Αυτό είναι το καλύτερο πρωινό για να πάρεις στο γραφείο

Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή σύμφωνα με τον διαιτολόγο

Unsplash+
Unsplash+

υγιεινή διατροφή λειτουργεί μόνο όταν είναι πρακτική και ταιριάζει στον τρόπο ζωής μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι ο τρόπος ζωής μας θα προσαρμοστεί στο φαγητό, γιατί είναι περίπλοκο και καταλήγουμε να αποτύχουμε και να το εγκαταλείψουμε", λέει η Cristina Barrous, ειδικός σε θέματα διατροφής.

Τι χρειαζόμαστε, λοιπόν, για να μην καταστρέψουμε τη διατροφή μας λόγω έλλειψης χρόνου; Συνταγές όχι μόνο εύκολες και γρήγορες αλλά και υγιεινές, που θα μας βοηθήσουν -γιατί όχι- να χάσουμε και βάρος. Έτσι μια συνταγή, που έγινε, viral στα κοινωνικά δίκτυα, προτείνεται από τη διαιτολόγο ως μια άκρως υγιεινή πρόταση για πρωινό και ιδανική για να την πάρεις στο γραφείο.

Αυτό είναι το καλύτερο πρωινό για να το πάρεις στο γραφείο

Πόσες φορές, αλήθεια, λόγω έλλειψης χρόνου, έχεις φύγει από το σπίτι τρέχοντας να προλάβεις και φυσικά δεν πρόλαβες να φας πρωινό; Πολλές, σίγουρα. Αυτό, φυσικά, είναι καταστροφικό τόσο για την υγεία σου όσο και για τον μεταβολισμό σου, οπότε δες μια συνταγή που μπορείς να πάρεις στο γραφείο και να την καταναλώσεις εκεί ως πρωινό.

Με βάση την βρόμη, τους σπόρους chia, τον καφέ, το γάλα και το κακάο, η συνταγή μπορεί εύκολα να παρασκευαστεί το βράδυ, ενώ μένει αρκετές μέρες στο ψυγείο.

κοπέλα γράφει στο laptop
Unsplash+

Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει ο Barrous, είναι το τέλειο πρωινό για να το πάρεις στο γραφείο σε γυάλινο βάζο και συνιστάται ιδιαίτερα από διατροφική άποψη, επίσης για εκείνους τους ανθρώπους που κάνουν διαλειμματική νηστεία (12 ώρες μεταξύ δείπνου και πρωινού) και πρέπει να το φάνε αργότερα και έξω από το σπίτι. Και spoiler: Μυρίζει και έχει γεύση τιραμισού.

Είναι χορταστικό πρωινό και καλό για το έντερο

Οποιοσδήποτε χυλός με βρόμη χορταίνει, γιατί αν κάτι την χαρακτηρίζει είναι ακριβώς αυτή η ιδιότητά της. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο συνδυασμός της με σπόρους chia την καθιστά και ως μια αντιφλεγμονώδη φόρμουλα. "Η βρόμη μαζί με chia αυξάνει την πρόσληψη φυτικών ινών και αυτό εμπλουτίζει και εξισορροπεί τη μικροχλωρίδα μας, γεγονός που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, επειδή ακριβώς το 80% αυτού βρίσκεται στη μικροχλωρίδα".

Η βρόμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά πρωινά που υπάρχουν, ακόμη και όταν ο στόχος είναι η απώλεια βάρους. Επίσης, θυμηθείτε, ότι είναι αυτό το δημητριακό που παρέχει την περισσότερη πρωτεΐνη και έχει πολλές διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες ταυτόχρονα.

πρωινό στο γραφείο
Unsplash+

Επιπλέον, ως σημαντική πηγή ασβεστίου, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, που πρέπει να ενισχύσουν το ασβέστιο για να πετύχεουν καλή υγεία των οστών. Όσον αφορά στο γάλα που χρησιμοποιείται, η διαιτολόγος συμβουλεύει να είναι καρύδας ή αμυγδάλου, επειδή είναι περισσότερο αντιφλεγμονώδες από το γάλα βρόμης ή σόγιας.

Η συνταγή

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βρόμη
1 κουταλιά της σούπας chia
Γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας καφές (ιδανικά αλεσμένος φυσικά)

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε την βρόμη με την chia και το κακάο. Προσθέτουμε τον καφέ και το γάλα μέχρι να καλυφθεί το μείγμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα. Και καλή απόλαυση.