Την ώρα που η Αλίκη αμφισβητεί τις προθέσεις του Αρη στο Grand Hotel και απαιτεί να μάθει ποιος πραγματικά είναι, ο Ιορδάνης παίρνει την απόφαση να παντρευτεί… χωρίς πιέσεις, αφού είναι τρελά ερωτευμένος με την Ελπίδα την οποία θεωρεί τη γυναίκα της ζωής του.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Grand Hotel

Επεισόδιο 18 – Δευτέρα 20/10

Ο Ρήγας αποκαλύπτει στην Αλίκη ότι ο Αρης είναι ο πρώτος που γνώριζε την πρόθεσή του να πουλήσει το Grand Hotel. «Μην κατηγορείς λοιπόν μόνο εμένα για όλα. Αυτή ήταν η μόνη λύση για να σωθούμε οικονομικά και σε αυτό συμφώνησε και ο Αρης Δανέζης που βοήθησε μάλιστα με αυτήν την κίνηση» είναι τα λόγια του. Η νεαρή γυναίκα γίνεται έξαλλη και δεν ξέρει ποια τι να πιστέψει για τον φίλο του Πέτρου. Τα δύο πρόσωπά που εμφανίζει την εξοργίζουν. Αποφασίζει λοιπόν να τον αντιμετωπίσει ευθέως απαιτώντας να μάθει την αλήθεια: ποιος πραγματικά είναι και τι δουλειά έχει στο Grand Hotel.

Την ίδια στιγμή, ο Ιορδάνης νιώθει ευτυχισμένος που έχει βρει τη γυναίκα των ονείρων του και δεν θέλει να χάνει χρόνο. Της κάνει πρόταση γάμου. «Τι λες; Θέλεις να με παντρευτείς; Σου υπόσχομαι να σε αγαπώ για πάντα» της λέει κι εκείνη δέχεται αφού είναι εξίσου πολύ ερωτευμένη μαζί του. Οι αρραβώνες κανονίζονται και όλοι είναι χαρούμενοι που επιτέλους στην οικογένεια Γαζή θα συμβεί ένα ευχάριστο γεγονός μετά από τα τόσα δεινά. «Δεν το πιστεύω ότι θα αρραβωνιαστώ» λέει ο Ιορδάνης στην Αλίκη όλο χαρά. «Σου εύχομαι αδελφούλη μου κάθε ευτυχία» του λέει εκείνη μέσα από την καρδιά της. Μόνο που τη χαρά του έρχεται να επισκιάζει μια επίσκεψη που δεν θα είναι τόσο ευχάριστη για εκείνον. Ο αρραβώνας του Ιορδάνη και της Ελπίδας κινδυνεύει να ματαιωθεί, όταν η μητέρα της νύφης επισκέπτεται απρόοπτα το ξενοδοχείο. Η μέλλουσα πεθερά του αντιδρά σε αυτόν τον γάμο αφού γνωρίζει τον πρότερο άκλητο βίο του γαμπρού της και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει την κόρη της σε εκείνον.

Παράλληλα, η αφοσίωση του Χαραλάμπη στα σχέδια του Χατζημήτρου τον οδηγούν σε σύγκρουση με τη Θεώνη. «Δεν μου αρέσει αυτός ο άνθρωπος. Είναι επικίνδυνος και φοβάμαι» του λέει. Εκείνος προσπαθεί να την καθησυχάσει αλλά αδίκως. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η αστυνομία βρίσκει το πτώμα της Ρεγγίνας και όλοι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για δολοφονία. Οι εξελίξεις ανησυχούν και κινητοποιούν την Κυβέλη, η οποία αποφασίζει να επισκεφτεί αιφνιδιαστικά τον Χατζημήτρο, δείχνοντας ότι αρχίζει να ενώνει τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της αλήθειας.

Δείτε επίσης: Grand Hotel: Ο Άρης κάνει ερωτική εξομολόγηση στην Αλίκη

Ρήγας Grand Hotel

Επεισόδιο 19 – Τρίτη 21/10

Πλέον ο Αρης δεν μπορεί να κρύβεται από την Αλίκη. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και έχει φανεί αναξιόπιστος με όλα τις ανεξήγητες συμπεριφορές του και τις κινήσεις του. Καθώς ο έρωτάς του για εκείνη μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και δεν θέλει να την χάσει από κοντά του, έστω και ως φίλη, και καθώς βλέπει ότι η Αλίκη είναι ένας αγνός άνθρωπος που δεν έχει σχέση με την οικογένειά της, αποφασίζει να της πει όλη την αλήθεια. «Θα στα πω όλα. Είμαι ο δημοσιογράφος που υπογράφει με το ψευδώνυμο Φιλιππόπουλος» αρχίζει να της εξιστορεί. «Εσύ; Εσύ είσαι ο Φιλιππόπουλος που γράφει όλα αυτά για την οικογένειά μου;» τον ρωτάει. «Ακουσέ με. Η οικογένειά σου δεν είναι τόσο αθώα και το ξέρεις. Παρακολούθησα στενά την υπόθεση των προσφύγων και ξέρω όλα όσα έκανε ο Ρήγας στους συμπατριώτες μου. Ηρθα εδώ για να εκδικηθώ τον χαμό τους. Για το κακό που έκανε. Εχασα κι εγώ όλους τους δικούς μου ανθρώπους εξαιτίας του. Ο στόχος μας είναι κοινός Αλίκη. Θέλω να πληρώσει ο Ρήγας για όλα. Και για να το κάνω αυτό έπρεπε να έρθω εδώ με ένα σχέδιο και να τον έχω από κοντά» της εξηγεί. Η Αλίκη δεν ξέρει τι να πει και είναι επιφυλακτική.

Παράλληλα, η Κυβέλη συναντά τον Χατζημήτρο κάνοντας σαφές ότι έχει καταλάβει τον ρόλο του στην εξαφάνιση της Ρεγγίνας κι εκείνος, έξαλλος που το σχέδιό του κινδυνεύει, ξεσπά στον Μάρκο. Με την δολοφονία της Ρεγγίνας, η αγοραπωλησία του Grand Hotel ακυρώνεται, ενώ ο αστυνόμος Κομνηνός ανακρίνει ως υπόπτους τόσο τον Ρήγα όσο και την Κυβέλη. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον, μόλις όμως βρεθούν μόνοι, ο Ρήγας την πολιορκεί για μια ακόμα φορά. «Νομίζω ότι εμείς οι δύο θα μπορούσαμε να είμαστε ξανά μαζί. Είμαστε από την ίδια πάστα κι εγώ ποτέ δεν σε έβγαλα από το μυαλό μου» είναι τα λόγια του αλλά εκείνη τον απωθεί. Την ίδια στιγμή ο Αρης ζητάει επίμονα από την Αλίκη να του πει λεπτομέρειες για την ζωή του Ρήγα και αποφασίζει να πλησιάσει τον πιο στενό του άνθρωπο: την κυρία Θεοδώρα…

Δείτε επίσης: Grand Hotel: Ο Νικόλας σκοτώνει την Ελενη!

Επεισόδιο 20 – Τετάρτη 22/10

Η Αλίκη, με τη βοήθεια της Φρίντας, ανοίγει τη θυρίδα του Αρη για να μάθουν αν τους κρύβει κάτι. Ενα σπασμένο ρολόι επιβεβαιώνει το οικογενειακό δράμα του Άρη και ένα όνομα στην ατζέντα του δημιουργεί νέα ερωτήματα που οδηγούν αναπάντεχα στην υπόθεση του Αλέξανδρου σχετικά με τον θάνατο της Βασιλικής Ασλάνογλου. Μέσα σε όλα η Θεοδώρα πέφτει στην παγίδα του Αρη και του αποκαλύπτει στοιχεία από το κρυφό παρελθόν του Ρήγα, ενώ μία γυναίκα, η Λυδία από τα Κατεβατά, μπορεί να είναι το κλειδί που θα δώσει απαντήσεις για την απαγωγή της Αλίκης και θα την ελευθερώσει από τα δεσμά του γάμου της με τον Ρήγα. Κι ενώ οι Γαζήδες οργώνουν μια δεξίωση για να «ζωντανέψουν» τη φήμη του ξενοδοχείου, ο δημοσιογράφος Φιλιππόπουλος ξαναχτυπά!