Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα - Σοφία Βογιατζάκη: «Είμαι η αδερφή Καραμαζόφ, μια Ρωσίδα μοναχή»

«Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα είναι κατούρημα και συγγνώμη για την τόσο λαϊκότροπη έκφρασή μου»

Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα - Σοφία Βογιατζάκη: «Είμαι η αδερφή Καραμαζόφ, μια Ρωσίδα μοναχή»

Μια από τις καλύτερες εκπροσώπους της κωμωδίας, η Σοφία Βογιατζάκη, επιστρέφει στη μικρή οθόνη με την σειρά "Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα", -γιατί από το σανίδι δεν λείπει ποτέ- σε ένα ρόλο που θα κάνει το κοινό να την αποθεώσει. Κυρίες και κύριοι, ξεχάστε ότι ξέρατε για εκείνη, μέχρι σήμερα...

Η Σοφία Βογιατζάκη αποκαλύπτει:

Στην Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου και στο περιοδικό Tv24

Μόλις αφήσατε πίσω σας μια εξαιρετική περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι». Πρέπει ή όχι να μπει στις κλασικές πλέον παραστάσεις της χώρας μας, το έργο αυτό;

«Σίγουρα πρέπει. Ακόμα και σήμερα, το έργο αυτό είναι καθ΄ όλα επίκαιρο και από τα ωραιότερα του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου, αν και θεωρώ πως οι συγκεκριμένοι δημιουργοί έχουν “πιάσει” το λαϊκό αίσθημα και τον παλμό του κοινού. Γι' αυτό και κάθε τους δουλειά, στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Ξέρουν πολύ καλά την κωμωδία και την υπηρετούν σωστά».

Δείτε επίσης: Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα: 7 τραγουδιστές σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά του ALPHA!

Και η αλήθεια είναι πως η κωμωδία είναι είδος που τείνει να εκλείψει από την τηλεόραση. Το δράμα έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε σεζόν. Ούτε και εκείνοι δίνουν το παρόν συνέχεια.

«Δεν είναι κάθε σεζόν στη μικρή οθόνη, ωστόσο είναι από τα πλέον πολυγραφότατα δίδυμα. Είχαν κάνει πριν δυο χρόνια τους “Συμπέθερους από τα Τίρανα” και μετά το “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη”. Τώρα επανέρχονται με την “Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα”. Μην ξεχνάτε πως οι συγκεκριμένοι γράφουν κάθε χρόνο και για το θέατρο. Αρα, πόσο να δημιουργήσουν δυο άνθρωποι; Εν τω μεταξύ η κωμωδία είναι δύσκολο είδος, δεν γράφουν απλά για να γράψουν. Κάνουν μεγάλη έρευνα, έχουν ένστικτο, σκέφτονται τις επιλογές τους, είναι τρομερά οργανωμένοι σε κάθε τι που ετοιμάζουν. Είναι ευλογία να δουλεύει κανείς μαζί τους. Η ευχή που κάνω κάθε Πρωτοχρονιά είναι, μακάρι να δουλεύω μαζί τους σε όλη μου τη ζωή. Ο Μιχάλης όταν του το είχα πει, είχε απαντήσει “Γίνεται συνέχεια να δουλεύουμε μαζί;”. Και εγώ του απάντησα πως ξέρω ότι δεν γίνεται να έχουν ρόλο για μένα, σε κάθε δουλειά τους, αλλά και από την άλλη δεν γίνεται να λογοκρίνει την ευχή μου».

Μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως είστε δεμένη με εκείνους.

Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα - Σοφία Βογιατζάκη

«Με επιλέγουν συχνά και ένα από τα ταλέντα που έχουν είναι πως κάνουν δουλειές συνόλου. Δεν υπάρχουν στις παραγωγές τους πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές. Τους αγαπάω και τους θαυμάζω ούτως ή άλλως. Οχι επειδή μου κάνουν το δώρο της συνεργασίας μας, αλλά γιατί η μεγάλη επιτυχία που έχουν βιώσει τους έχει κάνει καλύτερους ανθρώπους και αυτό δεν το συναντάς συχνά. Συγκινούμαι που το λέω. Εχουν αγάπη για τη δουλειά και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται».

Τα γυρίσματα για την κατάρα της «Τζέλας Δελαφράγκα», έχουν ολοκληρωθεί..

«Φυσικά και έχουν ολοκληρωθεί και ανυπομονούμε γι' αυτή τη σειρά. “Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα” είναι κατούρημα και συγγνώμη για την τόσο λαϊκότροπη έκφραση μου αλλά αυτό είναι. Σε κάθε τηλεοπτική δουλειά, το κριτήριο είναι το συνεργείο. Αν οι άνθρωποι του συνεργείου γελάνε, τότε δεν μας σκιάζει φοβέρα καμιά. Και η αλήθεια είναι πως γελάσαμε πολύ όλοι. Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχουν πολλές κωμωδίες, για την ακρίβεια δεν υπάρχουν καλές κωμωδίες, οπότε πάντα η πένα των Ρέππα-Παπαθανασίου είναι εγγύηση. Δεν έχουν κάνει ποτέ κάτι μέτριο».

Και ο ρόλος σας στην «Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»;

«Υποδύομαι τη Ρωσίδα μοναχή. Είμαι η αδελφή Καραμαζόφ, αλλά δεν θα πω λεπτομέρειες. Ολοι οι ήρωες μπλέκονται μεταξύ τους με ένα τρόπο. Τα πεδία είναι πολλά, όπως και οι οικογένειες. Υπάρχει όμως ένα κοινό νήμα που τους ενώνει όλους».

Ακόμα το κανάλι δεν έχει προβάλλει τη σειρά, αλλά λέγεται πως σκέφτονται σοβαρά την συνέχειά της.

«Δεν έχω επίσημη ενημέρωση και δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Πάντως το θέλουμε πολύ και εμείς οι ηθοποιοί. Υγεία να έχουμε και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους όπως πρέπει».

Εχετε δει κάποιο από τα επεισόδια;

«Ο Μιχάλης διοργάνωσε στην ταράτσα του σπιτιού του μια νύχτα προβολής για τους ηθοποιούς. Είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια τα οποία όμως δεν ήταν τελειωμένα. Παρ΄ όλα αυτά, είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Το εντυπωσιακό είναι πως, ενώ δεν είχαμε μιλήσει μεταξύ μας για να ανταλλάξουμε απόψεις, κάναμε στο τέλος της προβολής ακριβώς τα ίδια σχόλια».

Θα μπορούσε η συγκεκριμένη σειρά να «βγει» σε κάποια μεγάλη πλατφόρμα του εξωτερικού; Μετά το «Μaestro», τις «Σέρρες» και το «Σώσε με», μπήκε στο Netflix και το «Famagusta».

«Μακάρι να γινόταν, όχι μόνο για τη δική μας σειρά, αλλά και για άλλες κωμωδίες, για όλους τους δημιουργούς. Η κάθε δουλειά έχει το άστρο της. Ολοι βάζουν την αγάπη τους σε αυτό που κάνουν και κάθε ηθοποιό που έχω συνεργαστεί τον θεωρώ οικογένεια μου. Το ίδιο αντικείμενο αγαπάμε, όλοι για ένα στόχο παλεύουμε. Χαίρομαι για τον καθένα, όταν συμβαίνει αυτό. Μακάρι όλα να είναι ρόδινα για όλους μας».

Το καλοκαίρι «σερβίρατε» όπως είπαμε και στην αρχή «Μπαμπάδες με ρούμι». Θεατρικά που θα σας δούμε τη νέα σεζόν;

«Σερβίραμε σε όλη την Ελλάδα, αυτό το αγαπημένο γλυκό με ένα τρελό παρεάκι, τους Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Μαρία Λεκάκη, Κωνσταντίνο Γαβαλά, Νίκη Λάμη και Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Υποδύθηκα, με πολλή αγάπη, τη Βάσω τη γειτόνισσα που ήθελε να μαθαίνει τα πάντα. Κάθε παράσταση ήταν ένα πάρτι για εμάς. Ζητάω συγγνώμη για τις στιγμές που δεν κρατηθήκαμε πάνω στην σκηνή και γελάσαμε σπάζοντας την “σύμβαση” του έργου. Ομως άνθρωποι είμαστε και εμείς και δεν είναι πάντα εύκολο να κρατηθούμε. Επίκαιρο το έργο με σύγχρονη γραφή που αγαπήθηκε πολύ, σε όποια γειτονιά της χώρας και αν βρεθήκαμε. Και στο θέατρο Αλίκη, όμως, η παράσταση ήταν απόλυτα πετυχημένη στα δυο χρόνια που παίζεται. Μάλλον θα συνεχιστεί και για τρίτη χρονιά».

Εχετε άλλα σχέδια για το μέλλον;

«Ετοιμάζω ακόμα κάτι θεατρικό, που θα ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ακόμα όμως δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες. Αυτή η δουλειά, όμως, δεν θα είναι ατόφια κωμωδία. Θα είναι τα... πάντα».