Famagusta: Όλη η αλήθεια για το «μπλόκο» της Τουρκίας στο Netflix και η απάντηση του Κούλλη Νικολάου στο You

Οι αντιδράσεις κορυφώνονται από τη γειτονική χώρα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Famagusta: Όλη η αλήθεια για το «μπλόκο» της Τουρκίας στο Netflix και η απάντηση του Κούλλη Νικολάου στο You

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι η Τουρκία «μπλόκαρει» την προβολή της σειράς Famagusta στο Netflix. To τουρκικό Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναφέρει συγκεκριμένα πως: «Η εν λόγω παραγωγή θα εισέλθει στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου προβλήθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας». Πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτή τη δήλωση, ωστόσο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εξαρχής, η συμφωνία του Mega με το Netflix αφορούσε στην προβολή της σειράς μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο, κάτι που αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου που απέστειλε το κανάλι πρόσφατα. Σημειώνεται, δε, ότι κύκλοι του σταθμού αναφέρουν πως η συμφωνία αφορούσε και την Τουρκία, για την οποία και γίνεται ο ντόρος αυτή τη στιγμή.

Θα έχει αντίκτυπο το μπλόκο της Famagusta στην Τουρκία;

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, εφόσον η Τουρκία δεν επιθυμεί την προβολή της σειράς εντός συνόρων, έχει το δικαίωμα να «κλειδώσει» τη Famagusta εκτός Netflix, όσον αφορά τουλάχιστον το τουρκικό κομμάτι του. Αυτό, ωστόσο, δεν επηρεάζει την προβολή της σειράς σε άλλες χώρες, για τις οποίες και δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη συμφωνία όσο γράφονται αυτές οι γραμμές.

Παραμένει άγνωστο πώς θα επηρεάσει η συγκεκριμένη δήλωση του πρόεδρου του τουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τις προθέσεις των υπόλοιπων χωρών.

Κούλλης Νικολάου, Αντρέας Γεωργίου
Κούλλης Νικολάου, Αντρέας Γεωργίου

Η απάντηση του παραγωγού Κούλλη Νικολάου

Το youweekly.gr επικοινώνησε με έναν εκ των παραγωγών της Famagusta, Κούλλη Νικολάου, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά, καθώς τα δικαιώματα προβολής διαχειρίζεται το Mega. Όπως ανέφερε πάντως: «Δεν θα με σόκαρε καθόλου μία τέτοια κίνηση, γνωρίζω πως η Τουρκία έχει δυνατή εξωτερική πολιτική».

Πριν από λίγη ώρα, μάλιστα, ανέβασε μία φωτογραφία από το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου και έγραψε: «Πενήντα χρόνια συρματόπλεγμα! Αγνοούμενοι πρόσφυγες, χαμένη πατρίδα! Αυτή είναι η πραγματικότητα!», τονίζοντας έτσι πως, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να «μπλοκάρει» την Famagusta, η ιστορία δεν αλλάζει.