ALPHA: Αυτές είναι οι 6 σειρές που φέρνει από τη νέα σεζόν - Γκοτσόπουλος, Λάλος, Μαρκουλάκης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Ακόμα 3 το δεύτερο μισό της σεζόν

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ALPHA: Αυτές είναι οι 6 σειρές που φέρνει από τη νέα σεζόν - Γκοτσόπουλος, Λάλος, Μαρκουλάκης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Με βασικό πυλώνα της στρατηγικής του τη μυθοπλασία, το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς, ALPHA, προτείνει στους τηλεθεατές για τη νέα τηλεοπτική σεζόν 2024-2025 παραγωγές ασυνήθιστες, τολμηρές, ανατρεπτικές, αστείες και επίκαιρες, υποσχόμενο ένα ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές στιγμές θέασης.

Ο ALPHA επενδύει στην μυθοπλασία

Συγκίνηση, γέλιο, κλάμα, αγωνία, δράση. Οι νέες σειρές που προτείνει το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς για τη νέα τηλεοπτική σεζόν 2024-2025 στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, φιλοδοξούν να κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές και να σας καθηλώσουν.

«ΑΓΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ»

Η νέα καθημερινή δραματική σειρά εποχής τα έχει όλα. Παράνομους και απαγορευμένους έρωτες, προδοσίες, ίντριγκες, φόνους, μυστήριο, εκδίκηση. Το σενάριο υπογράφουν οι Αγγελος Χασάπογλου και Στέλλα Βασιλαντωνάκη και τη σκηνοθεσία ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, ενώ το καστ είναι πολυπληθές κι εντυπωσιακό. Εχουμε και λέμε… Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Κατσανδρή, Ηρώ Μουκίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρόη Μυριαγκού, Ηλίας Βαλάσης, Ελευθερία Πάλλα, Μιχάλης Πανάδης, Γιάννης Εγγλέζος, Γιούλη Γεωργακοπούλου, Κώστας Κονταράτος, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντιγόνη Μακρή.

Δείτε επίσης: H Δανάη Παππά μιλάει για πρώτη φορά για τον ρόλο της στη νέα σειρά του Alpha

Η υπόθεση

Η τοπική κοινωνία μιας μικρής πόλης αναστατώνεται όταν φθάνει ο πατήρ Νικόλας (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), ο νέος ιερέας και καθηγητής Θεολογίας που εκτός από νιάτα, γοητεία και ανοιχτές ιδέες, έχει και πολλά μυστικά που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Δεν είναι τυχαία η παρουσία του σε αυτόν τον τόπο και τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα όταν συναντά τη Χλόη (Δανάη Παππά), τη μικρή κόρη του ισχυρότερου και πλουσιότερου άντρα της περιοχής Παύλου Μαρκόπουλου (Δημήτρης Παπανικολάου). Στην αρχή θα σταθεί δίπλα της στην προσπάθειά της να διεκδικήσει τη ζωή της, όμως σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα για εκείνον πραγματικότητα.

«Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΤΖΕΛΑΣ ΔΕΛΑΦΡΑΓΚΑ»

Η Τζέλα Δελαφράγκα, για την ακρίβεια η «κατάρα της», επιστρέφει! Είκοσι τρία χρόνια μετά την ταινία «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο», αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο, έρχεται μια σάτιρα, φόρος τιμής στις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης, μέσα από την κωμική ματιά του δίδυμου των επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα. Με ένα all-star cast ηθοποιών σε ένα αλμοδοβαρικό σκηνικό, θα απολαύσουμε τη στροφή της τηλεόρασης από το γκλάμουρους βλαχομπαρόκ στην ελληνική ύπαιθρο και θα γελάσουμε με γαργαλιστικές ατάκες που όλοι έχουμε λατρέψει.

Το λαϊκό αυτό υπερθέαμα υπογράφουν μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους (σύνθεση) και η Αφροδίτη Μάνου (στίχοι) με 14 πρωτότυπα τραγούδια που θα διανθιστούν με φαντασμαγορικές, δαλιανιδικές χορογραφίες. Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Τζένη Διαγούπη, Joyce Ευείδη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Αννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκη Λάμη, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Πούλης, Μιχάλης Ρέππας, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλα Σαββίδου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Ελενα Χαραλαμπούδη, Χάρης Χιώτης.

Η υπόθεση

Πελοπόννησος, σήμερα. Ανάμεσα σε δύο χωριά, την Ανω και Κάτω Παπαριά, εξελίσσεται μια ιστορία αγάπης Ρωμαίου και Ιουλιέτας. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο! Αδίστακτοι επιχειρηματίες, διαπλοκή, οικογενειακή αλλοτρίωση, επαγγελματίες δολοφόνοι, εκβιασμοί, απαγωγές και κάθε είδους πιθανή και απίθανη ανατροπή θα συμβεί σε αυτή τη σειρά. Ας είναι καλά το «Τζέλα Δ» και τα φουγάρα του, γιατί μπορεί ο αδέκαστος δικηγόρος Στέφανος Μπάρας να συνταξιοδοτήθηκε εις τας Αθήνας, αλλά η κατάρα της Τζέλας θα παραμείνει εις τους αιώνας.

«Ο ΤΙΜΩΡΟΣ»

Μπορεί να ολοκληρώθηκε ο «Σασμός», αλλά τον Δημήτρη Λάλο δεν θα τον χάσουμε από τη συχνότητα του ALPHA αφού θα είναι ο κεντρικός ήρωας της νέας δραματικής σειράς. Στους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Μαρίνα Καλογήρου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Λάζαρο Γεωργακόπουλο, ενώ η σκηνοθεσία θα είναι του Μιχάλη Κωνσταντάτου. «Ο τιμωρός» είναι μια πρωτότυπη σύγχρονη δραματική σειρά, με πρωτότυπο σενάριο του Γιώργου Κόκουβα και θα γυριστεί σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Η υπόθεση

Ο Μάρκος βιώνει μια ανείπωτη προδοσία από τον αδελφικό του φίλο. Θύμα αυτής της πλεκτάνης, ο ήρωας βρίσκεται ένοχος για κάτι που δεν έκανε αλλά πλήρωσε ακριβά γι’ αυτό. Φυλακίστηκε κι έχασε τα πάντα: Οικογένεια, περιουσία, τη μεγάλη του αγάπη. Η αθωότητα των νεανικών του χρόνων δίνει τη θέση της στη σκληρότητα και την επιθυμία για εκδίκηση. Σε ένα γύρισμα της τύχης, μετά από πολλά χρόνια, καταφέρνει να ορθοποδήσει κι επιστρέφει για να αποδώσει δικαιοσύνη. Παίρνει το ηθικό δίκαιο στα χέρια του και ξεκινάει μια αναζήτηση αυτών των οποίων των έβλαψαν, με στόχο την απόλυτη τιμωρία τους. Ο μόνος λόγος για να ζήσει: Η εκδίκηση!

Δείτε επίσης: Από την σειρά Μην αρχίζεις την μουρμούρα στον Τιμωρό - Ο ηθοποιός που θα δείξει το "σκληρό" πρόσωπό του

«Ο ΓΙΑΤΡΟΣ»

Η σειρά του ALPHA που μας συγκίνησε, επιστρέφει τη νέα σεζόν με νέα επεισόδια και ολοκαίνουριες ιστορίες. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον ρόλο του Ανδρέα Βρεττού, έδωσε την πιο συγκινητική ερμηνεία της ζωής του. Στον νέο κύκλο θα δούμε τους Μαριάννα Κιμούλη, Πέτρο Λαγούτη, Θάλεια Ματίκα, Ελενα Μεγγρέλη, Ηλέκτρα Μπαρούτα, Ιωάννη Παπαζήση, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλέκο Συσσοβίτη. Μαζί τους οι αγαπημένοι μας από τον πρώτο κύκλο Βασιλική Τρουφάκου, Θάνος Λέκκας, Παναγιώτης Εξαρχέας, Τζωρτζίνα Λιώση, Χρήστος Ζαν Μπατίστ, Αλέξανδρος Κωχ, Ευθυμία Κάντζα, Βαγγέλης Παπαδάκης.

Η υπόθεση

Η πρώτη σεζόν αφηγήθηκε την ιστορία του γιατρού Ανδρέα Βρεττού, ο οποίος μετά από έναν πυροβολισμό στο κεφάλι, «έχασε» τα τελευταία δώδεκα χρόνια από τη ζωή του. Την απώλεια της αίσθησης της μνήμης, ίσως και κατ’ επέκταση του εαυτού, αυτόν τον αποπροσανατολισμό διαχειρίστηκε «Ο γιατρός». Στην προσπάθειά του να ενώσει τα κομμάτια της ζωής του και να επουλώσει τα τραύματά του, η διαδρομή ήταν επώδυνη για τον ίδιο αλλά συναρπαστική για όσους την παρακολούθησαν. Η δεύτερη σεζόν αφηγείται τη μεγάλη νέα αρχή που περιμένει τον γιατρό και τους συναδέλφους του, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους την κρίσιμη περίοδο της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που δημιούργησε ο Covid-19. Ο Αντρέας και οι συνάδελφοί του αρχίζουν να φροντίζουν ξανά με ενσυναίσθηση τους ασθενείς που τους εμπιστεύονται στην αναζήτηση διάγνωσης και θεραπείας.

«ΔΙΑΦΑΝΗ ΑΓΑΠΗ»

Η νέα αισθηματική σειρά μυστηρίου του ALPHA φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Σπύρου Ρασιδάκη και τη σεναριακή των Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή. Το καστ αποτελείται από δημοφιλείς ηθοποιούς και τα ονόματα είναι πολλά κι εκλεκτά μεταξύ των οποίων οι Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χαρά - Μάτα Γιαννάτου, Μέγκι Σούλι, Νίκος Ψαρράς, Μιχάλης Σαράντης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Οικονόμου, Αννα Μάσχα, Γιώργος Νούσης, Δημήτρης Αριανούτσος, Θοδωρής Αντωνιάδης, Θεόβη Στύλλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Θεοδώρα Σιάρκου, Ισίδωρος Σταμούλης, Μάρω Παπαδοπούλου, Ευτυχία Μελή, Δαβίδ Μαλτέζε, Νεφέλη Μαϊστράλη, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μάιρα Γραβάνη, Γιώργος Ρούφας, Μάνος Τσούτης, Βασίλης Ζαϊφίδης, Θανάσης Ζερίτης.

Η υπόθεση

Βρισκόμαστε στην ταράτσα ενός εγκαταλειμμένου κτιρίου όπου εκεί κείτονται δύο πτώματα με τα όπλα δίπλα τους. Φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει ο ένας τον άλλον. Ο αστυνόμος Στέφανος Λεοντής διασχίζει τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ κανείς δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του. Οι συνάδελφοί του, ο Σπύρος, ο Χάρης, η Στέλλα και ο διευθυντής του τμήματος, Νίκος Ραγκούσης, κινούνται στον χώρο σαν να μην είναι εκείνος εκεί. Ο Στέφανος έχει δει πολλά τέτοια περιστατικά στα δέκα χρόνια υπηρεσίας του, αλλά αυτή η υπόθεση είναι διαφορετική από τις άλλες. Γιατί αυτή είναι η δική του δολοφονία.

Ξαφνικά μια κόκκινη πύλη ανοίγει για να τον οδηγήσει σε έναν άλλο κόσμο. Μπερδεμένες εικόνες που ανήκουν στο μέλλον, τον εμποδίζουν να την περάσει. Βλέπει τη σύζυγό του, Αννα Καραλή, και κάποιον να προσπαθεί να τη σκοτώσει. Αντιστέκεται, δεν περνά την πύλη, δεν θέλει να φύγει από τον κόσμο αφήνοντας τη γυναίκα του σε κίνδυνο… Σ’ αυτή τη νέα «ζωή» που ανοίγεται μπροστά του συνοδοιπόρος του θα είναι η Φωτεινή, μια 17χρονη έφηβη η οποία είναι η μόνη που μπορεί να τον δει και να τον ακούσει. Αρκεί άραγε η δική της βοήθεια για να αποτρέψει την δολοφονία της γυναίκας του;

«ΝΑ ΜΕ ΛΕΣ ΜΑΜΑ»

Η μίνι, κοινωνική δραματική σειρά διαχειρίζεται ένα ευαίσθητο θέμα, την παιδική κακοποίηση. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Στον κεντρικό ρόλο θα δούμε τη Μαρία Κίτσου, ενώ πρωταγωνιστούν ακόμη οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Ελένη Κοκκίδου, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ιβάν Σβιτάιλο, Δανάη Επιθυμιάδη, Χριστίνα Μαριανού, Ναυσικά Κοκοτά.

Η υπόθεση

Το «Να με λες μαμά», έχοντας σαν όχημα το πολύ καυτό θέμα της παιδικής κακοποίησης, εστιάζει ταυτόχρονα στο συγκινητικό θέμα των σχέσεων μητέρας-κόρης. Ομως, παρά το βάρος της συγκεκριμένης θεματικής, ο πυρήνας αυτής της δραματικής σειράς είναι η «αγάπη», καλύπτοντάς την έτσι με ένα πολύ τρυφερό και συναισθηματικό τόνο. Η Ξένια είναι ορνιθολόγος και σε μια εκδρομή ενός σχολείου, διαπιστώνει ένα «ιδιαίτερο» κοριτσάκι το οποίο τυχαία μετά το συναντά και καταλαβαίνει ότι κακοποιείται. Κάνει τα πάντα κατόπιν, ψάχνει στις τοπικές αρχές, στην αστυνομία, στη δασκάλα της που είχε κάνει μια καταγγελία και διαπιστώνει ότι υπάρχουν κλειστές πόρτες και αποσιωπήσεις. Ετσι αποφασίζει να πάρει το παιδί, να το απάγει, για να το σώσει.

ΟΙ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 2025

Στο δεύτερο μισό της σεζόν ο ALPHA έχει ήδη ανακοινώσει και προγραμματίσει τις νέες σειρές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμά του.

«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του δημοφιλούς μυθιστορήματος της Λένας Μαντά με τίτλο «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι». Η υπόθεση αφορά σε μια οικογένεια, αυτής της Θεοδώρας, τις πέντε κόρες της και τα παιδιά τους που υποσχέθηκαν να μη χωρίσουν ποτέ, όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον λόγο τους. Η Μελλισάνθη, η Ιουλία, η Ασπασία, η Πολυξένη και η Μαγδαληνή μεγαλώνουν με τη μητέρα τους σ’ ένα χωριό στον Ολυμπο, δίπλα σ’ ένα ποτάμι. Αυτό που επιθυμούν είναι να γνωρίσουν τη ζωή μακριά από το πατρικό τους. Και θα το καταφέρουν! Η μοίρα θα τις στείλει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που καμιά φορά, τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που στοιχειώνουν και κυνηγούν. Τη σκηνοθεσία της νέας σειρά θα αναλάβει ο Αντώνης Αγγελόπουλος και την παραγωγή η Foss Productions.

«ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ»

Η νέα πρωτότυπη σειρά του ALPHA θα διαδραματίζεται στα μέσα του 20ού αιώνα, στην περιοχή του Πειραιά, με φόντο το Πόρτο Λεόνε, αλλά δεν θα αποτελεί remake της ταινίας «Τα κόκκινα φανάρια». Στους βασικούς ρόλους θα δούμε τον Βασίλη Μπισμπίκη, τον Αντώνη Καρυστινό, την Κλέλια Ρένεση, τον Αλέκο Συσσοβίτη, τη Μαρίνα Ασλάνογλου. Η παραγωγή θα είναι της εταιρείας Αργοναύτες και η σειρά αναμένεται να είναι εβδομαδιαία.

«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Η αστυνομική δραματική σειρά «Δικαιοσύνη» θα βασίζεται στην ξένη τηλεοπτική σειρά «Above suspicion», ένα βρετανικό αστυνομικό δράμα βασισμένο στη σειρά μυθιστορημάτων της Anna Travis που έγραψε η Lynda La Plante.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη/TiVi Σήριαλ