Ο γάμος του Στάθη με την Ιουλία είναι φανερό πλέον ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί, όπως θα δούμε στη σειρά, Η γη της ελιάς. Ηδη εδώ και πολλά επεισόδια πριν, σχεδόν από τότε που ο Στάθης άρχισε τα μπλεξίματα, κάτι έσπασε ανάμεσά τους και με αποκορύφωμα τη φυλακή, το τέλος της σχέσης τους ήταν προδιαγραμμένο.

Βλέποντας ότι ο γάμος τους δεν μπορεί να προχωρήσει, ο Στάθης και η Ιουλία αποφασίζουν να χωρίσουν: «Νομίζω ότι είναι καλύτερα για όλους», λέει η Ιουλία και ο Στάθης το δέχεται καθώς ξέρει πολύ καλά ότι έχει χάσει την Ιουλία εδώ και καιρό. Κι ενώ δρομολογείται η λήξη του γάμου τους, στην Αρεόπολη κάνει την εμφάνισή της, η Ερωφίλη (Βαρβάρα Λάρμου) η κόρη του Σήφη Ρουσσάκη. Ο Στάθης μόλις τη βλέπει του κινεί αμέσως το ενδιαφέρον και αναλαμβάνει να την ξεναγήσει στους ελαιώνες. Η Ερωφίλη δέχεται με μεγάλη χαρά κι ενώ βαδίζουν μέσα στον ελαιώνα και μιλούν για τα δέντρα και τις σοδειές, από την πρώτη στιγμή γίνεται φανερό ότι μεταξύ τους υπάρχει μια σπίθα ενδιαφέροντος, μια αμοιβαία έλξη.

Η απόφαση για το διαζύγιο Ιουλίας – Στάθη στη Γη της ελιάς

Ο Στάθης από την Γη της ελιάς

Λίγο αργότερα, ο Στάθης πηγαίνει στον Λυκούργο για να ζητήσει τη βοήθειά του: «Σε παρακαλώ, θέλω να προχωρήσεις το διαζύγιο με την Ιουλία το συντομότερο δυνατό. Δεν έχει κανένα νόημα. Εγώ με την Ιουλία έχουμε ήδη τελειώσει. Αυτό όμως που ζητάω είναι να προσπαθήσεις να βρεις μια συμβιβαστική λύση για την επιμέλεια του γιου μας. Θέλω να βλέπω το παιδί μου χωρίς προβλήματα», του λέει και ο Λυκούργος τον διαβεβαιώνει ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό: «Μην ανησυχείς, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε προβλήματα πάνω σ’ αυτό το θέμα. Η Ιουλία είναι λογικός άνθρωπος», του λέει.

Κι ενώ στη Μάνη συμβαίνουν τραγικά γεγονότα, βάζοντας τον Λυκούργο στο μάτι του κυκλώνα, εκείνος ξεκινά τις διαδικασίες για το διαζύγιο του Στάθη και της Ιουλίας. Την ίδια ώρα η αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ του Στάθη και της Ερωφίλης συνεχίζεται αυτήν τη φορά στην Κρήτη, αφού η χημεία μεταξύ τους είναι αδιαμφισβήτητη. Μάλιστα ο Στάθης αρχίζει να πολιορκεί την Ερωφίλη φανερά. Στο μεταξύ η Μαριάννα καλεί την Ιουλία σε διήμερη εκδρομή στην Υδρα κι εκείνη δέχεται να πάει, αλλά χωρίς το μωρό. Ετσι, αφήνει τον μικρό στην κοπέλα που τον προσέχει και φεύγει. Ωστόσο αυτό δεν θα μείνει κρυφό. Ο Στάθης το μαθαίνει και γίνεται έξαλλος που δεν το ειδοποίησε και προτίμησε να αφήσει το παιδί τους σε ξένα χέρια, παρά στον πατέρα του.

Ο Στάθης από την σειρά Η γη της ελιάς

Κι ενώ όλοι έχουν πάει στην Κρήτη για να κλείσουν την επαγγελματική συμφωνία με την ισχυρή οικογένεια Ρουσσάκη, η γυναίκα του Σήφη Ρουσσάκη, η Αλεξάνδρα (Πέμη Ζούνη), επιφυλάσσει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη στους καλεσμένους, καθώς δεν δείχνει σύμφωνη με όσα έχουν δρομολογήσει με τους Μανιάτες. Οι αντιδράσεις της Αλεξάνδρας στον επικείμενο συνεταιρισμό θορυβούν τον Στάθη για το μέλλον της συνεργασίας, αλλά η Ερωφίλη τον διαβεβαιώνει πως δεν πρέπει να ανησυχεί: «Να ξέρεις ότι η μητέρα μου τιμά τον λόγο που δίνει», του λέει. Ωστόσο λίγο αργότερα, ο Σήφης ξεσπάει την οργή του στην Αλεξάνδρα, που αντέδρασε έτσι στους καλεσμένους του, και τη χτυπάει πολύ άσχημα, ενώ ο Δημοσθένης και η Ασπασία υποψιάζονται πως οι ξυλοδαρμοί της πρέπει να έχουν ξεκινήσει από παλιά. Στο μεταξύ την εμφάνισή του κάνει και ο γιος της οικογένειας Ρουσσάκη, ο Μανώλης (Μάριος Μαριόλος), ο οποίος εντοπίζει τα σημάδια του ξυλοδαρμού στην Αλεξάνδρα: «Πάλι τα ίδια; Σε χτύπησε αυτός;» της λέει, αλλά εκείνη δεν το παραδέχεται.

TiVi Σίριαλ