5 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ναυτία του ταξιδιού!

Έτσι θα απολαύσεις τις αποδράσεις σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Η ναυτία του ταξιδιού μπορεί να μετατρέψει τις διακοπές και τα ταξίδια σου σε μια δυσάρεστη εμπειρία. Και αυτό γιατί είτε ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, αεροπλάνο ή πλοίο, το αίσθημα της ναυτίας μπορεί να εμφανιστεί απροσδόκητα και να επηρεάσει αρνητικά την ταξιδιωτική σου εμπειρία. (δες και τις τροφές για να προστατέψεις το δέρμα σου από τον ήλιο)

Αντί όμως να καταφύγεις σε κάποια φαρμακευτική αγωγή μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με διάφορους φυσικούς τρόπους προκειμένου να απολαύσεις το ταξίδι σου. Παρακάτω, θα βρεις πέντε αποτελεσματικές και φυσικές μεθόδους για να κρατήσεις τη ναυτία μακριά και να απολαύσεις κάθε στιγμή της απόδρασής σου.

5 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ναυτία του ταξιδιού!

  1. Τζίντζερ. Γνωστό για τις αντιεμετικές του ιδιότητες το τζίντζερ μπορεί καταναλωθεί σε μορφή τσαγιού, καραμέλας ή ακόμα και σε κάψουλα. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει τη ναυτία και τον εμετό που προκαλούνται από την κίνηση.
  2. Μέντα. Ένα τσάι μέντας ή καραμέλες μέντας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ναυτίας χάρη στις καταπραϋντικές ιδιότητες της . Επιπλέον, η εισπνοή αιθέριου ελαίου μέντας μπορεί να μειώσει το αίσθημα της ναυτίας και να προσφέρει μια αίσθηση φρεσκάδας.

    πράσινα μήλα μέσα σε μπολ
    Unsplash


  3. Μήλα. Τα μήλα, ιδιαίτερα τα πράσινα, μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου και στη μείωση της ναυτίας. Το να μασήσεις αργά ένα κομμάτι μήλου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τις στομαχικές σου διαταραχές.
  4. Eιδικά βραχιολάκια. Η πιεσοθεραπεία, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα σημεία του καρπού, όπως το σημείο Nei-Kuan (P6), έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην ανακούφιση της ναυτίας. Στα φαρμακεία θα βρεις ειδικά βραχιόλια που εφαρμόζουν πίεση σε αυτά τα σημεία, προσφέροντας ανακούφιση χωρίς τη χρήση φαρμάκων.
  5. Νερό. Η αφυδάτωση μπορεί να επιδεινώσει τη ναυτία. Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και απόφυγε τα αλκοολούχα ποτά και την καφεΐνη που μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση.

Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους, μπορείς να μειώσεις τη ναυτία του ταξιδιού και να απολαύσεις κάθε στιγμή των καλοκαιρινών σου αποδράσεων.