10 κανόνες που οι Ιταλοί εφαρμόζουν όταν απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα - Και δεν τους αποκαλύπτουν

Για πίτσες, μακαρονάδες, καπουτσίνο και λοιπά που δεν περιμένεις να ακούσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι περισσότεροι καλοφαγάδες ονειρεύονται να τρώνε την αγαπημένη τους κουζίνα στην πατρίδα τους, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν χιλιόμετρα. Αν ανήκεις στην κατηγορία των Italian food lovers, σίγουρα φροντίζεις να τρως όλες τις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές στο σπίτι σου ή έξω με φίλους, απολαμβάνοντας όλες τις γνωστές (και ανεπανάληπτες) γεύσεις της γειτονικής χώρας.

Σκέφτεσαι πιάτα με μακαρονάδες, λαχταριστές πίτσες και χειροποίητα ψωμάκια, θαλασσινά και ονομαστά κρασιά και βλέπεις τον εαυτό σου να στροβιλίζεται πάνω από μια κλασική καρμπονάρα ή μια μαργαρίτα. Εάν το ιταλικό φαγητό σε κάνει να "παραμιλάς" από ηδονή, δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να μάθεις 10 κανόνες που εφαρμόζουν οι Ιταλοί όταν απολαμβάνουν ονομαστά πιάτα και ποτά και δύσκολα αποκαλύπτουν.

Για να μη σε πουν, λοιπόν, την επόμενη δορά αδαή, ρίξε μια ματιά σε αυτά τα tips, για να τα εφαρμόζεις από εδώ και πέρα όταν απολαμβάνεις ιταλικές συνταγές.

10 κανόνες που οι Ιταλοί εφαρμόζουν στα παραδοσιακά τους πιάτα

Θα εκπλαγείς με τους κανόνες που εφαρμόζουν οι γείτονές μας Ιταλοί όταν έχουν στο τραπέζι τους πιάτα όπως πίτσα, μακαρονάδα ή κρασιά και καφέδες. Τα μυστικά τους χρήσιμα, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα φτιάξεις μόνος σου να φας ιταλικό, να ξέρεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει.

πιάτο με κόκκινη μακαρονάδα
Shutterstock

  1. Όχι κέτσαπ στην πίτσα
  2. Όχι καφές latte σε μεσημεριανό ή δείπνο
  3. Όχι παρμεζάνα στις μακαρονάδες με θαλασσινά
  4. Μην κόβεις τα μακαρόνια με μαχαίρι
  5. Όχι καπουτσίνο μαζί με πίτσα
  6. Όχι ανανάς στην πίτσα
  7. Όχι βούτυρο στο ψωμί, δοκίμασε καλύτερα το λαδάκι
  8. Όχι τυρί μαζί με ψάρι
  9. Όχι πάγος στο κρασί
  10. Μην τρως ενώ περπατάς

* Άτυπα μικρά μυστικά που θα σε κάνουν να μη φαίνεσαι αδαής όταν τρως ιταλικό, ενώ θα δώσεις και τα φώτα σου σε όσους κάνουν τα ίδια (παραπάνω) λάθη μ' εσένα!