Tempting Fortune: Κλαίνε ή γελάνε στον ΣΚΑΙ με τα νούμερα τηλεθέασης του Γιάννη Τσιμιτσέλη στην πρεμιέρα

Πως πήγε το Survivor που ακολούθησε μετά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Tempting Fortune: Κλαίνε ή γελάνε στον ΣΚΑΙ με τα νούμερα τηλεθέασης του Γιάννη Τσιμιτσέλη στην πρεμιέρα

Το "Tempting Fortune", το βράδυ της Τρίτης 17/9, έκανε την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του στην prime time ζώνη και κατόρθωσε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, καταγράφοντας ένα ποσοστό τηλεθέασης 11,2%. Αν και βρέθηκε στην τρίτη θέση στα νούμερα τηλεθέασης για τη συγκεκριμένη βραδιά, το ριάλιτι κατάφερε να δημιουργήσει συζητήσεις και να προσελκύσει ένα αρκετά ευρύ φάσμα θεατών. Αν λάβουνε υπόψιν κιόλας πως όσο περνούσε η ώρα τα τέταρτα ανέβαιναν... (9,2-10,5-12,0-10,8-13,4-13,3)

Από ποιον έχασε το Tempting Fortune

Το νέο αυτό τηλεοπτικό πρότζεκτ μάλλον ξεχώρισε κάπως λόγω του καινοτόμου concept του, το οποίο συνδυάζει στοιχεία επιβίωσης με πειρασμούς που δοκιμάζουν τις αντοχές και τις ηθικές αξίες των παικτών (δείτε εδώ τα highlight του χθεσινού επεισοδίου). Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αντέξουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ παράλληλα έρχονται αντιμέτωποι με προσφορές και πειρασμούς που μπορούν να τους αποσπάσουν από τον στόχο τους. Αυτή η διττή δοκιμασία του "Tempting Fortune" κατάφερε να αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον του κοινού αποφεύγοντας τα μονοψήφια στην πρώτη του επαφή με τους τηλεθεατές.

Tempting Fortune: Κλαίνε ή γελάνε στον ΣΚΑΙ με τα νούμερα τηλεθέασης του Γιάννη Τσιμιτσέλη στην πρεμιέρα

Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι δεν κατέκτησε την κορυφή στην πρεμιέρα του, κι έχασε από επαναλήψεις ελληνικών σειρών όπως το Ευτυχισμένοι μαζί στο Mega που έκανε 14,4% και το Σόι σου στον Alpha που έκανε 12,4% η απόδοσή του 11,2% δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να ανεβεί ψηλότερα στις προτιμήσεις του κοινού βέβαια καλύτερη εικόνα θα έχουμε μετά το πρώτο 10ημερο στον αέρα. Συνήθως όταν κάνει την εμφάνισή του ένα νέο project το κοινό έχει και λίγο περιέργεια να το εξερευνήσει αν δεν του αρέσει όμως, φαίνεται στα νούμερα από την δεύτερη κιόλας ημέρα...

Τέλος πάντων, όπως και να έχει η τρίτη θέση με το καλησπέρα σας κιόλας θα έλεγε κανείς πως αποτελεί μια δυνατή αρχή για το "Tempting Fortune" που εχθές έδωσε και δυνατό lead in στο Survivor που τερμάτισε με 15,2% στο δυναμικό κοινό (13,3-13,6-13,0-14,6-17,5-19,1-16,7-15,8-15,0-13,4-10,4).

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.