Άννα Βίσση: Τα μυστικά της για αδύνατη σιλουέτα στα 66 και ατελείωτη ενέργεια

Η "απόλυτη" αποκαλύπτει πώς πετυχαίνει να μοιάζει με έφηβη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram@annavissiofficial
instagram@annavissiofficial

"I look good" λέει η ίδια όταν τη ρωτάνε πώς διατηρεί αυτό το αψεγάδιαστο κορμί και αυτό το λαμπερό πρόσωπο. Η "απόλυτη" Άννα Βίσση δείχνει να τα έχει βρει με τον χρόνο, αφού διανύοντας την 6η δεκαετία της ζωής της είναι πιο fit και κούκλα από ποτέ!

Χωρίς να έχει το "κοκαλάκι της νυχτερίδας" ή το "μαγικό ραβδάκι" για να επαναφέρει τον χρόνο και να δείχνει καλύτερα από τα 35 της, η "απόλυτη" έχει μάθει να τρέφεται σωστά, να φροντίζει το σώμα της και το πρόσωπό της και -το σημαντικότερο- να χαμογελά πολύ συχνά παρέα με τους καλούς της φίλους, την οικογένειά της, την κόρη της Σοφία Καρβέλα και τα δύο της εγγόνια, πετυχαίνοντας να "λάμπει" όπως στα νιάτα της.

Κάθε της ανάρτηση στο προσωπικο της προφίλ στο Instagram αλλά και όποτε τη συναντήσεις από κοντά, σίγουρα σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τις γραμμές της και την καλλίγραμμη κορμοστασιά της, οπότε για να μάθεις κι εσύ πώς τα 60 χρόναι είναι πλέον τα νέα 30, αρκεί να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου, η Άννα Βίσση αποκαλύπτει το δικό της μυστικό για τέλειο κορμί στα 66 της χρόνια και φουλ ενέργεια.


Αυτό είναι το μυστικό της Άννας Βίσση για τέλειο κορμί στα 66 της

Η Άννα Βίσση ήταν πάντα μια γυναίκα... τραβηχτική, όμορφη, καλογυμανσμένη και με καλό γονίδιο, άριστο DNA, αλλά παρόλα αυτά δεν επαναπαύτηκε ποτέ στις... δάφνες της. Η εξωτερική της λάμψη πηγάζει από την εσωτερική της ευγένεια, την προσωπικότητά της, την ισορροπία στην προσωπική της ζωή, δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάει και τη νοιάζονται.

Από μικρή λάτρεψε τη γυμναστική και όντας παντρεμένη με τον Νίκο Καρβέλα, ένα δωμάτιο στο σπίτι της άκουγε καθημερινά τα "ωχ και βαχ" τρέχοντας στον διάδρομο και σηκώνοντας βάρη, με την ίδια να δυσκολεύει όλο και περισσότερο τις ασκήσεις, γιατί, ως γνωστόν, στην Άννα τα εύκολα δεν αρέσουν!


Στην πορεία του χρόνου δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τη γυμναστική, με διάφορους τρόπους, αφού το δικό της μυστικό για να διατηρεί τέτοιο κορμί στα 66 της χρόνια δεν είναι άλλο από ένα σύστημα προπόνησης, που περιλαμβάνει κολύμπι στην πισίνα, καθώς οι ασκήσεις με την αντίσταση του νερού τονώνουν τους μύες και αναζωογονούν το δέρμα, αλλά και βάρη για ενδυνάμωση.


Μάλιστα, η Ναταλία Γερμανού αποκάλυψε πώς η Άννα Βίσση αγάπησε τη γυμναστική μέσα από ένα χιουμοριστικό περιστατικό που συνέβη το 1996 και από τότε δεν την έχει εγκαταλείψει ποτέ. "Ήμουν στο σπίτι της μαζί με τον Καρβέλα. Κατεβαίνει η Άννα να φτιάξει πρωινό. Μέχρι τότε δεν είχε ασχοληθεί με τη γυμναστική και έτρωγε ό,τι της έκανε κέφι. Η Άννα τότε έτρωγε τα σουβλάκια της, τα χαλούμια της, τις κυπριακές μελόπιτες. Κάποια στιγμή της λέει ο Καρβέλας “γουρουνίτσα, δεν το πας καλά. Αν θες να βγαίνεις στις πίστες και να πέφτουν ξεροί δεν το πας καλά”. “Γουρουνίτσα” ήταν το υποκοριστικό της πάντα, δεν έχει σχέση με το φαγητό. Από τότε κάτι της έκανε κλικ στο μυαλό της και για 8 μήνες έτρωγε κοτόπουλο στήθος με ρύζι και μπρόκολο. Έκανε μία ώρα τρέξιμο το πρωί, μία ώρα βάρη το απόγευμα και μία ώρα τρέξιμο το βράδυ. Αυτό κάθε μέρα. 10 μήνες μετά το αποτέλεσμα ήταν η γράμμωση που είδαμε στα “Αστέρια”. Και από το 1996 και μετά δεν σταμάτησε να γυμνάζεται ποτέ".


Η ίδια έχει ανεβάσει κατά καιρούς στα social στιγμιότυπα από την προπόνησή της, δείχνοντας ξεκάθαρα πως ένα καλλίγραμμο κορμί, πέρα από τα γονίδια, χρειάζεται προσπάθεια για να διατηρηθεί - χαρακτηριστικό είναι το hastag #nomercy, χωρίς οίκτο λοιπόν η καθημερινή της άσκηση!

Κι όταν μάλιστα την δεις με μπικίνι, καταλαβαίνεις πως οι γραμμωμένοι κοιλιακοί της είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αυστηρού fitness προγράμματος, αφού "αγαθά κόποις κτώνται" και η Άννα Βίσση είναι τόσο πεισματάρα, που δεν φαντάζεσαι!


Η σχέση της Άννας Βίσση με τα κιλά

Πολλές φορές έχει μιλήσει ανοιχτά για το κεφάλαιο "Διατροφή" στη ζωή της, αποκαλύπτοντας πως και ακρότητες έχει κάνει και αυστηρές δίαιτες κατά το παρελθόν, αλλά πλέον έχει βρει τον τρόπο να διαχειρίζεται τα κιλά της και να παραμένει σταθερή.

"Έχω φερθεί στο σώμα μου απαίσια. Απορώ πώς δεν έχω χαλάσει ανάλογα. Έχω κάνει εγκληματικές δίαιτες. Όμως αν δεν περάσεις αυτή τη φάση… Υπήρξα πολύ δυστυχισμένη διατροφικά. Πάντα στη στέρηση. Ήμουν πολύ υστερική με το φαγητό και τα κιλά. Το αρνήθηκα, με κακομεταχειρίστηκα. Πίστευα ότι το να φοράω 24 νούμερο παντελόνι ήταν κάτι σημαντικό. Όταν έκανα, βέβαια, εμφανίσεις όπου φαινόντουσαν οι σέξι κοιλιακοί μπορεί να υπερηφανευόμουν, αλλά τους πλήρωσα ακριβά τελικά γιατί τους απέκτησα βίαια και υστερικά", έχει πει με πάσα ειλικρίνεια.


Πλέον όπως λέει: "Είμαι πιο χαλαρή και νιώθω πολύ πιο όμορφα". Kρατάω τις ισορροπίες. Αν παρεκτραπώ διατροφικά, το διορθώνω την επόμενη ημέρα. Έχει πάψει πια να είναι θυσία για μένα το να μη φάω σοκολάτα ή junk. Αν φάω κάτι τέτοιο, με πειράζει αμέσως. Ξυπνάω άρρωστη. Ο επόμενος στόχος μου είναι να τρώω λίγο και σωστά. Φρούτα και λαχανικά. Αυτό εμπέδωσα αυτές τις μέρες. Βρασμένα για να χωνεύονται εύκολα. Τσάι και λιγότερος καφές", έχει εξομολογηθεί.


Μάλιστα, γλυκατζού, γαρ, φτιάχνει μόνη της λαχταριστά γλυκά, που απολαμβάνει με μέτρο, εκτός φυσικά από τα μελομακάρονα, που είναι η αδυναμία της και δύσκολα μπορεί να αντισταθεί. Βέβαια, στη συνέχεια, περιορίζει τις θερμίδες της και επιστρέφει στο διατροφικό της πρόγραμμα, χωρίς ενοχές.

Τι είναι η Δίαιτα Intermittent Fasting που ακολουθεί η Άννα Βίσση

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει τη Διαλειμματική Διατροφή, που ταιριάζει στις ανάγκες της: "Κάνω μια Διαλειμματική, αυτό που λέμε Intermittent Fasting, μου έχει μπει λίγο στον εγκέφαλο να το κάνω, το δοκιμάζω, μπορεί να μη λειτουργεί. Μάλλον λειτουργεί".

Η διαλειμματική νηστεία (intermittent fasting, IF) αποτελεί ένα είδος νηστείας που περιλαμβάνει δύο φάσεις, τη φάση της κατανάλωσης τροφής και τη φάση της νηστείας, όπου στη δεύτερη επιτρέπονται μόνο υγρά χωρίς θερμίδες όπως νερό, καφές, τσάι χωρίς γάλα ή ζάχαρη και άλλα αφεψήματα.

Το μοτίβο 16:8 είναι το δημοφιλέστερο και προβλέπει την κατανάλωση φαγητού μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 8-10 ωρών μέσα στην ημέρα, για παράδειγμα μεταξύ 12:00 έως 20:00.

Το αξεπέραστο στυλ της βάζει κάτω... πολλές 25άρες

Με τέτοιο κορμί δεν μπορεί παρά να αναδεικνύει ό,τι κι αν επιλέξει να φορέσει, με το στυλ της μέσα στα χρόνια να παραμένει σταθερό, αφού τα rock-sexy looks είναι η αδυναμία της

άννα βίσση

αλλά και τα minimal chic outfits που επιλέγει στις εξόδους της, με έμβαση στα tailored κοστούμια.

άννα βίσση

Ιδιαίτερη θέση στις στυλιστικές επιλογές της έχουν, τα τζιν παντελόνια αλλά και τα εκκεντρικά σακάκια, που συνδυάζει με ξεχωριστές μπότες και ιδιαίτερα μπλουζάκια.

άννα βίσση

Τα δερμάτινα μπουφάν, τα μεγάλα γυαλιά ηλίου, με χρωματιστούς φακούς και τα statement κοσμήματα ολοκληρώνουν ιδανικά τις εμφανίσεις της εκτός πίστας.

άννα βίσση