Εάν πίνεις 1 κουταλιά μηλόξιδο πριν από τα γεύματα θα έχεις αυτά τα αποτελέσματα

H κατανάλωσή του είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη συνήθεια

Unsplash
Unsplash

Είναι ένα αρκετά διαδεδομένο "ρόφημα", το οποίο πίνεται από διασημότητες όπως η Victoria Beckham αλλά και απλούς ανθρώπους που αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτή την καλή συνήθεια: Το να πίνετε νερό και μηλόξιδο το πρωί με άδειο στομάχι είναι πολύ καλό για το γαστρεντερικό σύστημα.

Πέρα από την πιο γνωστή αυτή πρακτική της λήψης το πρωί, υπάρχει επίσης μια δεύτερη άποψη που προτείνει να πίνετε νερό και μηλόξιδο πριν από τα κύρια γεύματα, δηλαδή πριν από το μεσημεριανό και το δείπνο. Γενικότερα, το νερό και το ξίδι έχουν μια σειρά από οφέλη για τον οργανισμό, χάρη στις πολυάριθμες ιδιότητές τους. Κι αν η γεύση είναι λίγο αποτρεπτική, το παν είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία και μετά θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα.

Εάν πίνεις 1 κουταλιά μηλόξιδο πριν από τα γεύματα θα έχεις αυτά τα αποτελέσματα

Πλούσιο σε οξικό οξύ με βακτηριοκτόνο δράση, προβιοτικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, το μηλόξιδο είναι από τα καλύτερα καρυκεύματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα καθημερινά μας πιάτα, αλλά και ως φυσικό φάρμακο που πρέπει να λαμβάνεται πριν το φαγητό, χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση.

Μάλιστα όλες οι ιδιότητες που διαθέτει εξουδετερώνουν το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση, ενώ στα οφέλη του σημείωσε την ευκολότερη απώλεια βάρους και την υγεία του στομάχου.

Οφέλη του μηλόξιδου

  • Βελτιώνει την πέψη
  • Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα
  • Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
  • Μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων
  • Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες
  • Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αυξάνοντας την αίσθηση του κορεσμού
  • Μπορεί να προωθήσει τον μεταβολισμό, βοηθώντας στην καύση λίπους

Το μηλόξυδο πριν από τα γεύματα θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η κατανάλωση μηλόξιδου σας βοηθά να χάσετε βάρος, να κάψετε λίπος και να μειώσετε τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Μια άλλη μελέτη για το Science Direct ισχυρίζεται ότι η λήψη ξιδιού πριν από τα γεύματα βοηθά να τρώτε λιγότερο, επειδή διεγείρει το αίσθημα κορεσμού. Επομένως, εάν ληφθεί ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων, μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

διαιτητικό μενού
Unsplash

Αντενδείξεις-Παρενέργειες

Υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις που συνδέονται με τη λήψη του μηλόξιδου και αφορούν στην παρεμβολή της δράσης του με αυτή ορισμένων φαρμάκων, όπως για τον διαβήτη ή τα διουρητικά. Αν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες και πάντα αραιώνεται με νερό, το μηλόξιδο δεν έχει παρενέργειες. Ωστόσο, αν υπερβάλλετε με την ποσότητα ή το πιείτε μόνο του, μπορεί να επιφέρει:

  • γαστρική οξύτητα
  • βλάβη στο σμάλτο των δοντιών (πρέπει να πίνεται αραιωμένο, ακόμα καλύτερα με καλαμάκι)

Ποσότητα-χρόνος κατανάλωσης

Η σωστή ποσότητα μηλόξιδου που πρέπει να λαμβάνεται πριν από τα γεύματα είναι 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού, αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό, ενώ για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα, πρέπει να πίνετε το μηλόξιδο 15 λεπτά πριν από το γεύμα.

Τι συνέβη μετά από 2 εβδομάδες κατανάλωσης μηλόξιδου πριν από τα γεύματα

Η κύρια ευεργετική επίδραση είναι το αίσθημα κορεσμού. Πριν από κάθε γεύμα θα σας βοηθήσει να μειώσετς το φαγητό και να νιώθετε πιο γρήγορα χορτάτοι. Ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα είναι ότι αυτό το αίσθημα κορεσμού διαρκεί περισσότερο, επιτρέποντας να φτάσετε στο επόμενο γεύμα χωρίς πολλή πείνα. Εάν μάλιστα εντάξετε αυτήν τη συνήθεια σε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, είναι μια έγκυρη υποστήριξη που θα σας βοηθήσει να χάσετε πιο εύκολα και γρήγορα κιλά και να πετύχετε τον στόχο σας.