Γη της ελιάς: Πρεμιέρα αυτή την Κυριακή 22/9 - Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Μάθετε πρώτοι εδώ!

Γη της ελιάς: Πρεμιέρα αυτή την Κυριακή 22/9 - Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Σοκαριστικές θα είναι οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της Γης της Ελιάς, μετά από όλα όσα συνέβησαν στην οικογένεια του Ισίδωρου και αφού έχει αρχίσει η ζωή τους πλέον να μπαίνει σε έναν ρυθμό, καθώς μετακόμισαν σε νέο σπίτι και άνοιξαν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η εμφάνιση της Αντιγόνης τούς βάζει σε νέους μπελάδες.

Οπως θα δούμε την επόμενη εβδομάδα στη Γη της ελιάς...

Από την Μαρία Μεταξητινού και το περιοδικό Tv24

...η Αντιγόνη Βρεττάκου επιστρέφει αιφνιδιαστικά στη Μάνη με πρόθεση να πει όλη την αλήθεια στην Αγγελική και να τη διεκδικήσει. Φυσικά, η ξαφνική επιστροφή της προκαλεί μεγάλη έκπληξη στους Βρεττάκους: «Δεν σε περιμέναμε, δεν μας πήρες καν τηλέφωνο ότι έρχεσαι», της λέει ο Ισίδωρος και εκείνη κρύβοντας αρχικά τις προσθέσεις της και με ένα τεράστιο χαμόγελο, δικαιολογείται αμέσως:

«Εχω πάρει λίγες μέρες άδεια από το νοσοκομείο στο Λονδίνο και σκέφτηκα να έρθω να σας δω. Αλλωστε έχω τόσο καιρό και πραγματικά μου έχετε λείψει πάρα πολύ», ισχυρίζεται και δείχνει έναν απίστευτο ενθουσιασμό. Μάλιστα, τόσο ο Μάνος όσο και η Μαρίνα με την Αγγελική κάνουν μεγάλες χαρές με τον ερχομό της. Ο μόνος που είναι λίγο μαγκωμένος είναι ο Ισίδωρος, ο οποίος στα ταξίδια του στο Λονδίνο προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ηρεμήσει την Αντιγόνη στις εκρήξεις που είχε και στην απελπισία που έδειχνε για να αποκαλύψει στην κόρη της ότι αυτή είναι η πραγματική της μητέρα. Λίγο αργότερα κι αφού είναι μόνη της με τον Ισίδωρο, του ανακοινώνει τον πραγματικό λόγο που επέστρεψε στην Μάνη:

«Γύρισα για να πάρω πίσω την κόρη μου», του λέει και ο Ισίδωρος τα χάνει: «Αντιγόνη σύνελθε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Τι είναι το παιδί, βαλίτσα που την ξέχασες και ήρθες να την πάρεις και να φύγεις; Εξάλλου τα έχουμε πει, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τίποτα ακόμα στην Αγγελική αν δεν περάσει τα 10. Μας το είχε συστήσει και η ψυχολόγος, το ξέχασες;», της υπενθυμίζει. Η Αντιγόνη όμως επιμένει και μάλιστα τον ενημερώνει:

«Δεν θα ξαναγυρίσω στο Λονδίνο. Παραιτήθηκε και από το νοσοκομείο. Θα μείνω στην Ελλάδα και μάλιστα εδώ στη Μάνη, για να είμαι κοντά με την κόρη μου. Θέλω να βρίσκομαι δίπλα στην Αγγελική, θέλω να μάθει ότι εγώ τη γέννησα» και ο Ισίδωρος περνάει μεγάλη ταραχή και προσπαθεί να την αποτρέψει: «Μην το κάνεις αυτό. Η Μαρίνα και ο Μάνος την αγαπάνε σαν παιδί τους», της τονίζει, η Αντιγόνη όμως επιμένει: «Πρέπει όμως να διαλέξεις στρατόπεδο», ξεκαθαρίζει στον πατέρα της, ο οποίος εκρήγνυται: «Δεν μπορώ», φωνάζει.

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς νέα επεισόδια: Ο Παρασκευάς ρίχνει μπουνιά στον Δημοσθένη - «Τι λες ρε κωλόπαιδο;»

Στο μεταξύ, ο Μάνος και η Μαρίνα δεν γνωρίζουν τίποτα για τα σχέδιά της και συμπεριφέρονται απέναντί της με μεγάλη αγάπη και χαρά, μάλιστα της δίνουν την Αγγελική να παίξει μαζί της. Ωστόσο η Αντιγόνη, αποφασισμένη να διεκδικήσει την Αγγελική, προσπαθεί να βρει «συμμάχους» για να πει τον πόνο της αλλά και για να τη στηρίξουν όταν και αν χρειαστεί. Ετσι πηγαίνει και ανοίγει την καρδιά της στην Ιουλία και κλαίγοντας της λέει: «Κατάλαβέ με εσύ τουλάχιστον. Οφείλω να τη διεκδικήσω», της λέει κλαίγοντας και η Ιουλία, που έχει περάσει κάτι σχεδόν ανάλογο με την Αριάδνη, λυγίζει. Αγκαλιάζει την Αντιγόνη που σπαρακτικά της λέει: «Το παιδί μου θέλω» . Ετσι παίρνει την Ιουλία με το μέρος της, ενώ την ίδια ώρα ο Ισίδωρος θεωρεί απαράδεκτο που ο Μάνος και η Μαρίνα έχουν πλήρη άγνοια. Η οικογένεια μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια και οι σχέσεις τους, όπως θα δούμε στο μέλλον, θα δοκιμαστούν πολύ άγρια και με δυσάρεστες συνέπειες.

Ο Μιλτιάδης κατηγορείται για φόνο!

 Γη της ελιάς: Πρεμιέρα αυτή την Κυριακή 22/9

Δύσκολες ώρες περιμένουν τον Μιλτιάδη, οποίος χωρίς να το θέλει μπλέκει άσχημα. Συγκεκριμένα, ο Μιλτιάδης γίνεται μάρτυρας μιας αποτρόπαιης πράξης. Προσπαθώντας να γλιτώσει μια κοπέλα από βιασμό, σπρώχνει τον επίδοξο βιαστή της κι εκείνος πέφτει, χτυπάει και χάνει τη ζωή του. Ετσι, ενώ πρόκειται για ατύχημα, ο Μιλτιάδης συλλαμβάνεται για τον φόνο του άντρα που επιτέθηκε στην κοπέλα. Ολοι είναι αναστατωμένοι και ο Λυκούργος με τον Κουράκο ψάχνουν την αυτόπτη μάρτυρα που μπορεί να τον αθωώσει.

Ο Μιλτιάδης βρίσκεται στο κελί και λίγο αργότερα καλείται να απολογηθεί. «Είσαι έτοιμος;», τον ρωτάει ο Λυκούργος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, ενώ τόσο η Χάιδω όσο και η Βασιλική αγωνιούν για την τύχη του:

«Λυκούργε, τι έγινε με την κατάθεσή του;», αναρωτιέται η Χάιδω και ο Λυκούργος φανερά προβληματισμένος της απαντά: «Μπλέξαμε πάρα πολύ άσχημα. Ο εισαγγελέας το έχει πάρει προσωπικά να τον βάλει στη φυλακή», της λέει και η Βασιλική ξεσπά: «Αν τον καταδικάσουν θα είναι άδικο», είναι τα λόγια της. Η αστυνομία, εν τω μεταξύ, δεν έχει εντοπίσει ακόμα την κοπέλα που δέχθηκε την επίθεση.

 Γη της ελιάς: Πρεμιέρα αυτή την Κυριακή 22/9

Ο Κωνσταντίνος απολύει τη Σοφία και προσεγγίζει την Ισμήνη

Τα εγκαίνια του ινστιτούτου της Ισμήνης γίνονται το γεγονός της Αρεόπολης και όλοι δίνουν το «παρών». Η απουσία του Κωνσταντίνου ωστόσο γίνεται αισθητή, με την Ισμήνη να επιμένει πως διατηρεί παράνομη σχέση με τη Σοφία. Λίγο αργότερα η Σοφία πηγαίνει στο ινστιτούτο της Ισμήνης και πετάει σπόντες για την υποτιθέμενη στενή σχέση της με τον Κωνσταντίνο.

Την ίδια στιγμή, η Ισμήνη δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη ζωή της, καθότι και ο Κωνσταντίνος έχει κάνει το επόμενο βήμα, κατά τα λεγόμενα της Σοφίας. Στο μεταξύ, ο Κωνσταντίνος μαθαίνει από τον Λυκούργο όσα ισχυρίστηκε η Σοφία και γίνεται έξαλλος. Ετσι, απολύει τη Σοφία με άσχημο τρόπο, ενώ ψάχνει να βρει τον τρόπο να προσεγγίσει ξανά την Ισμήνη, καταλαβαίνοντας ότι κατά βάθος είχε δίκιο που δεν έδειχνε εμπιστοσύνη στη Σοφία.