς και δεδομένου ότι το σώμα δεν το παράγει από μόνο του, είναι απαραίτητο να το λαμβάνεις μέσω της τροφής. Σημείωσε ότι το ιώδιο μπορεί να αποτρέψει τον υποθυρεοειδισμό, μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετές ορμόνες για τη ρύθμιση του μεταβολισμού.
  • Περιέχουν, σύμφωνα με αρκετές μελέτες, φυτικές ίνες και πρεβιοτικά που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου βελτιώνοντας την πέψη και τις υπόλοιπες λειτουργίες του.
  • Προλαμβάνουν την υπερμελάγχρωση και τη φωτογήρανση, ενώ δρουν και ενάντια στα σημάδια της ακμής χαρίζοντας μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.