Η γη της ελιάς: Βγάζει όπλο και της παίρνει το παιδί - Ο γάμος, οι δύο χωρισμοί και oi παράνομοι έρωτες του 4ου κύκλου

Σούπερ αποκλειστικό!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Βγάζει όπλο και της παίρνει το παιδί - Ο γάμος, οι δύο χωρισμοί και oi παράνομοι έρωτες του 4ου κύκλου

Σε ένα πολύ κομβικό σημείο σταμάτησε ο τρίτος κύκλος της σειράς, με όλες σχεδόν τις ιστορίες ανοιχτές και τους πρωταγωνιστές στο μεταίχμιο των εξελίξεων. Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο 4ος κύκλος που θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Σεπτεμβρίου, αναμένεται ακόμα πιο συγκλονιστικός κι εμείς σας έχουμε τα πάντα για όσα πρόκειται να συμβούν.

Όσα θα δούμε στον 4ο κύκλο στη Γη της ελιάς

Η Αμαλία αναζητείται

Αυτοί που «χτυπήθηκαν» πιο πολύ απ’ όλους είναι η οικογένεια των Βρεττάκων αλλά και η Αθηνά και μάλιστα στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωή της. Μέσα σε λίγη ώρα η χαρά εξελίχθηκε σε τραγωδία, καθώς το σπίτι της, όπως και το σπίτι του Ισίδωρου έγινε στάχτη, αποτέλεσμα της εκδικητικής μανίας της Αμαλίας. Ωστόσο, όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια, ούτε ο Ισίδωρος αλλά ούτε και η Αθηνά θα το βάλουν κάτω. Το ευτύχημα σε όλη αυτή την καταστροφή είναι ότι δεν έπαθε κανείς τίποτα κι αφού δεν θρηνούν θύματα, όλα τ’ άλλα μπορούν να ξαναγίνουν.

Ετσι, στην αρχή πηγαίνουν να μείνουν σε κάποια άλλα σπίτια τα οποία μισθώνουν και αμέσως αρχίζουν τις διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών, ώστε να πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται από τις ασφαλιστικές τους. Στη συνέχεια όπως θα δούμε, και η Αθηνά αλλά και ο Ισίδωρος θα αγοράσουν νέα σπίτια για να ζήσουν.

Φυσικά δεν έχουν αφήσει στιγμή την υπόθεση και την εξιχνίαση των υπαίτιων της καταστροφής, καθώς υπάρχει κι ένα πτώμα, άρα πρόκειται για δολοφονική επίθεση! Τόσο ο Ισίδωρος όσο και η Αθηνά είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από όλο αυτό είναι η Αμαλία. Είναι η μόνη που είχε λόγο να το κάνει. Ομως όπως θα δούμε, η Αμαλία θα βρει τρόπο για να ξεφύγει και για πολύ καιρό δεν θα συλληφθεί.

Δείτε επίσης: Το τελειωτικό "χτύπημα" για Μάνο και Μαρίνα - Δυστυχώς η κόρη τους...

Τα νέα πρόσωπα και οι ρόλοι τους

Στο μεταξύ, στη σειρά θα δούμε να μπαίνουν και νέα πρόσωπα. Οπως ένας παπάς διαφορετικός από τους άλλους, τον οποίο θα υποδυθεί ο Θανάσης Βισκαδουράκης, αλλά και ο Στέφανος Μιχαήλ ο οποίος θα υποδυθεί τον Μιχάλη Χατζή, τον άνθρωπο που αναλαμβάνει σημαντικό πόστο στην επιχείρηση των Βρεττάκων. Ο Μιχάλης όμως δεν έρχεται μόνος στη Μάνη.

Μαζί του καταφθάνει και η αρραβωνιαστικιά του η Νόρα! Ο Μιχάλης Χατζής φτάνει στην Αρεόπολη για να πιάσει δουλειά στο ελαιοτριβείο της οικογένειας Βρεττάκου, καθώς ήδη είχε κλείσει συμφωνία μαζί τους και συγκεκριμένα με τον Ισίδωρο Βρεττάκο για να απαλλάξει τον Μάνο από τον μεγάλο φόρτο δουλειάς που έχει. Από την πρώτη στιγμή ο Μιχάλης κερδίζει τη συμπάθεια όλων, αλλά ο σκοπός που βρέθηκε εκεί δεν είναι μόνο οι Βρεττάκοι, αλλά και να ξεσκεπάσει τη δράση του Δημοσθένη, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τα ένοχα μυστικά του. Μαζί με τον Μιχάλη έρχεται στην Αρεόπολη και η αρραβωνιαστικιά του η Νόρα.

Δείτε επίσης: Νέα σχέση σκάνδαλο στην Γη της ελιάς: Τα φτιάχνει με τον πρώην σύζυγο της μάνας της - «Μας ξεφτίλισες»

Ο Κουράκος συλλαμβάνει τη Νόρα

Η Νόρα είναι παιδοψυχολόγος, πολύ γρήγορα εναρμονίζεται με το νέο της περιβάλλον και γίνεται φίλη με πολλούς, κυρίως όμως συναναστρέφεται με την οικογένεια του Μάνου και της Μαρίνας, αλλά και με την οικογένεια της Αθηνάς. Ομως, δεν είναι αυτό που δείχνει. Το αληθινό της πρόσωπο το κρύβει πολύ καλά, ακόμα και από τον σύντροφό της τον Μιχάλη, που δεν έχει ιδέα για το ποια γυναίκα έχει στο πλευρό του. Η Νόρα λοιπόν εκμεταλλεύεται εδώ καιρό την ιδιότητά της ως παιδοψυχολόγος για να είναι κοντά σε μικρά παιδιά, τα οποία όμως χρησιμοποιεί για κακούς σκοπούς, καθώς είναι μέλος ενός κυκλώματος που διακινεί παιδική πορνογραφία.

Ετσι, φτάνοντας στην Αρεόπολη, αρχίζει να βάζει στο μάτι κάποια παιδιά και κυρίως αυτό που είναι πιο κοντά στο περιβάλλον της, όπως τη μικρή Αγγελική. Ωστόσο, όπως θα δούμε, η δράση της δεν θα συνεχιστεί για πολύ καιρό, καθώς τυχαία και χάρη στην παρατηρητικότητα του Παρασκευά, θα αποκαλυφθεί το σατανικό της πρόσωπο και το βρόμικο σχέδιό της και θα πάρει τον δρόμο που της αξίζει. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο ρόλος της Νόρας στη σειρά θα ολοκληρωθεί σε 20 περίπου επεισόδια, καθώς ο Κουράκος θα τη συλλάβει και θα την κλείσει στη φυλακή.

Η αρπαγή του παιδιού της Ξένιας

Ενα ακόμη κομβικό σημείο είναι εκείνο του Δημοσθένη που ψάχνει για τον γιο του. Οπως είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο, ο ντετέκτιβ τον ενημερώνει ότι βρήκε την Ξένια με το παιδί στην Αλεξανδρούπολη. Το μάτι του Δημοσθένη γυρίζει και η Ασπασία απαιτεί να πάει μαζί του. Οπως θα δούμε στα πρώτα κιόλας επεισόδια, το ζευγάρι φτάνει στο σημείο που του έχει υποδείξει ο ντετέκτιβ και ο Δημοσθένης αιφνιδιάζει την Ξένια. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γυναίκας του βγάζει όπλο και με την απειλή ότι θα τη σκοτώσει της παίρνει το παιδί.

Στη συνέχεια όλοι μαζί γυρίζουν στην Αρεόπολη και κανονίζουν να προσλάβουν και γυναίκα για να αναλάβει το μωρό. Ο Δημοσθένης είναι τρισευτυχισμένος, η Ασπασία είναι μπερδεμένη όμως. Από τη μια πλευρά χαίρεται που θα μεγαλώσει αυτό το παιδί και από την άλλη σαν μάνα στενοχωριέται που το άρπαξαν μ’ αυτόν τον τρόπο από την αγκαλιά της μάνας του. Βέβαια αυτή που δεν πρόκειται να το δεχτεί και μάλιστα θα αντιδράσει ακραία είναι η Ειρήνη.

Ο γάμος της Ιουλίας και του Στάθη

Στον νέο κύκλο, δεν είναι όμως όλα δυσάρεστα αυτά που θα συμβούν, καθώς θα δούμε τον γάμο της Ιουλίας με τον Στάθη. Ο γάμος είναι πολιτικός αν και η Ιουλία θέλοντας θρησκευτικό αποφασίζει να βάλει κάτι που φέρνει σε νυφικό. Την τελετή κάνει ο Ισίδωρος στο δημαρχείο με κουμπάρους τον Λυκούργο και την Αριάδνη. Μετά ακολουθεί μεγάλο γλέντι στο σπίτι της Ιουλίας με καλεσμένους μόνο τους κοντινούς τους ανθρώπους, που δεν είναι και λίγοι…

Η Αντιγόνη θέλει πίσω το παιδί της

Η Αντιγόνη στην τέταρτη σεζόν επιστρέφει από το Λονδίνο στη Μάνη. Ολοι στην αρχή είναι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι με τον ερχομό της και περισσότερο ο Ισίδωρος, ωστόσο η Αντιγόνη αποφασίζει ότι δεν θέλει πλέον να ζει πια τη ζωή που έκανε τόσα χρόνια. Οι φιλοδοξίες της για την επαγγελματική της καριέρα έχουν καταλαγιάσει κι αυτό που θέλει τώρα είναι να κοιτάξει την προσωπική της ζωή.

Ετσι αρχίζει να έρχεται πολύ κοντά με τη μικρή Αγγελική και το μητρικό της ένστικτο, αυτό που καιρό είχε «θάψει», ξαναβγαίνει την επιφάνεια. Κάθε φορά μάλιστα που η Αγγελική φωνάζει μαμά τη Μαρίνα, η Αντιγόνη δέχεται μια μαχαιριά στην καρδιά. Ετσι μιλάει με τον Ισίδωρο και του λέει τις προθέσεις της να πάρει πίσω το παιδί της, αλλά εκείνος είναι αρνητικός. Ομως η Αντιγόνη επιμένει και το ανακοινώνει σε όλους και από εκείνη τη στιγμή είναι σαν να έχει πέσει μια τεράστια βόμβα μέσα στην οικογένεια.

ΧΩΡΙΣΜΟΙ & ΝΕΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

Μεγάλες ανατροπές θα έχουμε και στην ερωτική ζωή των ηρώων, καθώς όπως θα δούμε ο Χρήστος με την Αφροδίτη χωρίζουν με αφορμή ένα ταξίδι που πήγε εντελώς λάθος. Χωρίζουν όμως και η Ειρήνη με τον Παρασκευά. Για την ακρίβεια, ο Παρασκευάς τη χωρίζει εξαιτίας της συμπεριφοράς της και των ακραίων καταστάσεων που θα προκαλέσει στο ίδιο ταξίδι με την Αφροδίτη και τον Χρήστο.

Αντίθετα, δύο νέοι έρωτες γεννιούνται, της Αριάδνης με τον Κουράκο που μόλις μαθευτεί θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και του Μιλτιάδη με τη Βασιλική, όπου εκείνος δεν θα αντέξει πια να της το κρατήσει κρυφό. Φυσικά η Βασιλική δεν θα ενδώσει από την πρώτη στιγμή, αλλά με τον καιρό θα έρθουν πολύ κοντά. Τέλος, η Ισμήνη με τον Κωνσταντίνο θα παραμείνουν χωρισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ