Grand Hotel: Ένας αρραβώνας, ένας νεκρός και ένας χωρισμός - Πέφτει από την σκάλα και χάνει το μωρό που κουβαλάει στα σπλάχνα της

Τα πρώτα τρία επεισόδια της νέας σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Grand Hotel: Ένας αρραβώνας, ένας νεκρός και ένας χωρισμός - Πέφτει από την σκάλα και χάνει το μωρό που κουβαλάει στα σπλάχνα της

Καλωσήρθατε στα λαμπερά εγκαίνια του «Grand Hotel», της νέας σειράς του ΑΝΤ1, όπου θύματα και θύτες μπλέκονται σε έναν κυκεώνα ψεμάτων και τραυματικών γεγονότων του παρελθόντος. Η ιστορία δράματος και μυστηρίου, που έχει φόντο τη λάμψη της υψηλής κοινωνίας και τη ζωή των προσφύγων λίγα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ξεκινάει. Καλή θέαση!

Τα πρώτα τρία επεισόδια της νέας σειράς του ΑΝΤ1, Grand Hotel

Δευτέρα 23/9 - Επεισόδιο 1

Σεπτέμβριος 1925. Ενας νέος άντρας, ο Πέτρος Ασλάνογλου, πρόσφυγας από τη Σμύρνη, παίρνει το τρένο από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα. Σκοπός του είναι να βρει την αδελφή του, τη Βασιλική, η οποία είχε πιάσει δουλειά ως καμαριέρα σε ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της χώρας, το Grand Hotel και έχει να δώσει σημεία ζωής πάνω από έναν μήνα. Οταν ο Πέτρος φτάνει στο ξενοδοχείο συναντάει έναν σερβιτόρο τον Νικόλα και τον ρωτάει για εκείνη. «Είμαι ο αδελφός της. Δεν θα εξαφανιζόταν ποτέ χωρίς να μου πει πού πάει», του αναφέρει. Ο νεαρός τού εμπιστεύεται τα όσα έχουν συμβεί: «Η Βασιλική απολύθηκε επειδή έκλεψε τα κοσμήματα μιας δούκισσας», είναι τα λόγια του.

Ο Πέτρος είναι σίγουρος ότι η αδελφή του δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Και καθώς είναι επίμονος, καταφέρνει και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο, με άλλο όνομα προκειμένου να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Και είναι αποφασισμένος να μη φύγει αν δεν μάθει την αλήθεια. Ετσι αρχίζει να ψάχνει στο παλιό δωμάτιό της. Εκεί τον πιάνει στα πράσα η Ελένη, καμαριέρα και πρώην συγκάτοικος της Βασιλικής. Ομως εκείνος δεν της αποκαλύπτει ποιος είναι. Στο μεταξύ, επιστρέφει στο ξενοδοχείο η Αλίκη, η κόρη της Κυβέλης που είναι η ιδιοκτήτρια. «Είναι σημαντικό να σου πω κάτι που δεν παίρνει αναβολή», της ανακοινώνει η μητέρα της.

«Είναι η ώρα να παντρευτείς και νομίζω ότι ο πιο κατάλληλος είναι ο Ρήγας. Είναι ο διευθυντής του ξενοδοχείου μας και ξέρει καλύτερα από όλους την επιχείρηση. Οι δυο σας μπορείτε να γίνετε το μέλλον του Grand Hotel». «Μα δεν τον αγαπώ», τολμά να ψελλίσει η κοπέλα, αλλά η απάντηση που παίρνει δεν χωράει αντίρρηση: «Δεν σου ζήτησα να τον αγαπήσεις, αλλά να τον παντρευτείς. Αυτός ο γάμος συμφέρει όλους μας και είναι για το καλό σου».

Δείτε επίσης: Χώρισε πρωταγωνίστρια του Grand Hotel μια ανάσα πριν το γάμο της - Προτεραιότητα η 2χρονη κόρη της

Η Αλίκη υποτάσσεται στη βούληση της μητέρας της και η ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, Ρήγα, γίνεται το ίδιο βράδυ. Ο Ιορδάνης, ο αδελφός της όμως, κάνει τα πάντα για να τα χαλάσει όλα, ως κακομαθημένος που είναι, αλλά και πολύ μεθυσμένος. Ετσι αρχίζει να πανηγυρίζει έξαλλα σε αυτή την είδηση μπροστά σε όλο τον κόσμο, με τη μητέρα του να τον επαναφέρει αυστηρά στην τάξη. Η Σοφία η αδελφή της, πάλι, που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί και παντρεμένη με τον κόμη Αλέξανδρο Ντεσλόρ, ξαφνιάζεται, καθώς ούτε η ίδια ήταν ενήμερη γι’ αυτή την εξέλιξη.

Η βραδιά των αρραβώνων είναι μεγάλη και ο Ρήγας βρίσκει την ευκαιρία σε έναν χορό με την επίσημη πλέον αρραβωνιαστικιά του, την Αλίκη, να της εκφράσει πόσο καιρό περίμενε αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, μη θέλοντας να εκβιάσει τις καταστάσεις, της τονίζει: «Αν εσύ δεν θέλεις αυτόν τον γάμο, είναι στο χέρι σου να μη συμβεί. Εσύ θα το αποφασίσεις. Εγώ θα είμαι εδώ και θα περιμένω». Εκείνη γνέφει συγκαταβατικά και πηγαίνει στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου. Εκεί συναντάει τον Πέτρο, ο οποίος της συστήνεται ως πλούσιος αρχιτέκτονας. Πιάνουν την κουβέντα και ο ένας δείχνει να γοητεύεται από τον άλλον. Αυτή η συνάντηση θα αποδειχθεί μοιραία και για τους δύο…

Τρίτη 24/9 - Επεισόδιο 2

Μετά την επεισοδιακή δεξίωση, ο Πέτρος, που παρακολουθεί τον Ρήγα, αρχίζει να τον υποψιάζεται ότι παίζει κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση της αδελφής του. Και η Κυβέλη όμως μπαίνει στο στόχαστρό του όταν την ακούει να λέει ότι δεν έγινε ποτέ καμία κλοπή στα κοσμήματά της από κάποια υπηρέτρια. Ο Πέτρος αποφασίζει να ακολουθήσει τον Ρήγα στον κοντινό προσφυγικό συνοικισμό.

Εκεί γνωρίζει έναν άντρα, τον Χαραλάμπη, επίσης πρόσφυγα από τη Σμύρνη, ο οποίος, χωρίς να το ξέρει, θα αλλάξει τη μοίρα του για πάντα. Ψάχνοντας αργότερα για άλλη μια φορά κρυφά στο δωμάτιό της Βασιλικής, θα βρει κάποιες φωτογραφίες και ένα κλειδί, ενώ συνεχίζει να μαθαίνει τα μυστικά της οικογένειας Γαζή και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου. Παράλληλα, προσπαθεί να κρυφτεί από την Αλίκη, για να μην ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα και η οποία έχει αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον γι’ αυτόν.

Η Αλίκη όμως βλέπει σε μια φωτογραφία από τη δεξίωση τον Πέτρο και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη του ποιος είναι, ενώ το πτώμα μιας κοπέλας που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο θα καταστήσει πολλούς ύποπτους...

Η Αλίκη ανακαλύπτει ότι ο Πέτρος δεν είναι αυτός που λέει και όταν τον συναντά του δίνει ένα χαστούκι. «Αλίκη», τολμά να πει εκείνος. «Κυρία Γαζή, για εσένα», είναι η απάντησή της. «Ασε με να σου εξηγήσω. Με λένε Πέτρο Ασλάνογλου. Ψάχνω την αδελφή μου. Δούλευε στο ξενοδοχείο σας κι εξαφανίστηκε. Εμαθα ότι την έδιωξαν γιατί έκλεψε, αλλά αυτό αποκλείεται να συμβαίνει. Υποψιάζομαι ότι είναι κάτι πολύ χειρότερο. Σε παρακαλώ μη με προδώσεις. Βοήθησέ να βρω τι της συνέβη», την παρακαλάει. Εκείνη συγκινημένη από τα λόγια του και νιώθοντας ότι τα όσα λέει είναι αλήθεια, υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί και γίνονται σύμμαχοι.

Μέσα σε όλα, ο Ρήγας που έχει καταλάβει ότι η Αλίκη είναι δυσαρεστημένη με τον αρραβώνα τους και της έχει δώσει την επιλογή να τον διαλύσουν, περιμένει εναγωνίως την απάντησή της, αλλά τα γεγονότα τούς προλαβαίνουν: Η έγκυος αδερφή της Αλίκης έχει ένα τρομερό ατύχημα. Ο άντρας της ο Αλέξανδρος, ενοχλημένος που η Κυβέλη έκανε διευθυντή του ξενοδοχείου τον Ρήγα κι όχι εκείνον, ανακοίνωσε στη Σοφία ότι την αφήνει και καθώς η κοπέλα τον κυνήγησε για να τον προστάσει, τσακώθηκαν και εκείνη έπεσε από τις σκάλες.

Δείτε επίσης για τον Άγιο Έρωτα: Κόρη και αδερφή βιάστηκε από αυτόν τον άντρα, βρήκαν την εγκυμονούσα κρεμασμένη - Η τραγική ιστορία του πατέρα Νικόλα

Τετάρτη 25/9 - Επεισόδιο 3

Ο Πέτρος βρίσκει το ημερολόγιο της αδελφής του και μέσα από αυτό μαθαίνει σιγά-σιγά πώς ήταν πραγματικά η ζωή της στο ξενοδοχείο. Παράλληλα, ο Ρήγας δέχεται ένα δέμα που θα του φανερώσει πως το μυστικό του κινδυνεύει να μη μείνει για πολύ ακόμη κρυφό. Το πακέτο αυτό περιέχει τη στολή της Βασιλικής μέσα στα αίματα. Στην προσπάθειά του να το ξεφορτωθεί, θα οδηγηθεί σε μια λανθασμένη κίνηση. Την κρύβει μέσα στην κουζίνα αλλά ο Πέτρος τον βλέπει και την ανακαλύπτει.

Στο εσωτερικό της γράφει το όνομα της αδελφής του. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, το ατύχημα της Σοφίας θα ταράξει την οικογένεια Γαζή και κυρίως τη νεαρή κοπέλα όταν ο γιατρός τής ανακοινώνει ότι δεν θα μπορέσει να ξανακάνει παιδιά. «Πώς θα το πω αυτό στον Αλέξανδρο; Τώρα θα με εγκαταλείψει στα σίγουρα», λέει στη μητέρα της. «Εσύ θα συνεχίσεις να είσαι έγκυος και τα υπόλοιπα άστα πάνω μου», της απαντάει εκείνη. Η Κυβέλη θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της και θα τακτοποιήσει το θέμα με τον δικό της τρόπο. Την ίδια στιγμή, ένας φόνος που θα αναστατώσει τον οικισμό των προσφύγων, θα φέρει στην περιοχή τον Χρόνη Κομνηνό, έναν αστυνόμο από το κεντρικό γραφείο εγκληματολογικών αναζητήσεων της Αθήνας…

Ο Ρήγας έχει πολλές σκοτεινές πλευρές και πολλά μυστικά. Η Ελένη η καμαριέρα τον ερωτεύεται και προς στιγμή πείθεται ότι θα αφήσει την Αλίκη γι’ αυτή. Ομως γελιέται και όταν του ανακοινώνει ότι είναι έγκυος στο παιδί του, εκείνος τη διώχνει και της λέει να βρει έναν γιατρό για να το ρίξει. Εκείνη με τη σειρά της, γνωρίζοντας ότι ο Νικόλας είναι ερωτευμένος μαζί της, κλαίει στην αγκαλιά του, λέγοντας την κατάστασή της χωρίς να του αποκαλύψει ποιους είναι ο πατέρας.

«Γιατί να μην είναι ένας άντρας καλός και τρυφερός σαν κι εσένα;», του λέει. Ο νεαρός τότε της υπόσχεται να τη βοηθήσει. Πηγαίνει στη μητέρα του την Αγγέλα, την οικονόμο του ξενοδοχείου, και της λέει ότι η Ελένη είναι έγκυος στο παιδί του. Η μητέρα του γίνεται έξαλλη μαζί του και απολύει την Ελένη. Οταν η Κυβέλη μαθαίνει τον λόγο, φωνάζει την κοπέλα και κάνει μαζί της μια συμφωνία που ικανοποιεί και τις δύο.