Το φρούτο που προτιμούν οι celebrities του εξωτερικού - Βοηθάει στο αδυνάτισμα

Eνισχύει το μεταβολισμό και βοηθάει στην καύση του λίπους

Ελένη Μπορμπόλη
Fatane Rahimi / Unsplash
Fatane Rahimi / Unsplash

Από τη δίαιτα του στρατιώτη, μέχρι και τη δίαιτα του... ανανά, τα μυστικά για εύκολο αδυνάτισμα που ακούμε κατά καιρούς είναι αμέτρητα. Ωστόσο, δυστυχώς, πολλά από αυτά τα tips τελικά αποδεικνύονται προϊόντα «αστικού μύθου», με αποτέλεσμα να μην χάνουμε βάρος ή να ξαναπαίρνουμε πολύ γρήγορα τα κιλά που χάσαμε.

Υπάρχει, όμως, ένα φρούτο, το οποίο όχι μόνο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ενισχύει το μεταβολισμό μας, αλλά είναι και από τα αγαπημένα μυστικά των διασήμων του Χόλυγουντ.

Το φρούτο που βοηθάει στο αδυνάτισμα

Το φρούτο που πρέπει να βάλετε στη ζωή σας αν θέλετε να αδυνατίσετε με μεγαλύτερη ευκολία, δεν είναι άλλο από το γκρέιπφρουτ. Είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο και ζουμερό εσπεριδοειδές, το οποίο έχει μια ελαφρώς όξινη γεύση και ταιριάζει υπέροχα σε κάθε φρουτοσαλάτα, ενώ μπορείτε πολύ εύκολα να το απολαύσετε ως χυμό, όπως θα κάνατε με την πορτοκαλάδα. Εάν δεν έχετε συνηθίσει την όξινη γεύση, μπορείτε να δοκιμάσετε να στύψετε ένα γκρέιπφρουτ και ένα πορτοκάλι, φτιάχνοντας με αυτό τον τρόπο έναν ανάμεικτο και θρεπτικό χυμό.

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες (ένα μετρίου μεγέθους γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 40 θερμίδες), ενώ συγκαταλέγεται και στις τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη οι οποίες θεωρείται ότι προωθούν την απώλεια βάρους. Με λίγα λόγια, είναι χαμηλό σε σάκχαρα και πλούσιο σε φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι μας βοηθάει να χορτάσουμε πολύ γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν θα ξαναφάτε σίγουρα: Πόσες θερμίδες έχουν 10 τηγανιτές πατάτες

Αυτό που καθιστά, όμως, το γκρέπιφρουτ ως τον «βασιλιά» του αδυνατίσματος, είναι μια ουσία που ονομάζεται ναριγκερίνη. Η ναριγκερίνη αφενός ενισχύει το μεταβολισμό, αφετέρου έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, οι οποίες μας προστατεύουν από τα χρόνια νοσήματα και βοηθούν στην αντιγήρανση.

grapefruit
freestocks / Unsplash

Οι αστέρες του Χόλιγουντ και το γκρέιπφρουτ

Αν και οι ιδιότητες του γκρέιπφρουτ όσον αφορά το αδυνάτισμα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες, το συγκεκριμένο φρούτο αποτελεί «άσσο» στο μανίκι μερικών από των μεγαλύτερων ηθοποιών στον κόσμο.

Όπως γράφει το Business Insider, η εμβληματική σταρ Elizabeth Taylor, απολάμβανε συχνά γκρέιπφρουτ στα πλαίσια της δίαιτάς της, ενώ το χρησιμοποιούσε και σε διάφορες συνταγές που είχε επινοήσει η ίδια όταν ήθελε να χάσει βάρος.

Ωστόσο, αυτή που έκανε διάσημη τη «δίαιτα του γκρέιπφρουτ» στις ΗΠΑ, ήταν η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Γαλάζια Λίμνη», Brooke Shields. Αν και η συγκεκριμένη δίαιτα ήταν πολύ χαμηλή σε θερμίδες, οι φυτικές ίνες που περιέχει το γκρέιπφρουτ την βοηθούσαν να παραμένει χορτάτη, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.