Η γη της ελιάς: Το τελειωτικό "χτύπημα" για Μάνο και Μαρίνα - Δυστυχώς η κόρη τους...

Αλλάζουν όλα στον 4ο κύκλο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Το τελειωτικό

Σε τρεις μπελάδες θα μπουν με τη νέα σεζόν της σειράς Η γη της ελιάς, η Μαρίνα και ο Μάνος για την κόρη τους, την Αγγελική, αλλά το τελειωτικό χτύπημα για εκείνους θα είναι η επιστροφή της Αντιγόνης από το Λονδίνο, που είναι έτοιμη και αποφασισμένη να πάρει πίσω το παιδί της!

Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην τέταρτη σεζόν της σειράς «Η γη της ελιάς» ο Μάνος και η Μαρίνα που αφορούν κυρίως την κόρη τους την Αγγελική. Το πρώτο σοκαριστικό που θα συμβεί, είναι φυσικά ο εγκλωβισμός του παιδιού στη φωτιά που έβαλε η Αμαλία στο σπίτι των Βρεττάκων. Η μικρή θα σωθεί μεν, αλλά όχι και η νταντά της που βρίσκει φρικτό θάνατο.

Ο Μάνος και η Μαρίνα αναγκάζονται να βρουν ένα άλλο σπίτι για να μείνουν και όλα δείχνουν πως η ζωή τους θα μπει ξανά σε ρυθμούς. Μέχρι που στη Μάνη φτάνει ο Mιχάλης Χατζής (Στέφανος Μιχαήλ) για να πιάσει δουλειά στο ελαιοτριβείο της οικογένειας Βρεττάκου, καθώς ήδη είχε κλείσει συμφωνία μαζί τους και συγκεκριμένα με τον Ισίδωρο, για να απαλλάξει τον Μάνο από τον μεγάλο φόρτο δουλειάς που έχει.

Από την πρώτη στιγμή ο Μιχάλης κερδίζει τη συμπάθεια όλων, καθώς φαίνεται ένας τίμιος και ακέραιος χαρακτήρας. Εννοείται πως τα νεαρά κορίτσια της Μάνης παθαίνουν σοκ με την ομορφιά του, αλλά προς μεγάλη τους απογοήτευση, ο ίδιος καταφθάνει εκεί μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, τη Νόρα, μια πολύ όμορφη γυναίκα, η οποία είναι παιδοψυχολόγος.

Πολύ γρήγορα εναρμονίζεται με το νέο της περιβάλλον και γίνεται φίλη με πολλούς, κυρίως όμως συναναστρέφεται με την οικογένεια του Μάνου και της Μαρίνας, αλλά και με την οικογένεια της Αθηνάς. Ομως, στην πραγματικότητα, η αδίστακτη αυτή γυναίκα είναι μέλος κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας και χρησιμοποιεί την ιδιότητά της ως παιδοψυχολόγος για να παγιδεύει παιδιά. Ετσι στο στόχαστρό της μπαίνει η μικρή Αγγελική. Ευτυχώς, η δράση της θα αποκαλυφθεί προτού γίνει κάποιο κακό και φυσικά θα τιμωρηθεί, όπως της αξίζει.

Το τελειωτικό χτύπημα για Μάνο και Μαρίνα στην Γη της ελιάς

Η γη της ελιάς Μάνος Μαρίνα

Η Αντιγόνη στην τέταρτη σεζόν επιστρέφει από το Λονδίνο στη Μάνη. Ολοι στην αρχή είναι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι με τον ερχομό της και περισσότερο ο Ισίδωρος, ωστόσο, η Αντιγόνη αποφασίζει ότι δεν θέλει πλέον να ζει πια τη ζωή που έκανε τόσα χρόνια. Οι φιλοδοξίες της για την επαγγελματική της καριέρα έχουν καταλαγιάσει κι αυτό που θέλει τώρα είναι να κοιτάξει την προσωπική της ζωή.

Ετσι αρχίζει να έρχεται πολύ κοντά με τη μικρή Αγγελική και το μητρικό της ένστικτο, αυτό που καιρό είχε «θάψει», ξαναβγαίνει στην επιφάνεια. Κάθε φορά μάλιστα που η Αγγελική φωνάζει μαμά τη Μαρίνα, η Αντιγόνη δέχεται μια μαχαιριά στην καρδιά και αντίστοιχα όταν η μικρή την αποκαλεί θεία, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μην της πει ότι δεν είναι η θεία της, αλλά η μητέρα της.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: «Τι κάνεις κατέβασε το όπλο» - Το σατανικό σχέδιο της Ειρήνης για να ξεφορτωθεί το εξώγαμο του Δημοσθένη

Ωστόσο, όπως θα δούμε στην πορεία, η γιατρός δεν θα αντέξει για πολύ αυτή την κατάσταση. Μιλάει αρχικά στον Ισίδωρο: «Δεν αντέχω άλλο, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μάθει η Αγγελική την αλήθεια, ότι είναι κόρη μου», του λέει κι εκείνος τρελαίνεται: «Δεν είμαστε με τα καλά μας. Αντιγόνη, σύνελθε. Αυτά τα είχαμε συμφωνήσει. Το παιδί δεν είναι παιχνίδι να αλλάζει γονείς κάθε τρεις και λίγο», της επισημαίνει και προσπαθεί να την αποτρέψει. Ομως η Αντιγόνη επιμένει: «Θέλω πίσω το παιδί μου», ανακοινώνει σε όλους και από εκείνη τη στιγμή είναι σαν να έχει πέσει μια τεράστια βόμβα μέσα στην οικογένεια.

Ο Μάνος γίνεται έξαλλος και η Μαρίνα είναι καταρρακωμένη: «Κάποτε θα το μάθαινε, δεν θα μπορούσαμε να της το κρύβουμε για πάντα. Εξάλλου ήδη ξέρει ότι την έχουμε υιοθετήσει. Ομως όχι τώρα κι όχι έτσι. Είναι τεράστιο σοκ για το παιδί πάνω απ’ όλα», λέει και κλαίει απαρηγόρητη.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TV24