H σχέση της Βασιλικής και του Στέφανου, στα νέα επεισόδια της σειράς, Η γη της ελιάς, αρχίζει να γίνεται γνωστή σε πολλούς από το περιβάλλον της και η κοπέλα ευρισκόμενη σε μεγάλο αδιέξοδο παίρνει μια βεβιασμένη απόφαση να παντρευτεί τον Μιλτιάδη. Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης βρίσκει μια χτυπημένη κοπέλα στους ελαιώνες, ενώ ο Στάθης βρίσκεται ακόμα στη φυλακή και η σχέση του με την Ιουλία δείχνει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς
25/5 – Επεισόδιο 153

Δείτε επίσης: Οι 10 συγκλονιστικές σκηνές μέχρι το φινάλε – Θάνατος παιδιών, χωρισμοί και απιστίες
Ο Δημοσθένης έχει γίνει έξαλλος με την πληροφορία που του έδωσε ο Βαγιάκος για τη Βασιλική και τον γιατρό. Την ίδια ώρα, ο Λυκούργος αποφασίζει να μείνει άλλη μια μέρα στο σπίτι του Ανδρέα, καθώς περνάει καλά μαζί του. Στο μεταξύ, η Βασιλική επιστρέφει στη Μάνη και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να συναντήσει τον Στέφανο. Λίγο αργότερα οι δύο τους θα βρεθούν πάλι κρυφά στο σπίτι του, ενώ ο Μιλτιάδης, από την άλλη μεριά, έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά στη σχέση του με τη Βασιλική.
Η Ασπασία, που συνεχίζει την επανάστασή της απέναντι στον Δημοσθένη, ανοίγει την καρδιά της στην Κούλα και της εξηγεί: «Αισθάνομαι ότι η ζωή μου έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Δεν ξέρω τι να κάνω». Την ίδια στιγμή που η Ιουλία δέχεται την Αμαλία στο σπίτι της και της μιλάει έξω από τα δόντια, η Φιλιώ παρακαλεί τον Τζον να γυρίσει στο σπίτι, αλλά πάλι καβγαδίζει με τη Νάνσυ.
26/5 – Επεισόδιο 154
Παράλληλα, ο Δημοσθένης πηγαίνει να βρει τη Βασιλική για να της ζητήσει τον λόγο για όσα έμαθε κι εκείνη: «Με ποιο δικαίωμα μου μιλάς έτσι; Δεν σου επιτρέπω να παρεμβαίνεις στη ζωή μου», του λέει και τον πετάει έξω από το σπίτι. Ωστόσο η Βασιλική τρέμει μήπως ο Δημοσθένης αποκαλύψει στον Στάθη το μπλέξιμό της με τον Στέφανο, ενώ η Ασπασία πατάει πόδι: «Δεν έχεις καμία δουλειά να ανακατευτείς, σου απαγορεύω να ανοίξεις το στόμα σου. Αν μιλήσεις θα σηκωθώ και θα φύγω», του λέει. Ταυτόχρονα, ο Τζον επιστρέφει στο σπίτι σε μια ύστατη προσπάθεια και δίνει τελεσίγραφο στη Φιλιώ και τη Νάνσυ: «Αν δεν συμμορφωθείτε είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε». Στο μεταξύ ο Λυκούργος συμβουλεύει την Αμαλία: «Δεν έχεις άλλη επιλογή, θα πρέπει να συμβιβαστείς με τις απαιτήσεις της Ιουλίας», της λέει, αλλά εκείνη αρνείται.
Η Αθηνά αντιλαμβάνεται ότι η Ιουλία είναι αμήχανη απέναντί της: «Ιουλία, συμβαίνει κάτι; Αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά σου απέναντί μου», της λέει. Παράλληλα, η Μαργαρίτα κι ο Λυκούργος πιέζουν τον Ανδρέα να δώσει δεύτερη ευκαιρία στη Μαριάννα, ενώ η Φρύνη χτυπάει με το ποδήλατο τη Χάιδω, γεγονός που βγάζει τον Παρασκευά από τα ρούχα του και την απειλεί με μήνυση.
Ταυτόχρονα, η Ασπασία ανακοινώνει στον Δημοσθένη: «Αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου. Θέλω να πάρω το πτυχίο μου στη Νομική», του λέει κι ο Δημοσθένης τρελαίνεται. Εντωμεταξύ, ο Στέφανος διεκδικεί δυναμικά τη Βασιλική και της ζητά να χωρίσει με τον Μιλτιάδη.
27/5 – Επεισόδιο 155
Ο Κουράκος εντοπίζει ότι ο Παρασκευάς έκλεψε το ποδήλατο της Φρύνης, αλλά εκείνος αρνείται να το επιστρέψει, παρά τη μεσολάβηση του Λυκούργου: «Δεν υπάρχει περίπτωση, χτύπησε τη βασίλισσά μου! Είναι δημόσιος κίνδυνος η κοπέλα», τους λέει.
Στο μεταξύ η Βασιλική εξηγεί στον Στέφανο: «Σε παρακαλώ, μη με πιέζεις! Δεν είναι τόσο απλό… Δεν μπορώ να χωρίσω τον Μιλτιάδη», του λέει, κι εκείνος της ζητά να διακόψουν τη σχέση τους: «Δεν αντέχω να σε μοιράζομαι με άλλον. Σε θέλω αποκλειστικά δική μου», της λέει. Την ίδια στιγμή ο Τζον εξομολογείται στην Αθηνά: «Δεν θα σου κρυφτώ, έφτασα πολύ κοντά να σε απατήσω», της λέει. Λίγο αργότερα, ο Παρασκευάς πιέζει τη Βασιλική να τον εμπιστευθεί κι εκείνη του εξομολογείται την αλήθεια για την απιστία της.
Η Αριάδνη επισκέπτεται τον Στάθη στη φυλακή, αλλά εκείνος αρνείται να της μιλήσει, ενώ η Ασπασία μαθαίνει από ντέτεκτιβ ότι η Ζωή σκοτώθηκε κι έτσι ο Δημοσθένης ησυχάζει. Την ίδια ώρα, μια κοπέλα –θύμα trafficking– το σκάει και την εντοπίζει ο Μιχάλης, χτυπημένη, κοντά στον ελαιώνα.
Δείτε επίσης: Βρίζουν, χτυπούν, βιάζουν και πετάνε στο δρόμο την Άννα – Αποτρόπαιες σκηνές

28/5 – Επεισόδιο 156
Παράλληλα, η Βασιλική, προκειμένου να το πάρει απόφαση και να λήξει οριστικά τη σχέση της με τον Στέφανο, παίρνει μια δύσκολη απόφαση: «Θέλω να παντρευτούμε σε έναν μήνα», λέει στον Μιλτιάδη. Εκείνος πλέει σε πελάγη ευτυχίας και αμέσως μαζί με τη Βασιλική ανακοινώνουν σε όλους τον γάμο τους. Οπως είναι φυσικό τα συναισθήματα των κοντινών τους ανθρώπων φαίνεται πως είναι ανάμεικτα, καθώς κάποιοι γνωρίζουν ότι η Βασιλική είναι ερωτευμένη με τον Στέφανο. Στο μεταξύ, η Ασπασία θρηνεί για τον χαμό της αδελφής της και ο Δημοσθένης νιώθει ήσυχος ότι η πλεκτάνη που έστησε πέρασε απαρατήρητη. Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης περιθάλπει τη νεαρή κοπέλα που βρήκε χτυπημένη στο σπίτι του: «Πρέπει να μιλήσεις στην αστυνομία», της λέει, ενώ αυτή επιμένει: «Οχι, σε παρακαλώ. Φοβάμαι να πάω στην αστυνομία», του απαντά. Την ίδια στιγμή ο Πότης αρχίζει να γλυκοκοιτάζει την Πολυξένη, ενώ ο Παρασκευάς δεν αφήνει τη Βασιλική σε χλωρό κλαρί και την πιέζει ώστε να μάθει για ποιον λόγο παντρεύεται τον Μιλτιάδη ενώ υπάρχει άλλος άντρας στη ζωή της.
29/5 – Επεισόδιο 157
Η Βασιλική παραδέχεται κάτι στην Αννα για τον Στέφανο που περιπλέκει πολύ την κατάσταση. Παράλληλα, ένα τραγικό ιατρικό λάθος της Αντιγόνης στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, την οδηγεί σε πλήρη ψυχολογική κατάρρευση. Χάρη στην Αννα, ο Στέφανος μαθαίνει ότι η Βασιλική παντρεύεται σε έναν μήνα και μένει άναυδος: «Γιατί το κάνει αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει αναστατωμένος, ενώ στη συνέχεια την παίρνει τηλέφωνο και της ζητά να συναντηθούν. Στο μεταξύ η Μαργαρίτα ρωτάει την Κούλα: «Δεν μου λες, μπας και η Αρετή είχε καμία κρυφή σχέση με κάποιον άντρα», της λέει, προσπαθώντας να καταλάβει ποιος μπορεί να είχε λόγο να τη σκοτώσει, αφού δεν πιστεύει στην ενοχή του Στάθη. Την ίδια ώρα, η Ιουλία επισκέπτεται τον Στάθη στη φυλακή, αλλά η κατάσταση μεταξύ τους είναι τεταμένη, ενώ παράλληλα η Ιουλία σκέφτεται ακόμα τον Τζον και τον παίρνει τηλέφωνο. Μάλιστα, η συνομιλία τους δείχνει ότι κάτι «βράζει» ανάμεσά τους. Την ίδια ώρα, η Αντιγόνη, μετά το τραγικό λάθος που έκανε με τον ασθενή, απολύεται από το νοσοκομείο, ενώ ο Παρασκευάς βάζει στοίχημα με τον Μιλτιάδη και τον Πότη ότι θα καταφέρει να ρίξει τη Φρύνη.
30/5 – Επεισόδιο 158
Ο Στέφανος πιέζει τη Βασιλική να μην παντρευτεί και το πάθος τους φουντώνει. Η Βασιλική δεν μπορεί να αντισταθεί σ’ αυτό που αισθάνεται για τον Στέφανο, ενώ παράλληλα συνεχίζει να οργανώνει τον γάμο της με τον Μιλτιάδη παρά τις αντιρρήσεις της Αννας και της Αριάδνης. Η Αθηνά επισκέπτεται τον Στάθη στη φυλακή και του λέει κάτι σε σχέση με την Ιουλία που ο ίδιος δεν γνώριζε και τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Την ώρα που ο Πότης φλερτάρει με την Πολυξένη, η Αννα βρίσκεται στο σπίτι και τους ακούει. Ο Δημοσθένης βάζει τελεσίγραφο στην Ασπασία να διαλέξει ανάμεσα σ’ εκείνον και τη Νομική. Δεν παίρνει την απάντηση που θέλει και φεύγει ταξίδι στην Αθήνα μαζί με την Αμαλία. Η ετυμηγορία για τον συγκρατούμενο του Στάθη βγαίνει και επηρεάζει αρκετά την ψυχολογία του. Ο Παρασκευάς βρίσκει τον τρόπο να πλησιάσει τη Φρύνη κι όλα δείχνουν ότι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα. Η Βασιλική ζητά από την Αννα και την Αριάδνη να είναι μάρτυρες στον γάμο της και πέφτει από τα σύννεφα μόλις ακούει την απάντησή τους: «Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουμε εμείς την υπογραφή μας σ’ αυτόν τον γάμο. Ξέχασέ το και καλά θα κάνεις να το σταματήσεις τώρα, πριν είναι αργά», της λένε.


">
">
">
">
">
">
">