Αυτή η καθημερινή συνήθεια κάνει τις Γαλλίδες να κοιμούνται καλύτερα

Μετά από μια γεμάτη μέρα, αυτό το τελετουργικό πριν από τον ύπνο έχει πολλαπλά οφέλη

Shutterstock
Shutterstock

Οι Γαλλίδες έχουν μια πολύ συγκεκριμένη συνήθεια προκειμένου να κοιμούνται καλύτερα που δεν αποτελεί έκπληξη. Η σχέση τους με τα αρώματα χρονολογείται από πολύ παλιά. Γιατί αν μάθαμε από αυτές πολλά μυστικά στο στυλ και πώς θα επιτύχουμε στα looks μας την αβίαστη κομψότητα που τις χαρακτηρίζει αλλά και τα οφέλη του αρωματισμού των μαλλιών μας, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για όλα τα άλλα καλά πράγματα της χρήσης ενός αρώματος.

Πέρα από αυτό που χρησιμοποιούμε όλες στις εξόδους μας, η χρήση ενός αρώματος λίγο πριν πέσουμε για ύπνο θα βοηθήσει τον εγκέφαλο και το σώμα να μπουν πιο εύκολα σε... λειτουργία πτήσης! Έτσι ο ύπνος θα είναι καλύτερος και πιο υγιεινός.

Αυτή η καθημερινή συνήθεια κάνει τις Γαλλίδες να κοιμούνται καλύτερα

Αυτή η καθημερινή συνήθεια της χρήσης αρώματος πριν από τον ύπνο κάνει τις Γαλλίδες να κοιμούνται καλύτερα. Η Sylvie Durcudoy, ​​διευθύντρια επικοινωνίας του Dior Beauty στην Ισπανία, αναφέρει ότι το άρωμα που θα χρησιμοποιήσουμε το βράδυ δεν πρέπει να είναι ίδιο με το αγαπημένο μας καθημερινό άρωμα. Η ίδια μάλιστα, τη μέρα χρησιμοποιεί ένα αρκετά δυνατό άρωμα και το βράδυ επιλέγει ένα πιο φρέσκο, λίγο πριν κοιμηθεί.


Για εκείνη, αυτή η συνήθεια βασίζεται στη δύναμη που προκαλούν τα συναισθήματα των αρωμάτων και στην ικανότητά τους να ενεργοποιούν αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένων και χαλαρωτικών. Ας μην ξεχνάμε ότι η όσφρηση είναι η μόνη αίσθηση που πηγαίνει απευθείας στο συναισθηματικό μέρος του εγκεφάλου, συνδέεται με το μεταιχμιακό σύστημα, οπότε η χρήση διαφορετικών αρωμάτων, ανάλογα με τις αισθήσεις που θέλουμε να έχουμε, είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Μετά την κούραση της ημέρας, αυτό το τελετουργικό πριν από τον ύπνο δίνει σήμα στον εγκέφαλο να μεταβεί σε λειτουργία πτήσης. Για κάποιους, είναι να πιουν ένα ρόφημα, για άλλους να διαβάσουν στο κρεβάτι ή να ακούσουν μουσική στο σκοτάδι...


Το άρωμα έχει μια απροσδόκητη δύναμη στα συναισθήματα και τη διάθεση. Ο εγκέφαλός μας συνδέει κάθε μυρωδιά με μια εμπειρία, μια μνήμη, μια κατάσταση. Ως εκ τούτου, ορισμένα αρώματα μάς τοποθετούν σε ένα ασφαλές και χαρούμενο μέρος, που προκαλεί μια κατάσταση γαλήνης απαραίτητη για να αποκοιμηθούμε.

Ποια αρώματα να προτιμήσεις

Όλα θα εξαρτηθούν από τα γούστα και τις αισθήσεις, γιατί οι μυρωδιές προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα σε κάθε άτομο ανάλογα με τις αναμνήσεις με τις οποίες συνδέονται. Ωστόσο, χαλαρωτικές νότες όπως λεβάντα ή μέντα ταιριάζουν απόλυτα.

Κι αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε ένα άρωμα απευθείας στο σώμα και όχι στα κλινοσκεπάσματα, οι μωρουδίστικες μυρωδιές είναι ιδανικές. Για την ειδικό του Dior, η επιλογή του αρώματος έχει να κάνει με τις αναμνήσεις.


"Το ιδανικό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα άρωμα πολύ διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της μέρας, ώστε ο εγκέφαλος να το ερμηνεύσει αμέσως ως σήμα ξεκούρασης", εξηγεί. Όσον αφορά στο modus operandi, είναι ξεκάθαρη: Θα το ψεκάσετε γενναιόδωρα σε όλο το σώμα, ώστε να ενωθεί με το δέρμα!

Οικογενειακή παράδοση στις Γαλλίδες η χρήση αρωμάτων πριν από τον ύπνο

Στη Γαλλία η σχέση με το άρωμα αναπτύσσεται από πολύ νωρίς σε κορίτσια και αγόρια. Υπάρχει μια αληθινή κουλτούρα αρωμάτων, οι άνθρωποι εκφράζονται με γνώσεις για το θέμα και έχουν κρίση. Είναι σύνηθες να συλλέγουν μινιατούρες αρωμάτων και να γνωρίζουν σημαντικές λεπτομέρειες για όλα τα νέα λανσαρίσματα των εταιρειών.

Υπάρχουν Γαλλίδες που έχουν μια ολόκληρη συλλογή από αρώματα για κάθε στιγμή της μέρας ή διάθεση και που αλλάζουν το άρωμά τους όπως το.. κραγιόν τους, και υπάρχουν και εκείνες που είναι πιστές σε ένα άρωμα που εκφράζει την προσωπικότητά τους και δεν το αλλάζουν ποτέ στη ζωή τους.


Σε κάθε περίπτωση οι Γαλλίδες από μικρές έμαθαν να αρωματίζονται πριν από τον ύπνο, από κοριτσάκια ακόμα όταν οι μαμάδες τους έβαζαν κολόνια μετά το μπάνιο και φορούσαν αμέσως τις πιτζάμες τους, πανέτοιμες να πάνε για ύπνο και να δουν τα πιο γλυκά όνειρα.