Η γη της Ελιάς (01/10): Ένας αναπάντεχος χωρισμός και ένα μυστικό - «Αυτό ήταν, τελειώσαμε»

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Χρυσούλα Ζεϊμπεκάκη
Η γη της Ελιάς (01/10): Ένας αναπάντεχος χωρισμός και ένα μυστικό - «Αυτό ήταν, τελειώσαμε»

Οι σημερινές (01/10) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της Ελιάς, πρόκειται να ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα γεγονότα. Η αγωνία κορυφώνεται και οι πρωταγωνιστές, ο κάθε ένας με το δικό του μυστικό, παλεύουν για να γλιτώσουν από τις συνέπειες των πράξεων τους. Θα τα καταφέρουν; (δείτε εδώ πρώτοι τις εξελίξεις της υπόλοιπης εβδομάδας).

Οι σημερινές εξελίξεις (01/10) της σειράς του MEGA

Επεισόδιο 8

Μάλιστα ο εκνευρισμός του είναι τόσο μεγάλος, που ενώ περνάνε ώρες μετά τον τσακωμό, εκείνος δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για την μπουνιά που έριξε στον Δημοσθένη: «Δεν φταίω. Εφτασα στα όρια και εξάλλου εκείνος σήκωσε το χέρι του και με χτύπησε πρώτος», ισχυρίζεται. Την ίδια στιγμή, η Ισμήνη μετά από την επίσκεψη μάλιστα της Σοφίας, δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει κι εκείνη τη δική της ζωή: «Θα πρέπει να δω κι εγώ το μέλλον μου. Έτσι κι αλλιώς και ο Κωνσταντίνος έχει κάνει το επόμενο βήμα, κατά τα λεγόμενα της γραμματέας του», μονολογεί, αλλά δεν δείχνει χαρούμενη γι’ αυτό.

Παράλληλα, ο Πότης και η Αννα αποφασίζουν να πάνε στον γιατρό. Το ζευγάρι επισκέπτεται τον γυναικολόγο για να μάθει πώς πάει η εγκυμοσύνη, αλλά διαπιστώνουν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τον γιατρό, κάτι που τους δημιουργεί ανασφάλεια. «Δεν πάμε να φύγουμε; Δεν αισθάνομαι και πολύ καλά μ’ αυτόν», λέει η Αννα. Την ίδια στιγμή, ο Λυκούργος συναντάει τον Κωνσταντίνο και του λέει τι έχει συμβεί: «Πήγε η δικιά σου επίτηδες στο ινστιτούτο της Ισμήνης και της πέταγε σπόντες για τη σχέση σας και τον έρωτά σας. Κοίτα, Κωνσταντίνε, δεν είναι πράγματα αυτά», του τονίζει και ο Κωνσταντίνος γίνεται έξαλλος με τη Σοφία.

Ωστόσο η Αντιγόνη, αποφασισμένη να διεκδικήσει την Αγγελική, προσπαθεί να βρει «συμμάχους» για να πει τον πόνο της, αλλά και για να τη στηρίξουν όταν και αν χρειαστεί. Έτσι πηγαίνει και ανοίγει την καρδιά της στην Ιουλία και κλαίγοντας της λέει: «Κατάλαβέ με εσύ τουλάχιστον. Οφείλω να τη διεκδικήσω». Η Ιουλία, που έχει περάσει κάτι σχεδόν ανάλογο με την Αριάδνη, λυγίζει. Αγκαλιάζει την Αντιγόνη που σπαρακτικά της λέει: «Το παιδί μου θέλω». Έτσι παίρνει την Ιουλία με το μέρος της, ενώ την ίδια ώρα ο Ισίδωρος θεωρεί απαράδεκτο που ο Μάνος και η Μαρίνα έχουν πλήρη άγνοια: «Δηλαδή εμείς έχουμε γίνει συνένοχοι σ’ αυτή την ιστορία. Δεν γίνεται να αφήσουμε τον Μάνο και τη Μαρίνα να πιστεύουν ότι όλα είναι καλά. Δεν καταλαβαίνεις ότι θα διαλυθούν; Την Αγγελική την έχουν σαν παιδί τους», αναφέρει στην Ιουλία.