Πες αντίο στις αρνητικές σκέψεις με αυτούς τους εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους!

Υιοθέτησε μια θετική προσέγγιση στα πράγματα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινή σου ζωή έχοντας άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία σου. Εδώ θα βρεις μερικούς εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να πεις αντίο στις αρνητικές σκέψεις και να υιοθετήσεις μια θετική προσέγγιση σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς σου.

Με την εφαρμογή αυτών των τεχνικών θα μειώσεις τις αρνητικές σκέψεις και θα δημιουργήσεις μια θετική και ισορροπημένη καθημερινότητα. Και μπορεί οι αλλαγές να μην είναι άμεσες, αλλά με συνέπεια και υπομονή, θα δεις σημαντική βελτίωση στη ψυχολογία σου. (δες και τα οφέλη του κρύου ντους για τη σωματική και ψυχική σου υγεία)

Πες αντίο στις αρνητικές σκέψεις με αυτούς τους εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους!

  • Aκολούθησε την πρακτική της ενσυνειδητότητας (Mindfulness). Η ενσυνειδητότητα είναι η πρακτική της πλήρους παρουσίας στη στιγμή. Εστίασε λοιπόν στο παρόν, αναπνέοντας βαθιά και παρατηρώντας τις σκέψεις σου χωρίς κριτική. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αναγνωρίσεις τις αρνητικές σκέψεις χωρίς να τις αφήσεις να σε κατακλύσουν.

    γυναίκα με θετική σκέψη
    Unsplash
  • Κατέγραψε προσεκτικά τις σκέψεις σου. Κράτησε ένα ημερολόγιο όπου θα γράφεις τις αρνητικές σου σκέψεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να τις εξωτερικεύσεις και να τις αναλύσεις. Συχνά, η γραφή μπορεί να δώσει μια διαφορετική προοπτική και να μειώσει την ένταση των αρνητικών συναισθημάτων.
  • Προσπάθησε να είσαι θετική. Δημιούργησε θετικές σκέψεις που θα αντικαθιστούν τις αρνητικές σκέψεις. Για παράδειγμα, αν σκέφτεσαι "Δεν μπορώ να το κάνω", αντικατάστησέ το με "Είμαι ικανός/ή και μπορώ να τα καταφέρω". Επανέλαβε αυτές τις δηλώσεις καθημερινά για να ενισχύσεις τη θετική σκέψη.
  • Φρόντισε τον εαυτό σου. Η σωματική υγεία επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία. Φρόντισε να κοιμάσαι καλά, να τρως υγιεινά και να ασκείσαι τακτικά. Σημείωσε ότι η άσκηση απελευθερώνει τις ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν το άγχος.
  • Αναζήτησε την κοινωνική στήριξη. Μοιράσου τις ανησυχίες και τις σκέψεις σου με φίλους ή οικογένεια. Οι κοντινοί σου άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη και νέες προοπτικές που μπορεί να μην έχεις καν σκεφτεί.