Καφέ της Χαράς: Παρατημένο και βανδαλισμένο - Πως είναι σήμερα, 21 χρόνια μετά, το σπίτι του Τρελαντώνη

Σκέτο ερείπιο δυστυχώς...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Καφέ της Χαράς: Παρατημένο και βανδαλισμένο - Πως είναι σήμερα, 21 χρόνια μετά, το σπίτι του Τρελαντώνη

Περισσότερο από δύο δεκαετίες έχουν περάσει από τότε που η δημοφιλής σειρά "Το Καφέ της Χαράς" πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες μας, κατακτώντας την καρδιά του ελληνικού κοινού. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα μέρη της σειράς ήταν το σπίτι του Τρελαντώνη, που αποτελούσε το σημείο αναφοράς για πολλές αξέχαστες σκηνές. Ωστόσο, ο χρόνος και η αδιαφορία έχουν αφήσει το σημάδι τους.

Το σπίτι του Τρελαντώνη, το οποίο είχε αναδειχθεί σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους της σειράς, βρίσκεται σήμερα σε μια τραγική κατάσταση. Κάποτε ήταν ένα ζωντανό και φιλόξενο μέρος, που ενσάρκωνε το πνεύμα της σειράς και έδινε ζωή στους χαρακτήρες της. Σήμερα, ωστόσο, είναι παρατημένο και βανδαλισμένο, θύμα της αδιαφορίας και της έλλειψης συντήρησης.

Οι μισοί τοίχοι του σπιτιού είναι κατεστραμμένοι, ενώ οι ζημιές είναι εμφανείς τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η παραμελημένη αυτή κατάσταση, δυστυχώς, αποτελεί μια θλιβερή αντίθεση με την εικόνα που όλοι θυμούνται από τις παλιές καλές εποχές.

Δείτε το βίντεο στο 04:00 και μετά:

Δείτε επίσης: Με γκρίζα μαλλιά και γένια - Αγνώριστος ο Αστέρης από το Καφέ της Χαράς 17 χρόνια μετά

Η αλήθεια για το χωριό Κολοκοτρωνίτσι που γυρίστηκε το Καφέ της Χαράς

Το χωριό το οποίο αντιπροσωπεύει το Κολοκοτρωνίτσι βρίσκεται μόλις μία ώρα και ένα τέταρτο μακριά από την Αθήνα. Είναι ένα όμορφο και γραφικό χωριό που ξεπροβάλλει στην Αργολίδα. Ο λόγος για την Καρυά. Βρίσκεται στους πρόποδες του Αρτεμισίου χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Καρυά και ο λόγος που επιλέχθηκε είναι ότι έχει παραδοσιακό χαρακτήρα και μοναδική φυσική ομορφιά. Διαθέτει μια απαράμιλλη θέα και ήρεμες γωνιές για χαλάρωση και ξεκούραση. Περπατώντας στο χωριό θα δεις τα πέτρινα σπιτάκια, που στοιχίζονται το ένα δίπλα στο άλλο. Εξίσου όμορφη είναι και η διαδρομή προς το βουνό. Ακόμη και τα καταλύματα στο χωριό διατηρούν το ύφος του χωριού και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Στο κέντρο, βρίσκεται η πλατεία, με πολλά καταστήματα ενώ πολύ κοντά είναι και η μητρόπολη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. Στην άκρη του χωριού, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων, που εργάζονταν παλιά οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ μην παραλείψεις να επισκεφθείς το «Μπρακατσάκι», την πηγή με το τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό.