Grand Hotel (23/9): Ένας γάμος χωρίς αγάπη και μια εξαφάνιση θρίλερ - «Δεν ζήτησα να τον αγαπήσεις, αλλά να τον παντρευτείς»

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Grand Hotel (23/9): Ένας γάμος χωρίς αγάπη και μια εξαφάνιση θρίλερ - «Δεν ζήτησα να τον αγαπήσεις, αλλά να τον παντρευτείς»

Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 πρόκειται να κάνει σήμερα Δευτέρα 23/9 η νέα σειρά θρίλερ μυστηρίου, Grand Hotel. Μια εξαφάνιση και ένας αρραβώνας που γίνεται χωρίς αγάπη, ξεκινάει το θρίλερ στο πιο περιβόητο ξενοδοχείο... Θα έχει όμως πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΣΚΑΙ, Grand Hotel

Επεισόδιο 1

Σεπτέμβριος 1925. Ενας νέος άντρας, ο Πέτρος Ασλάνογλου, πρόσφυγας από τη Σμύρνη, παίρνει το τρένο από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα. Σκοπός του είναι να βρει την αδελφή του, τη Βασιλική, η οποία είχε πιάσει δουλειά ως καμαριέρα σε ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της χώρας, το Grand Hotel και έχει να δώσει σημεία ζωής πάνω από έναν μήνα. Οταν ο Πέτρος φτάνει στο ξενοδοχείο συναντάει έναν σερβιτόρο τον Νικόλα και τον ρωτάει για εκείνη. «Είμαι ο αδελφός της. Δεν θα εξαφανιζόταν ποτέ χωρίς να μου πει πού πάει», του αναφέρει. Ο νεαρός τού εμπιστεύεται τα όσα έχουν συμβεί: «Η Βασιλική απολύθηκε επειδή έκλεψε τα κοσμήματα μιας δούκισσας», είναι τα λόγια του.

Ο Πέτρος είναι σίγουρος ότι η αδελφή του δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Και καθώς είναι επίμονος, καταφέρνει και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο, με άλλο όνομα προκειμένου να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Και είναι αποφασισμένος να μη φύγει αν δεν μάθει την αλήθεια. Ετσι αρχίζει να ψάχνει στο παλιό δωμάτιό της. Εκεί τον πιάνει στα πράσα η Ελένη, καμαριέρα και πρώην συγκάτοικος της Βασιλικής. Ομως εκείνος δεν της αποκαλύπτει ποιος είναι. Στο μεταξύ, επιστρέφει στο ξενοδοχείο η Αλίκη, η κόρη της Κυβέλης που είναι η ιδιοκτήτρια. «Είναι σημαντικό να σου πω κάτι που δεν παίρνει αναβολή», της ανακοινώνει η μητέρα της.

«Είναι η ώρα να παντρευτείς και νομίζω ότι ο πιο κατάλληλος είναι ο Ρήγας. Είναι ο διευθυντής του ξενοδοχείου μας και ξέρει καλύτερα από όλους την επιχείρηση. Οι δυο σας μπορείτε να γίνετε το μέλλον του Grand Hotel». «Μα δεν τον αγαπώ», τολμά να ψελλίσει η κοπέλα, αλλά η απάντηση που παίρνει δεν χωράει αντίρρηση: «Δεν σου ζήτησα να τον αγαπήσεις, αλλά να τον παντρευτείς. Αυτός ο γάμος συμφέρει όλους μας και είναι για το καλό σου».

Δείτε επίσης: Χώρισε πρωταγωνίστρια του Grand Hotel μια ανάσα πριν το γάμο της - Προτεραιότητα η 2χρονη κόρη της

Η Αλίκη υποτάσσεται στη βούληση της μητέρας της και η ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, Ρήγα, γίνεται το ίδιο βράδυ. Ο Ιορδάνης, ο αδελφός της όμως, κάνει τα πάντα για να τα χαλάσει όλα, ως κακομαθημένος που είναι, αλλά και πολύ μεθυσμένος. Ετσι αρχίζει να πανηγυρίζει έξαλλα σε αυτή την είδηση μπροστά σε όλο τον κόσμο, με τη μητέρα του να τον επαναφέρει αυστηρά στην τάξη. Η Σοφία η αδελφή της, πάλι, που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί και παντρεμένη με τον κόμη Αλέξανδρο Ντεσλόρ, ξαφνιάζεται, καθώς ούτε η ίδια ήταν ενήμερη γι’ αυτή την εξέλιξη.

Η βραδιά των αρραβώνων είναι μεγάλη και ο Ρήγας βρίσκει την ευκαιρία σε έναν χορό με την επίσημη πλέον αρραβωνιαστικιά του, την Αλίκη, να της εκφράσει πόσο καιρό περίμενε αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, μη θέλοντας να εκβιάσει τις καταστάσεις, της τονίζει: «Αν εσύ δεν θέλεις αυτόν τον γάμο, είναι στο χέρι σου να μη συμβεί. Εσύ θα το αποφασίσεις. Εγώ θα είμαι εδώ και θα περιμένω». Εκείνη γνέφει συγκαταβατικά και πηγαίνει στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου. Εκεί συναντάει τον Πέτρο, ο οποίος της συστήνεται ως πλούσιος αρχιτέκτονας. Πιάνουν την κουβέντα και ο ένας δείχνει να γοητεύεται από τον άλλον. Αυτή η συνάντηση θα αποδειχθεί μοιραία και για τους δύο...

Δείτε εδώ όλα τα επεισόδια της εβδομάδας πριν προβληθούν!