Καύσωνας: Αυτοί είναι οι διατροφικοί σου σύμμαχοι για να αντέξεις τη ζέστη!

Έτσι θα πας κόντρα στις υψηλές θερμοκρασίες

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να σε καταπονήσουν, ωστόσο με τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές θα καταφέρεις να διατηρήσεις ην ενέργειά σου στα ύψη, ενώ παράλληλα θα παραμείνεις σωστά ενυδατωμένη. (δες και γιατί η άσκηση στη φύση είναι καλύτερη από το γυμναστήριο)

Παρακάτω θα δεις μερικές απλές διατροφικές συμβουλές, που θα γίνουν οι σύμμαχοι σου για να αντέξεις τον καύσωνα! Και μην ξεχνάς! Το μυστικό για να να παραμείνεις ενυδατωμένη ακόμη και όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο είναι καταναλώνοντας ελαφριά και θρεπτικά γεύματα προκειμένου να απολαύσεις το καλοκαίρι σου γεμάτη υγεία και ευεξία.

Καύσωνας: Αυτοί είναι οι διατροφικοί σου σύμμαχοι για να αντέξεις τη ζέστη!

  • Ο πιο πολύτιμος σύμμαχός είναι το νερό. Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Προσπάθησε λοιπόν να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα ή και περισσότερο αν γυμνάζεσαι ή εκτίθεσαι στον ήλιο.

καλοκαιρινά φρούτα μέσα σε πιάτο
Unsplash

  • Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικές επιλογές για τη διατροφή το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βιταμίνες και μέταλλα. Έτσι, φρούτα και λαχανικά όπως: Καρπούζι, πεπόνι, αγγούρι και ντομάτες είναι ιδιαίτερα δροσιστικά και ενυδατικά. Επιπλέον, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες, κάτι που βοηθά στην αποφυγή της βαριάς αίσθησης μετά το γεύμα.
  • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το κεφίρ είναι επίσης σημαντικοί σύμμαχοι. Πλούσια σε προβιοτικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν στην υγεία του πεπτικού συστήματος και προσφέρουν μια δροσερή αίσθηση. Επιπλέον, το γιαούρτι μπορεί να καταναλωθεί σε πολλές μορφές, όπως smoothie με φρέσκα φρούτα κ.λπ..
  • Μια άλλη καλή επιλογή είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα οποία είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και της καταπόνησης του σώματος από τη ζέστη. Μάλιστα μπορείς να τα συνδυάσεις με μια φρέσκια σαλάτα για ένα ελαφρύ και δροσιστικό γεύμα.
  • Τέλος, μην ξεχνάς τα βότανα και τα μυρωδικά. Δροσιστικά ροφήματα με μέντα ή βασιλικό μπορούν να σε κρατήσουν δροσερή για ώρες! Πρόσθεσε λίγη μέντα στο νερό ή δοκίμασε ένα παγωμένο τσάι με βότανα.