Summer diet: Με αυτές τις top διατροφικές συμβουλές θα είσαι σε τέλεια φόρμα και φέτος το καλοκαίρι!

Έτσι θα διατηρήσεις τη σιλουέτα σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Το μυστικό για να διατηρηθείς fit και καλλίγραμμη και αυτήν την εποχή κρύβεται σε μερικά έξυπνα diet tricks που εάν τα ακολουθήσεις ευλαβικά το σίγουρο είναι ότι θα διατηρήσεις το βάρος σου χωρίς να πάρεις περιττά κιλά.(δες και 5 τρόπους για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου πριν από τις διακοπές)

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις καλύτερες διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να είσαι σε τέλεια φόρμα αυτό το καλοκαίρι.

Summer diet: Με αυτές τις top διατροφικές συμβουλές θα είσαι σε τέλεια φόρμα και φέτος το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσουμε τη διατροφή μας και να μπούμε σε φόρμα. Με τις σωστές διατροφικές επιλογές, μπορούμε να διατηρήσουμε την ενέργεια μας ψηλά και το σώμα μας υγιές.

  • Μην αμελείς την ενυδάτωση. Η ζέστη και η αυξημένη δραστηριότητα το καλοκαίρι αυξάνουν την ανάγκη για την κατανάλωση υγρών. Φρόντισε λοιπόν να πίνεις άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις στην διατροφή σου και φυσικούς χυμούς, τσάι από βότανα και νερό με φέτες φρούτων για ποικιλία.
  • Κατανάλωσε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το καλοκαίρι προσφέρει μια πληθώρα από εποχικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μπορείς να προτιμήσεις φρούτα όπως: καρπούζι, πεπόνι, φράουλες και ροδάκινα που είναι πλούσια σε νερό και βιταμίνες. Ακόμη, λαχανικά όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια και οι πιπεριές είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

    κορίτσι τρώει φρούτα
    Unsplash


  • Προτίμησε ελαφριά γεύματα. Προτίμησε ελαφριά και δροσερά γεύματα που δεν βαραίνουν. Σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, κοτόπουλο ή τόνο, και λαχανικά στη σχάρα είναι ιδανικές επιλογές. Ακόμη, μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς για επιπλέον πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά.
  • Κόψε ή μείωσε τα γλυκά. Το καλοκαίρι είναι γεμάτο με πειρασμούς όπως: παγωτά και δροσερά επιδόρπια. Προσπάθησε λοιπόν να τα καταναλώνεις με μέτρο και προτίμησε υγιεινές εναλλακτικές όπως γιαούρτι με φρούτα ή γρανίτες από φρέσκα φρούτα.
  • Πες ναι στα μικρά και συχνά γεύματα. Αντί για μεγάλα γεύματα, προτίμησε μικρά και συχνά γεύματα για να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειας σου σταθερά και να αποφύγεις την λαιμαργία.
  • Επέλεξε ελαφριές πηγές πρωτεΐνης όπως: ψάρι, κοτόπουλο και φυτικές πρωτεΐνες. Αυτές θα σε βοηθήσουν να νιώθεις χορτάτος χωρίς να επιβαρύνεις το στομάχι σου.
  • Περιόρισε το αλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να αφυδατώσουν το σώμα και να προσθέσουν έξτρα θερμίδες στην καθημερινότητά σου. Προσπάθησε να τα καταναλώνεις με μέτρο και προτίμησε ποτά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Πες ναι σε ένα superfood χυμό!

Όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική αξία των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή χάρη στα πολύτιμα συστατικά που περιέχουν για τον οργανισμό. Τι θα έλεγες όμως εάν ένας χυμός σε βοηθούσε να διατηρήσεις την παραγωγικότητά σου σε υψηλά επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας; Και όμως υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον Juice box. Ο λόγος για έναν φυσικό χυμό από πραγματικά φρούτα και υπερ-τροφές, τον οποίο θα βρεις σε διάφορες γεύσεις για να διαλέξεις την αγαπημένη σου, ενώ όλη η σειρά φυσικών χυμών Juice box εκτός από σούπερ ενέργεια προσφέρει και την ενυδάτωση που έχεις ανάγκη για τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

γυναίκα πίνει juice box

Για περισσότερα δες εδώ.

Info