Ταμπού: Σούσουρο στο MEGA λίγο πριν την πρεμιέρα - Τι συνέβη

Έγινε γνωστό πριν από ώρες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ταμπού: Σούσουρο στο MEGA λίγο πριν την πρεμιέρα - Τι συνέβη

Το MEGA μπορεί να συνεχίζει για τέταρτη χρονιά με την Γη της ελιάς στην prime time ζώνη του (δείτε εδώ τι θα συμβεί στα επεισόδια της πρώτης εβδομάδας), ωστόσο εισάγει και ένα νέο σίριαλ, το "Ταμπού", το οποίο υπόσχεται σίγουρη επιτυχία.

Η πρεμιέρα του είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, μαζί με πολλές από τις σειρές και των υπόλοιπων καναλιών, ωστόσο τελικά, όπως έγινε γνωστό, πήρε αναβολή και τελικά θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 29/9 στις 21:00 το βράδυ και με διπλό επεισόδιο.

Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του MEGA, Ταμπού

Ενα μεγάλο μυστικό-ταμπού κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τις ζωές των αδερφών Καρτάλη. Την ίδια ώρα, δύο φόνοι συγκλονίζουν την πόλη των Ιωαννίνων και προκαλούν αναστάτωση στους ήρωες της σειράς που εμπλέκονται με τις υποθέσεις. Αστυνομικό μυστήριο και ανεκπλήρωτοι έρωτες έρχονται από το πρώτο λεπτό της σειράς και μας καθηλώνει από τις καταιγιστικές εξελίξεις της.

Στο χειμωνιάτικο σκηνικό των Ιωαννίνων, στην παγωμένη λίμνη Παμβώτιδα, μια παρέα φοιτητών περνάει τον χρόνο της με γέλια και πειράγματα, όταν ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης σπάει για να αποκαλύψει το μυστικό που κρατούσε: Το πτώμα μιας γυναίκας που φορά στον λαιμό της ένα πολύ ιδιαίτερο κόσμημα γιαννιώτικης τέχνης! Οι φοιτητές τρομάζουν, αλλά πιο πολύ ανησυχούν εκείνοι που εμπλέκονται στο έγκλημα, που συνδέεται με μια ιστορία οικογενειακού πόνου και απόγνωσης.

Ο Λουκιανός εξαφανίζεται

Η αστυνόμος Ελένη (Μυρτώ Αλικάκη) αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Η πόλη είναι ανάστατη, αλλά συνεχίζει τον γρήγορο ρυθμό της ζωής της και η οικογένεια Καρτάλη ζει την καθημερινότητά της. Στο μεταξύ η βράβευση του καθηγητή Λουκιανού Καρτάλη (Μέμος Μπεγνής) από το Πανεπιστήμιο γεμίζει με υπερηφάνεια τους δικούς του ανθρώπους, αλλά η τελετή δεν θα έχει την αναμενόμενη έκβαση αφού ο καθηγητής για ανεξήγητους λόγους θα εξαφανιστεί.

Ο Εκτορας Καρτάλης (Ιάσονας Χρόνης), ο μικρότερος γιος της οικογένειας, δημοσιογράφος, ανακοινώνει στη γυναίκα του, τη Μελία (Νίκη Βακάλη), την απόφασή του να χωρίσουν αφού είναι ερωτευμένος με την Πέρσα (Δώρα Μπηλιώνη), η οποία δουλεύει μαζί του στον ραδιοφωνικό σταθμό. Η Πέρσα όμως είναι αδελφή της Μάρθας (Κατερίνα Μισιχρόνη), συζύγου του Λουκιανού και τα πράγματα περιπλέκονται.

Τα δικά του προβλήματα αντιμετωπίζει και ο δεύτερος αδελφός, ο Γαβριήλ Καρτάλης (Θεοχάρης Ιωαννίδης), πιλότος. Καθώς επιστρέφει στην πόλη, βρίσκει παντρεμένη την Ελισάβετ (Χρύσα Μιχαλοπούλου), γυναίκα που ερωτεύτηκε κάποτε με πάθος. Μυστήριο αποτελεί για την κοινωνία των Ιωαννίνων η αδελφή της οικογένειας, η Αλεξάνδρα Καρτάλη (Εβίτα Αγαΐτση), η οποία μοιράζεται με τα αδέλφια της ένα μυστικό-ταμπού από την εφηβεία της…

Η Μέλια καταστρώνει σχέδιο για να μη χωρίσει

Η εξαφάνιση του Λουκιανού εξακολουθεί να κρατάει σε αγωνία τη σύζυγό του Μάρθα, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια Καρτάλη. Στο μεταξύ, στις όχθες του Βοϊδομάτη, η αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει αν το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Κάποιοι από την παρέα των φοιτητών προσάγονται στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν κατάθεση. Η Μελία επισκέπτεται τον γυναικολόγο της έχοντας στο μυαλό της ένα κρυφό σχέδιο για να χωρίσει τον Εκτορα από την Πέρσα. Ο Μηνάς Δενδρινός (Γιωργής Τσαμπουράκης), ο ψυχίατρος και φίλος των αδερφών Καρτάλη, προσπαθεί να καθησυχάσει τον αργυροχρυσοχόο Σταύρο (Χριστόδουλος Μαρτάς) σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του πτώματος της γυναίκας στη λίμνη.

Σχέση όμως με την εκλιπούσα φαίνεται πως είχε και ο Γαβριήλ. Οι μέρες περνάνε και όταν τελικά ο Λουκιανός εμφανιστεί, κανένας δεν μπορεί να πιστέψει τη δικαιολογία που προβάλλει για την απουσία του, αφού και ο ίδιος είναι πολύ μπερδεμένος. Μια συζήτησή του με τον Μηνά θα περιπλέξει ακόμα πιο πολύ αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ενας ανώνυμος φάκελος φτάνει στα χέρια του Λουκιανού και το περιεχόμενό του θα τον βάλει για τα καλά σε έναν ασύλληπτο εφιάλτη!

Το βίντεο που καίει τον Λουκιανό

Ο Λουκιανός έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του. Στο βίντεο, ο ίδιος κατά τη διάρκεια σεξουαλικής πράξης, πνίγει με τα χέρια του μια νεαρή γυναίκα! Με τη βοήθεια του Μηνά προσπαθεί να καταλάβει πώς βρέθηκε μπλεγμένος στο ενοχοποιητικό βίντεο. Ο Γαβριήλ βρίσκεται αντιμέτωπος

με την Ελένη ως ο βασικός ύποπτος για τον φόνο της Σύνθιας Τόμσον (Μαρία Ιωάννου), της δολοφονημένης γυναίκας που βρέθηκε στη λίμνη. Ο έρωτας του Εκτορα και της Πέρσας φουντώνει, την ώρα που η Μελία οργανώνει το πονηρό σχέδιό της για να τον φέρει πάλι κοντά της. Ο Ηρακλής (Ανδρέας Γιαννακούλας) ανακρίνεται για τον θάνατο του απανθρακωμένου άντρα στο πάρτι του ποταμού Βοϊδομάτη. Αυτή η ιστορία ταράζει τον Ζήση (Νίκος Μανωλάς) και την παρέα των νεαρών φοιτητών. Η Μάρθα θεωρεί ότι η εξαφάνιση του Λουκιανού οφείλεται στην ύπαρξη άλλης γυναίκας. Ενα ρεπορτάζ στην τηλεόραση φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή του Λουκιανού.