Αυτό το φαγητό για βραδινό θα σε βοηθήσει να χάσεις πιο εύκολα κιλά - Και δεν είναι σαλάτα

Είναι χορταστικό, θρεπτικό, με λίγες θερμίδες και φουλ αγχολυτικό!

Shutterstock
Shutterstock

Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο βραδινό βοηθά πολύ στην απώλεια βάρους, το ξέρουμε όλοι πολύ καλά αυτό. Επιπλέον, μια σαλάτα το βράδυ, που πολλοί συνηθίζουν να τρώνε, δεν βοηθά στο αδυνάτισμα.

Η διατροφολόγος Leticia Carrera, υποστηρίζει ότι υπάρχουν μερικές πρωτεΐνες καλής ποιότητας, αλλά υπάρχει μια αρκετά καθολική και προτεινόμενη επιλογή που μπορεί να σε σώσει όταν δεν ξέρεις τι να φας το βράδυ, πριν πέσεις σε καμιά κραιπάλη!

Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεϊνη, έχει λίγες θερμίδες, είναι φουλ χορταστική, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τα γούστα σου, και επιπλέον λειτουργεί αγχολυτικά - πέρα από το ότι θα χάσεις και πιο εύκολα κιλά.

Αυτό το φαγητό για βραδινό θα σε βοηθήσει να χάσεις πιο εύκολα κιλά - Και δεν είναι σαλάτα

Το βραδινό είναι συνήθως το πιο "προβληματικό" γεύμα της ημέρας, αφού λόγω κούρασης συχνά βαριόμαστε να φτιάξουμε κάτι υγιεινό και πέφτουμε σε... ατασθαλίες ή τρώμε πολύ περισσότερο από τα άλλα γεύματα. Έτσι οι θερμίδες μαζεύονται σε μια ώρα που ο οργανισμός δεν καίει αλλά αποθηκεύει και φυσικά κατ' επέκταση δεν μπορούμε να χάσουμε βάρος.

Ένα φαγητό, λοιπόν, που παρασκευάζεται εύκολα θα σε βοηθήσει να χάσεις πιο εύκολα κιλά και θα σε χορτάσει, ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι να το φτιάξεις. Αναφερόμαστε στο αβγό: "Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κατανάλωση μιας μονάδας ημερησίως. Είναι επίσης ένα πολύ ευέλικτο φαγητό: βραστό, ομελέτα, συνδυασμένο με άλλες τροφές", εξηγεί η διατροφολόγος Marta Vallejo.

αβγά ομελέτα με ψωμί
Shutterstock

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως αβγά για δείπνο κάθε βράδυ –το κλειδί για μια ισορροπημένη διατροφή είναι πάντα η ποικιλία των μακροθρεπτικών συστατικών σε κάθε γεύμα της μέρας– αλλά είναι ενδιαφέρον να το λάβετε υπόψη ως εναλλακτική λύση για διαφορετικές μέρες.

Τα οφέλη των αβγών

Ο Charles Orrico επιβεβαιώνει ότι είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες A, D, K, B12, B2 και B5. Επίσης σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο φώσφορος και το κάλιο, και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα 3. Είναι μια πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας με τα απαραίτητα αμινοξέα για την ενίσχυση των δομών του σώματος.

Παράλληλα, είναι χαμηλή τροφή σε θερμίδες (γύρω στις 80 το καθένα) και έχει μεγάλη χορταστική ικανότητα . Όσον αφορά στη σύνδεσή της με τη χοληστερόλη, ο ψυχοδιατροφολόγος Itziar Digón επιβεβαιώνει ότι δεν έχει μεγάλη επίδραση σε αυτήν και, ως εκ τούτου, κατά γενικό κανόνα μπορείτε να τρώτε κανονικά.

Καταπολεμήστε το άγχος (και τη φλεγμονή)

Το αβγό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τυροσίνη και τρυπτοφάνη, πρόδρομες ουσίες της σεροτονίνης, γνωστής ως ορμόνης της ευτυχίας. Η περιεκτικότητά του σε χολίνη είναι υψηλή, η πρόσληψη χολίνης σχετίζεται αντιστρόφως με τον κίνδυνο να πάσχετε από κατάθλιψη. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1 και μαγνήσιο. Και αυτό αποτρέπει, εν μέρει, μία από τις μεγάλες συνέπειες του στρες, την έκκριση κορτιζόλης.

Όταν η κορτιζόλη είναι χρόνια υπερβολικά υψηλή, μας κάνει να συσσωρεύουμε περισσότερο λίπος και να έχουμε ένα αίσθημα συνεχούς πρηξίματος, χωρίς προφανή εξήγηση.

τηγανητά αβγά
Shutterstock

Μερικές για να μαγειρέψετε το αβγό

Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το μαγειρέψετε.

  • Ομελέτα με τόνο και σπανάκι
  • Ομελέτα μανιταριών με παρμεζάνα και ντοματίνια
  • Βραστά αβγά με ψητή γλυκοπατάτα
  • Ομελέτα με τριμμένο τυρί συνοδεία χούμους
  • Αβγά ομελέτα καρυκευμένα με μάραθο, μαϊντανό, σκόρδο και κρεμμύδι και συνοδευόμενα από ψητά σπαράγγια
  • Αβγά ομελέτα με ντομάτα, ο γνωστός καγιανάς
  • Αβγά μάτια στον ατμό με ζαμπόν και ντοματίνια
  • Αβγά ποσέ με φρυγανισμένο ψωμί και αβοκάντο