Ηλέκτρα: Τον βρίσκουν νεκρό μέσα στο σπίτι του - Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα στην Αρσινόη

Τα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ηλέκτρα: Τον βρίσκουν νεκρό μέσα στο σπίτι του - Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα στην Αρσινόη

Η Ηλέκτρα κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να εμποδίσει τον γάμο της κόρης της με τον Παύλο, όμως δεν τα καταφέρνει. Ενα τραγικό γεγονός θα ταράξει την Αρσινόη ενώ ο Νικόλας περνάει τις πρώτες του μέρες σε ψυχιατρική κλινική.

Οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της εβδομάδας στην σειρά, Ηλέκτρα

Δευτέρα 16/9 - Επεισόδιο 6

«Η αγάπη σας είναι δυνατή, νίκησε όλα τα εμπόδια. Είμαι περήφανος για εσάς. Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι να στεριώσετε», λέει ο Σωτήρης στη Νεφέλη και τον Παύλο, προσπαθώντας να πείσει, κυρίως τον εαυτό του, πως αυτός ο γάμος πρέπει να γίνει και το ζευγάρι του χαμογελάει από ευγένεια. Η Νεφέλη δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της που θα παντρευτεί τον άντρα που ερωτεύτηκε. Εκείνος, όμως, είναι πιο συγκρατημένος.

Λίγο αργότερα, η Ηλέκτρα, σε μια απελπισμένη κίνηση να εμποδίσει αυτό το δέσιμο, αποκαλύπτει ποιος πυροβόλησε τον Νικόλα. «Ηλέκτρα φτάνει. Νομίζω πως ήδη έχεις πει και έχεις κάνει αρκετά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφοσιωθείς στην οικογένειά σου», φωνάζει η Δόμνα στην κόρη της, αλλά η Ηλέκτρα είναι πλέον αποφασισμένη να μην κρατήσει τίποτα κρυφό μέσα της. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται και όσοι έφταιξαν πρέπει να πληρώσουν. Η Δανάη, μετά τη φρικτή αποκάλυψη της μητέρας της, πηγαίνει στην ψυχιατρική φυλακή να συναντήσει τον θείο της. Εκεί, ακόμα μία μεγαλύτερη αποκάλυψη, θα δώσει στη Δανάη το τελικό χτύπημα...

Δείτε επίσης και τις εξελίξεις των νέων επεισοδίων στην σειρά Η Παραλία.

Τρίτη 17/9 - Επεισόδιο 7

«Θέλω να του κάνω μεγάλο κακό. Δεν αντέχω να είμαι άλλο με αυτό τον άνθρωπο. Δεν θέλω ούτε στον ίδιο χώρο να είμαι πλέον μαζί του», ξεστομίζει η Ηλέκτρα στην αδελφή της για τον Σωτήρη που παντρεύει την κόρη τους με τον άντρα που αγάπησε πραγματικά. Κακό μεγάλο, όμως, έχει ήδη πάθει ο Σωτήρης. Μπαίνει στο αυτοκίνητο και κολλάει το πόδι του στο γκάζι. Η πορεία του ανεξέλεγκτη, όπως και αυτή της Νεφέλης που μαθαίνει ότι ο Παύλος γύρισε σε εκείνη, μόλις έμαθε για την απόπειρα αυτοκτονίας. «Είναι δυνατόν να με παντρεύεται από λύπηση; Κι εγώ που νόμιζα πως με αγάπησε πραγματικά...», σκέφτεται. Και η Δανάη, όμως, αναρωτιέται αν υπάρχει αλήθεια στα όσα ξεστόμισε ο… θείος της. Μια άλλη αλήθεια έχει αρχίσει να ξυπνά από λήθαργο ετών, όταν ο Φανούρης φτάνει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει αυτόν που πείραξε την κόρη του.

Τετάρτη 18/9 - Επεισόδιο 9

Η Ηλέκτρα φτάνει στου Παύλου και, με δάκρυα στα μάτια, του ζητά να κάνει πίσω στον γάμο, να φύγει. Εκείνος της ρίχνει τη χαριστική βολή: «Είμαι ερωτευμένος με τη Νεφέλη. Λυπάμαι που το μαθαίνεις έτσι, αλλά είναι αλήθεια. Ο,τι είχαμε -αν είχαμε κάτι- ανήκει στο παρελθόν», της λέει προσπαθώντας να κλείσει την ιστορία του μαζί της. Εκείνη ξεσπά εναντίον του: «Σε σιχαίνομαι. Δεν αξίζεις τίποτα. Είσαι ένα τίποτα». Τα σώματά τους παλεύουν. Το μίσος, όμως, τελικά δεν απέχει και πολύ από το πάθος. Αυτό το πάθος που η Νεφέλη όσο και να ψάχνει δεν βλέπει στα μάτια του… Το μικρό κορίτσι έχει αρχίσει να έχει αμφιβολίες. «Ισως να ’ναι πολύ νωρίς γι’ αυτό τον γάμο», λέει στον ίδιο της τον εαυτό. Την ίδια στιγμή, ο Φανούρης προσπαθεί να καταγγείλει την παρενόχληση της Μυρσίνης στον Χάρη και τον Ορέστη. Ομως, δεν έχει τίποτα χειροπιαστό να τους πει. Επιστρέφει σπίτι και το ρίχνει στο κρασί όταν οι μνήμες από το παρελθόν ξυπνούν.

Ηλέκτρα εξελίξεις εβδομάδας

Πέμπτη 19/9 - Επεισόδιο 10

Η Ηλέκτρα, που βλέπει τις ελπίδες να εξανεμίζονται, προσπαθεί για μια τελευταία φορά, να εμποδίσει τον γάμο και θυσιάζει τα πάντα. Παραδίδει τον ίδιο της τον εαυτό, σε μια ομολογία για την απόπειρα εναντίον του Νικόλα, με αντάλλαγμα τη διάλυση του γάμου της Νεφέλης με τον Παύλο. Και ενώ εκείνη βγάζει από μέσα της μνήμες του παρελθόντος, άλλες εξίσου περασμένες μνήμες θολώνουν το μυαλό του Φανούρη. Πίνει ακατάπαυστα και αποφασίζει να κάνει κακό, σε αυτόν που έβλαψε τον ίδιο, την Αλίκη και την κόρη του. Η Δέσπω πέφτει στα πόδια του: «Σε παρακαλώ, πουλί μου, μείνε κοντά μου. Σκέψου τα κορίτσια σου. Σε θέλουν στο πλευρό τους. Σε αγαπάνε», του εξηγεί. Εκείνος όμως δεν την ακούει. Συναντά τη Δόμνα και την κατηγορεί ότι είναι τυφλή και κουφή. Της μιλά για την Αλίκη. «Ολοι θα πληρώσουν και μάλιστα με την ίδια τους τη ζωή», της λέει κι έχει δίκιο.

Παρασκευή 20/9 - Επεισόδιο 11

Μια μέρα μετά, οι καμπάνες στην Αρσινόη χτυπούν πένθιμα. Κανείς δεν μπορεί να πει αν ο Φανούρης αυτοκτόνησε ή τον δολοφόνησαν. Το αποτέλεσμα πάντως δεν αλλάζει. Είναι νεκρός και οι υποψίες όλων πέφτουν πάνω στον Νικόλα για μία ακόμα φορά παρόλο που δεν είναι σε θέση να το κάνει αφού με εντολή γιατρού βρίσκεται στο ψυχιατρείο. Τέλος, η Αγνή είναι πλέον βέβαιη πως τα λεφτά στην Ελβετία υπάρχουν. Μ’ έναν Σωτήρη κι έναν Μπόγρη να της ζητούν διαφορετικά πράγματα για τον Νικόλα, αποφασίζει να ακολουθήσει το δικό της πλάνο.Οι δύο γυναίκες πηγαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να βρουν νυφικό για τον γάμο της Νεφέλης με τον Παύλο.

Η Ηλέκτρα κρύβει όσο μπορεί τη θλίψη και τον θυμό της, ενώ η κόρη της προσπαθεί να φανεί ενθουσιασμένη. Η πρώτη όταν βλέπει τελικά τη Νεφέλη ντυμένη νύφη αλλάζει ύφος, δίνει την ευχή της μέσα από την ψυχή της. Η Νεφέλη θαυμάζει την εικόνα της στον καθρέφτη και δείχνει να ανυπομονεί για τη μεγάλη στιγμή. Οι κακές σκέψεις που έκανε το τελευταίο διάστημα μάλλον ανήκουν στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή η Ηλέκτρα φαίνεται σαν χαμένη. Σαν να οργανώνει κάποιο σχέδιο στο μυαλό της και αυτό δεν φαίνεται ιδιαίτερα καλό...