Χάσε τα κιλά των διακοπών: 5 diet tips για να επανέλθεις άμεσα

Μην πανικοβάλλεσαι και δράσε χωρίς καθυστέρηση

Shutterstock
Shutterstock

Δεν σας κατηγορούμε που παχύνατε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών. Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να αγνοούμε τι σημαίνει υγιεινή διατροφή όταν κάνουμε διακοπές. Το φαγητό σε εστιατόρια ή το "βρόμικο" στον δρόμο και μερικές φορές η παράλειψη ή η καθυστέρηση γευμάτων και η κατανάλωση πρόχειρων, συσκευασμένων τροφίμων είναι συνηθισμένες καταστάσεις σε κάθε ταξίδι.

Επιπλέον, τείνουμε να παραλείπουμε την άσκηση όταν ταξιδεύουμε. Όλα αυτά, αναμφίβολα, επιβαρύνουν την υγεία και οδηγούν σε αύξηση βάρους. Η Huzefa Lokhandwala, Celebrity Fitness Coach δίνει 5 απλές συμβουλές που μπορείτε να αρχίσετε να ακολουθείτε αμέσως για να χάσετε τα κιλά των καλοκαιρινών διακοπών.

Χάσε τα κιλά των διακοπών: 5 diet tips για να επανέλθεις άμεσα

Επιστρέψτε στο σπιτικό φαγητό

Το σπιτικό φαγητό είναι πάντα πιο υγιεινό. Ο αριθμός των θερμίδων είναι μικρότερος και δεν υπάρχουν κρυφές ή κενές θερμίδες, καθώς έχετε τον έλεγχο του τι θα μαγειρέψετε. Η κατανάλωση σπιτικού φαγητού σάς βοηθά επίσης να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου και ζάχαρης που χρησιμοποιειούνται σε αφθονία όταν τρώτε έξω.

ποικιλία φυσικών χυμών
Unsplash

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων

Αφιερώστε χρόνο για να σημειώσετε ό,τι τρώτε. Και ναι, εννοώ κάθε μπουκιά. Είναι πολύ πιο εύκολο να έχετε μια ρεαλιστική άποψη για τις διατροφικές σας συνήθειες όταν κρατάτε αρχείο με αυτές. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να κάνετε αλλαγές.

Ξεκινήστε την άσκηση

Η άσκηση σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε όλο το περιττό βάρος σας πολύ γρήγορα, αλλά θα συντελέσει στη μετάβαση σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και επίσης να κάψετε τις περιττές θερμίδες. Η τακτική γυμναστική είναι σίγουρα μια καλή ιδέα και μαζί με ένα καλό πρόγραμμα διατροφής, θα κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες.

γυναίκα κάνει γυμναστική
Unsplash

Πίνετε περισσότερο νερό

Το να πίνετε περισσότερο νερό είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να χάσετε βάρος και θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ πιθανό να τρώτε λιγότερο και να ελέγχετε περισσότερο την όρεξή σας όταν πίνετε νερό όλη τη μέρα. Προσπαθήστε να έχετε πάντα νερό μαζί σας και φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 6 με 8 ποτήρια ή περισσότερο εάν ασκείστε.

Μην τρώτε αργά το βράδυ

Η κατανάλωση γευμάτων αργά σίγουρα θα σας προσθέσει επιπλέον βάρος. Ο μεταβολισμός σας αρχίζει να επιβραδύνεται προς το τέλος της ημέρας και όταν τρώτε αργά, είναι πολύ πιο πιθανό να παχύνετε, επειδή το σώμα σας δεν έχει την ευκαιρία να κάψει αυτές τις υπερβολικές θερμίδες. Πριν από τις 8 είναι μια καλή ώρα για το βραδινό.