Ηλέκτρα: «Δεν με αγάπησε ποτέ» - Παντρεύει με το ζόρι την κόρη της με τον εραστή της

Τα πρώτα 5 επεισόδια του 2ου κύκλου πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ηλέκτρα: «Δεν με αγάπησε ποτέ» - Παντρεύει με το ζόρι την κόρη της με τον εραστή της

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μία μία οι σειρές, παλιές και καινούριες βγαίνουν στον αέρα. Η Ηλέκτρα είναι μία από εκείνες που ο κόσμος αγάπησε πολύ και επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο αυτή τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 19:45 το απόγευμα, με σοκαριστικά επεισόδια - δείτε εδώ 8 σίριαλ που θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα.

Την πρώτη κιόλας εβδομάδα προβολής θα γίνει χαμός. Η Ηλέκτρα δείχνει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν συνειδητοποιεί πως η κόρη της θα παντρευτεί τον έρωτα της ζωής της, αλλά και ότι αυτός έχει διπλή ταυτότητα...

Οι εβδομαδιαίες (9-13/9) εξελίξεις της σειράς "Ηλέκτρα"

Επεισόδιο 1 - Δευτέρα 9/9

Ξημέρωμα. Χίλιοι ψίθυροι ακούγονται πάνω από το μικρό νησί. Όλες οι ιστορίες της Αρσινόης ανατέλλουν ξανά, μα κουβαλούν μέσα τους βαθύ σκοτάδι και μυστικά. Κάποιος ξυπνά σε ένα δωμάτιο φτηνού ξενοδοχείου. Το φως που μπαίνει από τις γρίλιες φωτίζει τον θυμό και την ασχήμια. Άλλος ανοίγει τα μάτια του στο ψυχρό φως μιας λάμπας που τρεμοπαίζει. Δεν ξέρει αν είναι μέρα ή νύχτα. Δεν ξέρει ποια είναι αυτή η γυναίκα που δεν φεύγει στιγμή από το πλάι του. Άλλος περιφέρεται μέσα στο άδειο του σπίτι, αναζητώντας τον άνθρωπο που μοιραζόταν τη ζωή του. Μια αίθουσα δικαστηρίου ετοιμάζεται για να δεχθεί τους αντιδίκους. Ένα τραπέζι στρώνεται για να καλωσορίσει εκείνον που έλειπε καιρό. Μα κανείς δεν θα συναντηθεί με αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

Επεισόδιο 2 - Τρίτη 10/9

Σκόρπιες λέξεις, αλήθειες, αποσπάσματα μιας ζωής, ενός μεγάλου έρωτα. Ένα ημερολόγιο. Είναι της Ηλέκτρας που κρατά με θυμό ο Σωτήρης. Τα χέρια του τρέμουν. Όπως και αυτά του Σταύρου που κρατούν της Ουρανίας. Τα μάτια του Βασίλη υγραίνονται. Νιώθει προδομένος. Από τη μόνη γυναίκα που αγάπησε. «Της είπα να προχωρήσει και προχώρησε» μονολογεί και συνεχίζει «Δεν με αγάπησε ποτέ». Τα χέρια του δεμένα μπροστά στη μοίρα του. Όπως και αυτά της Τιτίκας, που βρίσκεται σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο. Δεμένη, φιμωμένη, τρομοκρατημένη. «Καλύτερα να πεθάνεις μια φορά, παρά να υποφέρεις όλες τις μέρες» λέει ο Αισχύλος στον Προμηθέα και ο Σωτήρης πληρώνει αδρά τα όρνεα για να κατατρώνε τον αδερφό του. Η μοίρα, όμως, του χτυπά για μία ακόμα φορά την πόρτα. Στο κατώφλι, ένας επισκέπτης που ήρθε να ανάψει ξανά όσες φωτιές είχαν με τόσο κόπο σβήσει. Η Ηλέκτρα θα ζήσει τον χειρότερο εφιάλτη της.

Δείτε επίσης: Η Παραλία – Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την Κυριακή 8/9: Νέες αφίξεις, ανατροπές και εντάσεις

Επεισόδιο 3 - Τετάρτη 11/9

Η αρχή του κακού. Η ευχή που δίνει ο Σωτήρης για τον γάμο της Νεφέλης. Εκείνη στην αγκαλιά του Παύλου, θα προσπαθήσει να ξεχάσει. Η Ηλέκτρα, όμως, δεν μπορεί, δεν θέλει να ξεχάσει, τον άντρα που την πρόδωσε, που την καταδίκασε στην πιο μεγάλη δυστυχία… Αυτή τη φορά, δεν θα δεχτεί παθητικά τη μοίρα της. Ούτε και ο Βασίλης, όμως, που συναντά την Ουρανίτσα του στο δικαστήριο. Το παρελθόν ξυπνά και κανείς από τους δύο δεν θα μπορέσει ν’ αντισταθεί στα αληθινά του συναισθήματα. Και ενώ ο δικηγόρος του Νικόλα προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο και να παραποιήσει την αλήθεια, αυτή τελικά βρίσκει τον δρόμο της. Ένας φάκελος φτάνει στο δικαστήριο. Η Νέμεσις για τον Νικόλα είναι εδώ, όπως και για τον Παύλο. Η Ηλέκτρα περνάει την πόρτα της Χωροφυλακής. «Ο Παύλος Φιλίππου είναι ο Στρατής Δανέζης» σκέφτεται και η σκέψη από μόνη της, την τρώει.

Επεισόδιο 4 - Πέμπτη 12/9

Το χέρι της τρέμει, αλλά υπογράφει την καταγγελία. «Τους τα είπες όλα;» τη ρωτά εκείνος έντρομος λίγες στιγμές αργότερα και εκείνη του απαντά: «Το μόνο που παρέλειψα, ήταν το πόσο δειλός είσαι! Φύγε. Εξαφανίσου». Ο Παύλος στέκεται αγέρωχος απέναντι της. «Άρχισε να ψάχνεις τα τελευταία σου λόγια και κοίτα να είναι της προκοπής…» λέει ο Μπόγρης στον Νικόλα. Ο φάκελος του Γκίκα γίνεται αποδεκτός από το δικαστήριο και οι λιγοστές πιθανότητες του Νικόλα να αθωωθεί εξανεμίζονται. Όπως και αυτές του Βασίλη και της Ουρανίας να τα ξαναβρούν. Αντί ν’ ασχοληθούν με το ποιος εξαφάνισε το γράμμα του Βασίλη, ασχολούνται με το να ξύνουν τις πληγές τους. Ευτυχώς, όμως, η Μερόπη, έχει καθαρό μυαλό και συνδυάζει τα κομμάτια του παζλ, φτάνοντας στο χέρι που πήρε το γράμμα…

Επεισόδιο 5 - Παρασκευή 13/9

Με τα λόγια του αδερφού του να στριφογυρίζουν στο μυαλό του, «η Δανάη μοιάζει περισσότερο σε μένα», ο Σωτήρης προσκαλεί τους Βρεττούς και τους Σαγιάδες το βράδυ στο σπίτι του. Σε κανέναν, όμως, δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο… Στο μεταξύ, ο Παύλος δίνει τελεσίγραφο στην Ηλέκτρα: «Μόνο αν με στήσεις στο απόσπασμα θα εμποδίσεις αυτόν τον γάμο». Η γυναίκα δεν ξέρει πλέον πως να διαχειριστεί τον πόνο της, ωστόσο, η Αγνή ζητά εξηγήσεις από τον Σωτήρη: «Έχει ο Νικόλας κόρη;». Η αντίδραση του Σωτήρη τα προδίδει όλα. Βρεττοί και Σαγιάδες καταφτάνουν στο σπίτι του δημάρχου. Όταν εμφανίζεται ο παπάς, όλοι καταλαβαίνουν τον λόγο της συγκέντρωσης. Η Ηλέκτρα χάνει τον κόσμο της οριστικά. Έφτασε η στιγμή να αρραβωνιάσει την κόρη της με τον Παύλο!

Παρά τον αδιαπραγμάτευτο έρωτά του για την Ηλέκτρα, ο Παύλος είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να μην το βάλει στα πόδια. Και, κυρίως, να μην προδώσει τη Νεφέλη, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως μπορεί να βρεθεί στο απόσπασμα. Την ίδια στιγμή, η Νεφέλη, που δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει, πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Ούτε για μια στιγμή δεν καταλαβαίνει πως η μητέρα της, υποφέρει με τα δικά της ευχάριστα νέα...