5 αντιφλεγμονώδεις τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Σύμφωνα με τους ειδικούς

5 αντιφλεγμονώδεις τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Η σημασία της αντιφλεγμονώδους διατροφής αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο στην επιστήμη της διατροφολογίας. Τα οφέλη της είναι άλλωστε επιστημονικά αποδεδειγμένα. Μια ισορροπημένη διατροφή, με αντιφλεγμονώδεις τροφές επιτυγχάνει περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά μας, ευκολότερη πέψη, σταθερότητα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μείωση του πόνου στις αρθρώσεις, διατήρηση τους βάρους μας.

Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει διαφόρων ειδών ασθένειες και προβλήματα υγείας, για αυτό σας προτείνουμε 5 τροφές που χρειάζεται να καταναλώνετε τακτικά, σύμφωνα με την επιστήμη.

5 αντιφλεγμονώδεις τροφές που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας

Μύρτιλα

Όπως και όλα τα μούρα, έτσι και μύρτιλα είναι βόμβες αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες στα κύτταρά μας. Τα μύρτιλα περιέχουν έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τύπο αντιοξειδωτικών: τις πολυφαινόλες. Η δράση τους έχει μελετηθεί πολλές φορές και έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να μπλοκάρουν την παραγωγή ορισμένων φλεγμονωδών ουσιών.

αμύγδαλα αντιφλεγμονώδεις τροφές

Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Χάρη στη συμβολή τους στην παραγωγή πολύτιμων αντιφλεγμονωδών ουσιών και στην ευεργετική δράση τους σε καρδιοαγγειακό, δερματολογικό, γνωστικό ή αρθρικό επίπεδο, αποτελούν έναν πραγματικό σύμμαχο σε περίπτωση δερματικών προβλημάτων, φλεγμονωδών ασθενειών, ακόμη και άγχους!

Φαγόπυρο

Πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη και χωρίς γλουτένη, το δημητριακό αυτό είναι μια τροφή που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας. Οι φυτικές ίνες μας επιτρέπουν να ‘τροφοδοτούμε’ ευνοϊκά τα καλά βακτήρια της μικροχλωρίδας μας, που στη συνέχεια θα παράγουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

Κεφίρ

Το δημοφιλές αυτό ρόφημα εντοπίζεται πολύ συχνά σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής. Τα φυσικά προβιοτικά που περιέχει, προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μας: καλύτερη πέψη, ενισχυμένη ανοσοποιητικό, λαμπερό δέρμα.

αντιφλεγμονώδεις τροφές σοκολάτα κακάο

Μαύρη σοκολάτα με 85% κακάο

Κι όμως η σοκολάτα μπορεί να είναι καλή για την υγεία μας! Αρκεί να επιλέξετε μια με μεγαλό ποσοστό κακάο και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Στην πραγματικότητα, η περιεκτικότητα σε κακάο είναι ένας θησαυρός διατροφής καθώς έχει ένα από τα πιο πλούσια επίπεδα αντιοξειδωτικών στον κόσμο. Ωστόσο, φυσικά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.