Έχεις συνεχώς λιγούρες; Έτσι θα κόψεις το αίσθημα πείνας!

Ανακάλυψε τους τρόπους

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Οι συνεχείς λιγούρες μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος στο πλαίσιο μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Και αυτό γιατί η ανεξέλεγκτη επιθυμία για φαγητό πολύ συχνά οδηγεί σε υπερκατανάλωση θερμίδων, ανθυγιεινές επιλογές και αύξηση του βάρους.

Παρακάτω θα δεις μερικούς τρόπους για να μειώσεις το αίσθημα πείνας και να ελέγξεις τις ανεπιθύμητες λιγούρες. Θυμήσου ότι η ισορροπία και η συνέπεια είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία. (δες και 6 έξυπνα κόλπα για να κόψεις τη ζάχαρη χωρίς να το καταλάβεις)

Έχεις συνεχώς λιγούρες; Έτσι θα κόψεις το αίσθημα πείνας!

  • Κατανάλωσε πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της πείνας, καθώς αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως αυγά ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις λιγούρες αργότερα μέσα στην ημέρα.
  • Ενυδατώσου σωστά. Η αφυδάτωση μπορεί να συγχέεται με την πείνα, οδηγώντας σε περιττή κατανάλωση τροφής. Γι' αυτό πίνε αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσεις το σώμα σου ενυδατωμένο και να μειώσεις τις λιγούρες.

    Μπολ με δημητριακά
    Unsplash


  • Προτίμησε φυτικές ίνες. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, δημιουργούν μια αίσθηση κορεσμού και βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης. Ενσωμάτωσε λοιπόν περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σου για να διατηρείς σταθερά επίπεδα ενέργειας και να μειώσεις την επιθυμία για σνακ.
  • Κάνε μικρά και συχνά γεύματα. Αντί για τρία μεγάλα γεύματα, προτίμησε να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου και θα μειώσει τις λιγούρες.
  • Κόψε τη ζάχαρη. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε έντονες λιγούρες. Προσπάθησε να μειώσεις την κατανάλωση ζάχαρης και να προτιμάς υγιεινές εναλλακτικές, όπως τα φρούτα.
  • Διαχειρίσου καλύτερα το άγχος. Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική κατανάλωση τροφής. Ενσωμάτωσε τεχνικές χαλάρωσης, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός ή το περπάτημα, για να μειώσεις το άγχος και να αποτρέψεις τις λιγούρες.