Στα δυο νέα επεισόδια της σειράς Η Μαρία που έγινε Κάλλας, η Ελβίρα δίνει τον πρώτο μεγάλο ρόλο στη Μαρία, όμως εκείνη το σκάει με τον Ρόμπερτ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην καριέρα της. Η αλήθεια που θα φανερωθεί θα την πληγώσει βαθιά.

Τα δυο νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ, Η Μαρία που έγινε Κάλλας

Επεισόδιο 3 – Δευτέρα 20/1

Λίτσα, Μαρία και Τζάκι βρίσκουν τα πατήματά τους στην Αθήνα και ειδικά η πρώτη δεν σταματάει να «σπρώχνει» τη Μαρία στη μουσική, παρόλο που συνεχίζει να δείχνει την αποστροφή της προς αυτή. Ο Μπονάλτι, ο Ιταλός στρατηγός που την ακούει δηλώνει ενθουσιασμένος και η Λίτσα βρίσκει τον θαυμασμό του ως αφορμή για να συνεργαστεί μαζί του. Η Μαρία, όμως, όχι απλώς δεν θέλει να έρθει κοντά με τον εχθρό αλλά αρχίζει να ερωτεύεται τον Ρόμπερτ, ένα Αγγλο στρατιώτη, ο οποίος επίσης μαγεύεται με τη φωνή της.

Το καλοκαίρι του 1942 βρίσκει τις τρεις γυναίκες στην Αθήνα, αλλά σε τελείως διαφορετική διάθεση τη κάθε μία από αυτές. Η Λίτσα παλεύει να βγάλει την κόρη της από την αφάνεια μετά την οντισιόν «La Paloma» που διοργάνωσε η Ελβίρα ντε Ιντάλκο, η Μαρία θέλει να δει ξανά τον Ρόμπερτ και η Τζάκι αισθάνεται πιο παραγκωνισμένη από ποτέ.

Στο μεταξύ, Ελβίρα και Μαρία αρχίζουν να δένονται. Οταν η πρώτη καταλαβαίνει τις ευαισθησίες της Μαρίας και έχοντας αποφασίσει να της δώσει τον ρόλο της έμπειρης Τόσκα, αποφασίζει να την αφήσει να βιώσει το δώρο του έρωτα που τόσο απλόχερα της έχει δοθεί. «Μόνο έτσι θα καταφέρει να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ηρωίδα αυτή, αποκτώντας εμπειρίες ζωής», τονίζει στη Λίτσα, που δεν θέλει να εμπλακεί καθόλου με τον Αγγλο. Οταν όμως η Μαρία αρχίζει να παραμελεί το τραγούδι για να βρίσκεται κοντά στον Ρόμπερτ, η Ελβίρα φοβάται μήπως τελικά το σχέδιό της γυρίσει μπούμερανγκ. Παρ’ όλα αυτά, αφήνει τη Μαρία να ζήσει τις στιγμές που θέλει στο πλευρό του Αγγλου.

Δείτε επίσης: Στην αντεπίθεση τα κανάλια: Οι 10 νέες σειρές που έρχονται στην τηλεόραση

Η Μαρία που έγινε Κάλλας

Επεισόδιο 4 – Τρίτη 21/1

Η Μαρία είναι διχασμένη ανάμεσα στο τραγούδι και τον έρωτά της και με την ενθάρρυνση της Ελβίρα, που βλέπει τους δύο νέους να αγαπιούνται, παίρνει μια παράτολμη απόφαση. Μαζί με τον Ρόμπερτ αποφασίζουν να κλεφτούν, αφήνοντας τα πάντα στον «αέρα». Ακόμα και την παράσταση της «Τόσκα», που είχε δουλέψει πολύ το τελευταίο διάστημα. Οταν η μέρα της πρεμιέρας φτάνει και η Μαρία δεν εμφανίζεται, η Ελβίρα λέει στη μητέρα της και την Τζάκι πως το ερωτευμένο ζευγάρι ζει κάπου μακριά τον έρωτά του. «Ελβίρα, νόμιζα πως ήθελες το καλό της. Δεν περίμενα ποτέ πως θα τη βοηθούσες να το σκάσει, βάζοντας έτσι φρένο στο ταλέντο της. Δεν καταλαβαίνεις πως η Μαρία έχει φτιαχτεί για μεγάλα πράγματα και ότι δεν πρέπει να αναλώνεται σε έρωτες που δεν οδηγούν πουθενά;», τη ρωτά και η Ελβίρα της αποκαλύπτει πού βρίσκονται.

Η Μαρία γυρίζει πίσω απογοητευμένη, όμως σύντομα η απογοήτευσή της αυτή θα γίνει πίκρα στην καρδιά, καθώς θα ανακαλύψει πως ο Ρόμπερτ είναι παντρεμένος. Ετσι, η πραγματική της ζωή παραλληλίζεται με το δράμα της Τόσκα. Η ζωή μπερδεύεται με την τέχνη… και η Μαρία καλείται να πάρει για πρώτη φορά σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή της.