Βρήκαμε το top μπαχαρικό που βοηθά στο αδυνάτισμα!

Δεν είναι άλλο από την κανέλα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα μπαχαρικά παγκοσμίως, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί από πολλούς ειδικούς για τις ευεργετικές της ιδιότητες τόσο για τη συνολική σου υγεία όσο και την άμεση απώλεια βάρους προσφέροντας μάλιστα εντυπωσιακά αποτελέσματα..

Κάπως έτσι το πολύτιμο αυτό μπαχαρικό, με τις πολλαπλές της ιδιότητες, αποδεικνύεται ως top στην κατηγορία του, ειδικά για όλους όσοι θέλουν να χάσουν βάρος. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το εντάξεις στη διατροφή σου προκειμένου να απολαύσεις τα οφέλη του. (δες και 6 έξυπνα κόλπα για να κόψεις τη ζάχαρη χωρίς να το καταλάβεις)

Βρήκαμε το top μπαχαρικό που βοηθά στο αδυνάτισμα!

Η κανέλα περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής υγείας. Ωστόσο, το κύριο πλεονέκτημά της στην απώλεια βάρους σχετίζεται με τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Συγκεκριμένα, η κανέλα βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης, αποτρέποντας τις απότομες αυξήσεις και μειώσεις που οδηγούν σε αίσθημα πείνας και λαιμαργίας

κανέλα πάνω στο τραπέζι
Unsplash

Επιπλέον, ανάμεσα στις πολύτιμες ιδιότητές της είναι:

  • Η ενίσχυση του μεταβολισμού. Η κανέλα μπορεί επίσης να επιταχύνει τον μεταβολισμό, βοηθώντας το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά της να βελτιώνει την πέψη και να προάγει την αποδοτική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
  • Καταπολέμηση της λιγούρας. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της κανέλας είναι η ικανότητά της να μειώνει την επιθυμία για γλυκά. Το άρωμα και η γεύση της κανέλας μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία για γλυκά χωρίς να προσθέτουν επιπλέον θερμίδες στη διατροφή.

Πώς να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Η ενσωμάτωση της κανέλας στη διατροφή είναι εύκολη και ευχάριστη. Μπορείς να προσθέσεις λίγη κανέλα στον καφέ ή το τσάι σου, να την πασπαλίσεις πάνω σε φρούτα ή γιαούρτι, ή να την χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα και το ψήσιμο. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος.