Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η Φιλιώ στην Αθηνά στη σειρά, Η γη της ελιάς. Το κορίτσι δείχνει και πάλι ότι έχει θέματα με τον θυμό της και τη συμπεριφορά της, όμως, αυτήν τη φορά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, καθώς η ίδια βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα ανηλίκων, ενώ η Αθηνά συλλαμβάνεται.
Η Φιλιώ μαζί με ένα ακόμα κορίτσι επιτίθεται σε ένα παιδί στο σχολείο της και το χτυπάει. Η πράξη της αυτή εκτός από απαράδεκτη, θα την φέρει και ενώπιον του νόμου. Η Φιλιώ οδηγείται στο Τμήμα, με την κατηγορία του ξυλοδαρμού, ενώ η Αθηνά βρίσκεται στην Αθήνα, όταν μαθαίνει το τι έχει συμβεί. Μετά τα τελευταία γεγονότα με τη Φιλιώ, η Αθηνά, όμως, δεν είναι άμοιρη ευθυνών και βάση του νόμου συλλαμβάνεται κι αυτή με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Ολοι έχουν πάθει σοκ μ΄αυτή την εξέλιξη, ενώ την ίδια ώρα, ασκείται δίωξη κατά της Αθηνάς και ακολούθως η Φιλιώ παρουσιάζεται σε εισαγγελέα ανηλίκων. Αφού γίνονται όλες οι διαδικασίες, που προβλέπονται, η Αθηνά κάνει ακόμα μια προσπάθεια να λογικέψει τη Φιλιώ και να την πείσει να ζητήσει συγγνώμη από το κορίτσι, που έδειρε: «Καταλαβαίνεις ότι αυτό που έκανες είναι απαράδεκτο. Η βία δεν είναι λύση, δεν μπορείς να σηκώνεις το χέρι σου και να χτυπάς κανέναν, δεν έχεις αυτό το δικαίωμα. Το λιγότερο, που οφείλεις να κάνεις είναι να πας και να ζητήσεις συγνώμη από το κορίτσι», της λέει, αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρη ότι η Φιλιώ πήρε το μάθημά της. Ωστόσο, η Αθηνά και πάλι πρέπει να φύγει να πάει στην Αθήνα και παρακαλεί τη Μαργαρίτα να φυλάει την κόρη της: «Σε παρακαλώ, θέλω να την έχεις από κοντά για όσο θα λείπω».
Δείτε επίσης: Πότε κάνουν πρεμιέρα οι Ελληνικές σειρές – Οι ημερομηνίες

Η Φιλιώ βάζει τέλος στα όνειρα της Αθηνάς στη Γη της ελιάς
Η Αθηνά επιστρέφει στην Αθήνα, προκειμένου να εξηγήσει την κατάστασή της στον Ανδρέα και να λήξει τη συνεργασία τους, αλλά εκείνος της κάνει μια αντιπρόταση, που την αφήνει άφωνη: «Αθηνά, δεν θέλω να σε χάσω. Πάμε, σε παρακαλώ, να φύγουμε από την Ελλάδα. Ελα μαζί μου στις Βρυξέλλες», της λέει.
Δείτε επίσης: Η γη της ελιάς: Οι 4 άνθρωποι που θα πεθάνουν στα πρώτα επεισόδια
Η Αθηνά συμφωνεί με τον Ανδρέα να μετακομίσει μαζί του στις Βρυξέλλες και το μόνο, που μένει είναι να πείσει γι΄ αυτή την αλλαγή στη ζωή τους και τη Φιλιώ. Ωστόσο, η Φιλιώ, που είναι τιμωρημένη, αντιδρά πολύ άσχημα και απρόβλεπτα και η Μαργαρίτα τηλεφωνεί απελπισμένη στην Αθηνά και της το λέει: «Κοίταξε τι θα κάνεις να γυρίσεις. Το κορίτσι δεν είναι με τα καλά του», της λέει. Η Αθηνά προβληματίζεται πολύ. Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να διαταράξει κι άλλο την κατάσταση με την Φιλιώ και μαζί με τον Ανδρέα συνειδητοποιούν ότι τα σχέδια που έκαναν είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.
TV24


">
">
">
">
">
">
">