Στα νέα επεισόδια της σειράς Η Παραλία, ο Ρόμπερτ επιστρέφει στα Μάταλα, η Κερασία κάνει τα πάντα για να κερδίσει το δικαστήριο και ο Διονύσης ψάχνει να βρει τον δολοφόνο του Ιάκωβου (δείτε πως τα πάει η σειρά σε τηλεθέαση).
Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ, Η Παραλία
Η είδηση για την απελευθέρωση της Μπέρτας φέρνει νέες εντάσεις, καθώς ο Μανώλης την προσεγγίζει κι εκείνη αντιλαμβάνεται ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στη Γιούντιθ. Ο Γράντος ομολογεί τις πράξεις του και ο παπάς τον συμβουλεύει να αναλάβει τις ευθύνες του, εφόσον λέει πως έχει αλλάξει. Η Αρια τον αναζητά και καταλήγει να κατηγορεί τον Διονύση για την εξαφάνισή του, την ώρα που ο Γράντος καταρρέει μόνος.
Στο μεταξύ, ένα τηλεφώνημα δημιουργεί πρόβλημα στην επιστροφή του Παύλου στα Μάταλα και φέρνει στην επιφάνεια ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να τον κρατήσει μακριά από την Ιφιγένεια. Παράλληλα, ο Τόμι λέει ψέματα στον Απόστολο για το προηγούμενο βράδυ και πνίγεται στις τύψεις του, όσο παρασύρεται σε ένα ακόμη λάθος.
Στο νοσοκομείο, ο Ρόμπερτ μαζεύει τα πράγματά του, καθώς θέλει να επιστρέψει στα Μάταλα, ενώ η Αναστασία και ο Κοσμάς βιώνουν την πρώτη κρίση τους ως επίσημο ζευγάρι, αφού συνειδητοποιούν τα όσα τους χωρίζουν. Στα όσα συμβαίνουν, μια καρτ ποστάλ από την Αμερική κάνει τον Σήφη να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και τον ωθεί να βρει λύση στις παρανομίες του παρελθόντος.

Ο Χρήστος με τη σειρά του βλέπει τη συμπεριφορά της Φανής και θορυβείται. Την προειδοποιεί να μην ερωτευτεί τον άντρα που συναντά. Την ίδια ώρα, μια κουβέντα με τη Μαρία κάνει τον Απόστολο να καταλάβει πως ο Τόμι τού είπε ψέματα για το βράδυ του αρραβώνα. Ο Γεροντάκης πάλι προσεγγίζει τον Διονύση προκειμένου να λύσουν το μυστήριο για το τροχαίο του Ιάκωβου, ενώ ο υπάλληλος του ξενοδοχείου δέχεται μια επίσκεψη στη φυλακή. Ο Ρόμπερτ και η Νόνα επιστρέφουν με θετική διάθεση και την πρόθεση να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς υποχρεώσεις. Μια αδιαθεσία του Ρόμπερτ φέρνει τον Κώστα πολύ κοντά στο μεγάλο του μυστικό. Οσο για τον Γράντο, μετά από μια συνάντηση με τον ερημίτη, αντιλαμβάνεται ότι κάνει μονάχα κακό σε όσους αγαπά και θεωρεί τη φυγή ως τη μόνη λύση.
Η Κερασία επιχειρεί να λογικεύσει τον Γράντο, ο οποίος θα πρέπει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της Αριας μετά την εξαφάνισή του. Η Μαίρη, προβληματισμένη με το παρελθόν της οικογένειας Αρχοντάκη, συζητά με τον Διονύση για τον ερημίτη και τη ζωή του. Οταν όλοι κοιμούνται, εκείνη αποφασίζει να ψάξει κρυφά το σπίτι για απαντήσεις. Την ίδια ώρα, ο Αποστόλης δίνει αφορμές στον Τόμι να του ομολογήσει το ψέμα του και καταλήγουν να συζητούν ανοιχτά τις πραγματικές τους επιθυμίες. Ταυτόχρονα, η Γιούντιθ αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τα θέματα εμπιστοσύνης που έχει με τον Μανώλη, προχωρώντας σε μια καθοριστική πράξη.
Στο μεταξύ, η Νικολίνα λέει στον Διονύση ότι βρήκε τη Μαίρη να ψάχνει το σπίτι, με την εμπιστοσύνη των δύο να κλονίζεται για άλλη μια φορά. Την ίδια ώρα, η Μαργαρίτα αποκαλύπτει στη Μαίρη μια αλήθεια για το παρελθόν του Διονύση που την ταράζει. Ο Σήφης δείχνει το ενδιαφέρον του στην Κερασία με μια πράξη φροντίδας. Εκείνη του εξηγεί πως στο δικαστήριο θα είχε περισσότερες ελπίδες αν ήταν παντρεμένη, αφήνοντας τον Σήφη να το σκέφτεται. Στο Ηράκλειο, ο υπάλληλος στη φυλακή δέχεται μια επίσκεψη από τον Διονύση, που του προτείνει να τον σώσει. Μια σκιά, όμως, φαίνεται ότι κυκλώνει απειλητικά τα Μάταλα. Στο καφενείο, ο Κολιτσιδάκης χάνει τον έλεγχο από την παρουσία της Μπέρτα. Καταλήγει να την ακολουθεί και να κινδυνεύει σοβαρά. Η Ιφιγένεια συζητά με τον Αποστόλη ότι χάνει τις ελπίδες της για το μέλλον της με τον Παύλο. Στην πλατεία των Ματάλων, ο Παύλος επιστρέφει από το ταξίδι του.


">
">
">
">
">
">
">